Tema düzenleyici

M7 Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı Uzatması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi
Konu sahibi
MAHMUTBEY-ESENYURT-BAHÇEŞEHİR METRO PROJESİ kapsamında
Tema istasyonu Kemer kalıp ve beton imalatlarına devam ediyoruz.
1726230985317

1726231010760

Kaynak: Ali Özgül / Linkedin

Moderatör tarafında düzenlendi:
Konu sahibi
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Projesi, Bölge Parkı İstasyonu, Hat 1 Peron Tüneli üst yarı kazı çalışmaları tamamlandı ve Güney - Kuzey şaftlarının birleşimi gerçekleşti.
1726563499037

Kaynak: Bünyamin Şeker / Linkedin

Konu sahibi
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Projesi, Bölge Park İstasyonu şantiyesinde ışık göründü. Kuzey ve Güney şaftları Hat1 Peron tünellerini birleştirdik.
1726591473912

1726591474454

1726591470321

Kaynak: Burak Tevcen / Linkedin

Ekli dosyalar

• 1726591469231.jpeg
    1726591469231.jpeg
    59.6 KB · Görüntüleme: 106
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro projesi 1.etap'a bağlı olan Mahmutbey istasyonuyla Halkalı Atakentte bulunan Hastane istasyonları arası (Atatürk istasyonu hariç) natm tünel kazı imalatları tamamlanmıştır.
1748430318606.jpg

Kaynak: Ender ÖZ (Linkedin)

Konu sahibi
Mahmutbey metro hatti gecmis olsun İnşaat durdu soylendi haberi aldım işçiler çıkış veriyormuş duydum en son alsim bilgi bu

Cidden Boğazköy/Bahçeşehir - Esenyurt kısımlarına otobüs ve minibüs dışında ulaşımın olmaması çok saçma
1. etap bile durduğuna göre nereden baksan 15 seneden önce metro görmez burası. Ve hali hazırda binlerce konut inşaatı var burada.

Son durak Esenyurt metrosunun açılışını 2030-2032 yılları arasında olacağını düşünüyorum.
Devlet ile İBB el ele verse bu süreyi rahatlıkla kısaltabilirler. Vatandaş da kazanmış olurdu..

Ayrıca benim kendi görüşüm M7 istanbulun en çok yolcu taşıyan hattı olacaktır bittiğinde.
Bu derece yüksek taşıma kapasitesi olan bir hatta birçok istasyonun yolcu bekleme bölgesinin neden aşırı dar olduğunu da hiç bir zaman anlayıp kabul edemeyeceğim.

Mecidiyeköy e durağa indiğim zaman allahım mahşer yeri gibi ne inen inebiliyor ne giren giriyor ne çıkan çıkabiliyor bi garip birşey olmuş.

@Cesin
Kesinlikle katılıyorum.
M2 metrosundan sonra, M7 hattı İstanbul’un ana ulaşım omurgalarından biri haline gelecektir. Kabataş etabının tamamlanmasıyla birlikte yolcu sayısında önemli bir artış bekleniyor.

Mevcut sistem şu anda 4’lü vagon işletmesine uygun olup, Kabataş etabının devreye alınmasıyla birlikte 8’li vagon işletmesine geçilecek zaten.

Mahmutbey–Hastane kesiminde bir duraksama olduğu gözlemlenmekte. Bunun olası nedeni, finansman kaynaklı bir gecikme olabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncelikli olarak M5 hattının son etabı, M10 ve M12 metro hatlarını tamamlamayı hedeflemektedir. Bu nedenle, özkaynakların büyük bir kısmı bu projelere yönlendirilmiş olup, M7 hattının Kabataş ve Esenyurt uzatmalarının bir süre daha gecikmesi beklenmektedir.

Kabataş etabının 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanmışken, daha sonra bu tarih 2026 yılına, son açıklamalara göre ise 2027 yılına ertelenmiştir.
Dolayısıyla, projede ciddi bir finansman sıkıntısının yaşandığı görülmektedir.

Mahmutbey-Hastane arasının 2027 yılı bitirilmesi hedeflenmekte.

En kısa zamanda Hastane uzatması ve Kabataş uzatmaları biter umarım.

Geri