Tema düzenleyici

M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ahmet26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Emin Ali Paşa

20230527_163953.jpg

Senenin ilk günü Bizimkiler dizisinin çekildiği mekan olan Şale apartmanına kolayca gitmemi sağlayan hat.
Ayşekadın durağına yürüme mesafesinde apartman.

Bostancı İstasyonu'nun 2 numaralı Altıntepe çıkışı açıldı mı? Ya da ne zaman açılacak? Bilgisi olan var mıdır?

Bu hat üzerinde eksiklikler 2023 yılından bugüne tamamlandı diyebiliriz.

•Kozyatağı aktarma tüneli,
•İçerenköy diğer çıkışlar,
•Son işletme saati: 23:00’den 00:00’a alınması,
•Bostancı Marmaray istasyonuna yakın olan çıkış kapısı,

Vb.

Sadece Kozyatağı Meydan projesi kaldı diyebiliriz.

Ek olarak Gece Metrosu kapsamına alınması.

Bu hat üzerinde eksiklikler 2023 yılından bugüne tamamlandı diyebiliriz.

•Kozyatağı aktarma tüneli,
•İçerenköy diğer çıkışlar,
•Son işletme saati: 23:00’den 00:00’a alınması,
•Bostancı Marmaray istasyonuna yakın olan çıkış kapısı,

Vb.

Sadece Kozyatağı Meydan projesi kaldı diyebiliriz.

Ek olarak Gece Metrosu kapsamına alınması.
Bostancı'da tamamlanmayan bir çıkış daha var. Kara tarafında, en doğu kesimde.

Bu hattın tek dezavantajı Bostancı'da Marmaray'a aynı Kozyatağı M4 ve Dudullu M5 aktarmalarındaki gibi istasyon içerisinden bir bağlantı olmaması. Gerçi bunu sebebi tahminimce Bostancı Marmaray İstasyonundaki dükkanlardan dolayı bence.
Bunun sebebi Bostancı Marmaray’ın yapılırken bir aktarma istasyonu olarak düşünülmemesi (YHT haricinde)

Bu hattın tek dezavantajı Bostancı'da Marmaray'a aynı Kozyatağı M4 ve Dudullu M5 aktarmalarındaki gibi istasyon içerisinden bir bağlantı olmaması. Gerçi bunu sebebi tahminimce Bostancı Marmaray İstasyonundaki dükkanlardan dolayı bence.
M4 bağlantısı yine iyi sayılır. Yürüme mesafesi kısa. Bana göre tek dezavantajı merdiven inip çıkmak.

bence bu hali de gayet iyi bağdat caddesi çıkışı kapalıyken daha kötüydü.

bence bu hali de gayet iyi bağdat caddesi çıkışı kapalıyken daha kötüydü.
M12 Göztepe aktarması da böyle olacak. Aslında Marmaray zaten açık hava olduğu için çok da garip bir durum yok. M8'deki sıkıntı, insanların trafik ışığı bekleyerek aktarma yapmak durumunda kalması. Aslında tren hattına yakın tarafta bir köprü var ama orayı kullanan pek yok. Ayrıca tren alt geçidine doğru yürüyen merdiven koymaları lazım. M12 Göztepe istasyonu için de yine yürüyen merdiven eklenmeli.

Bostancı İstasyonu'nun 2 numaralı Altıntepe çıkışı açıldı mı? Ya da ne zaman açılacak? Bilgisi olan var mıdır?
Burada yanlış numara yazmışım. Doğrusu "3 numaralı Altıntepe Çıkışı" olacak.

En son geçen hafta bu hattı kullandığımda her şey elektroink ekranlardan, turnikelere kadar her şeyin hazır olduğunu gördüm. Güvenlik görevlisine ne zaman açılacağını sordum. Ancak "bilgim yok" yanıtını aldım. Çevre düzenlemesi de bitti. Belki şu aralar açılmış olabilir ama ben açıldığına henüz şahit olmadım. Bilgisi olan varsa yeşillendirirse sevinirim.

Aşağıda 8 Kasım tarihinde çektiğim bölgenin çevre düzenlemesine ait fotoğrafını ekliyorum. Tabi bu düzenleme şu an tamamlanmış durumda.
IMG_1456.jpeg

Son düzenleme:
Geri