Tema düzenleyici

M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu M3 hattının trenleri eskiden baya sessizdi;

simdi m1 gibi olmus muzik dinlicem muzigi duyamıyorum sesten...

Bakım yapılmıyor sanırım surekli kalabalık olduğundan hat:((

Bu M3 hattının trenleri eskiden baya sessizdi;

simdi m1 gibi olmus muzik dinlicem muzigi duyamıyorum sesten...

Bakım yapılmıyor sanırım surekli kalabalık olduğundan hat:((
yeni uzatmalardan sonra oldu bu kirazlı metrokent işletmesinde böyle değildi ama yolcu sayısı da arttığı için işletme hızını da arttırmak zorunda kaldılar onunda etkisi olabilir.

Bakırköy Sahil Metro İstasyonu

1000038141.jpg
1000038139.jpg
1000038140.jpg
1000038138.jpg

1000038142.jpg
1000038143.jpg
1000038144.jpg
1000038145.jpg
1000038146.jpg
1000038148.jpg

20 Kasım 2025 - Ataköy 1.Kısım

Kendileri demişti ama sanki bunlardan bazilari M3'e verilicek diye 🤔🤔🤔

M3'te her saat izdiham var. Berbat bi hâle geldi hat...

Eskiden elit metro diyordum suan Bangladeş/Hindistan moduna döndü..
M3, hiçbir zaman M2 gibi beyaz yaka ve öğrenci ağırlıklı bir hat değildi bence. Ama güzergahının tamamı konut yoğunluğunun fazla olduğu bir bölge olduğu için böyle olacağı belliydi. 2026 bütçesi yayınlanırsa araç alınıp alınmayacağını görürüz.

Kendileri demişti ama sanki bunlardan bazilari M3'e verilicek diye 🤔🤔🤔

M3'te her saat izdiham var. Berbat bi hâle geldi hat...

Eskiden elit metro diyordum suan Bangladeş/Hindistan moduna döndü..
m3'e elit metro neye dayanarak diyordunuz çok merak ediyorum. çok kozmopolitan bir yerden geçtiği için mi? o zaman marmaray sakinleri gelişmişliğin hat safhası

M3'e her iki taraftanda uzatması yapılmadan önce 1 kez binmiştim yanılmıyorsam 2022 Aralık gibiydi. Mahmutbey-İkitelli arası binmiştim cumartesi günü olmasına rağmen ayakta tek tük birkaç kişi vardı.

İstanbul ve Ankara'da son yıllarda aşırı trafik yoğunluğun nedeni biraz da toplu taşımalardaki işletme ve plansızlık. Otobüsler sürekli yolda kalınca metrolarda yeni açılan ve mevcut hatlar için yeni setlerin planlaması zamanında yapılmayınca bir de Avrupa'dan metro yapacağız diye alınan kredileri iç edince böyle saçma sapan bir durum yaşanıyor. Bu hattaki durumda aynen budur. Vatandaş da yahu bu rezilliği çekeceğime aracımla trafikte beklerim daha iyi diyor. Açıkçası ben de öyle yapıyorum öyle böyle rezillik yok yani.

Bakanlık hattın hem kuzey hem de güney uzatmalarını yaptı ama yeni setler almadı o yüzden sıkıntı yaşanıyor diyorlar. Ya hadi o almadı almayacağı da belliydi sen neden zamanında ihaleye çıkmadın. Bu hattın işletmecisi sensin zaten. Böyle saçma sapan gerekçeler sunuyorlar.

Eski siteden beni tanıyanlar iyi bilir, İmamoğlu ve çetesinin İstanbul'da büyük bir talana giriştiğini, sosyal medya algıları ve reklama harcanan paraların milyar liraları geçtiğini anlatıp durduk. Bizi siyaset yapmakla vs suçluyordu malum troller. E kardeşim göz var nizam var geçen yıllar belli harcanan paralar belli yapılan daha doğrusu yapılamayan iş belli.

Yazık gerçekten İstanbul'un yapılmayan işleri ve etkilerini de eklersek 20 yılı boşa gitti diyebiliriz.

İstanbul ve Ankara'da son yıllarda aşırı trafik yoğunluğun nedeni biraz da toplu taşımalardaki işletme ve plansızlık. Otobüsler sürekli yolda kalınca metrolarda yeni açılan ve mevcut hatlar için yeni setlerin planlaması zamanında yapılmayınca bir de Avrupa'dan metro yapacağız diye alınan kredileri iç edince böyle saçma sapan bir durum yaşanıyor. Bu hattaki durumda aynen budur. Vatandaş da yahu bu rezilliği çekeceğime aracımla trafikte beklerim daha iyi diyor. Açıkçası ben de öyle yapıyorum öyle böyle rezillik yok yani.

Bakanlık hattın hem kuzey hem de güney uzatmalarını yaptı ama yeni setler almadı o yüzden sıkıntı yaşanıyor diyorlar. Ya hadi o almadı almayacağı da belliydi sen neden zamanında ihaleye çıkmadın. Bu hattın işletmecisi sensin zaten. Böyle saçma sapan gerekçeler sunuyorlar.

Eski siteden beni tanıyanlar iyi bilir, İmamoğlu ve çetesinin İstanbul'da büyük bir talana giriştiğini, sosyal medya algıları ve reklama harcanan paraların milyar liraları geçtiğini anlatıp durduk. Bizi siyaset yapmakla vs suçluyordu malum troller. E kardeşim göz var nizam var geçen yıllar belli harcanan paralar belli yapılan daha doğrusu yapılamayan iş belli.

Yazık gerçekten İstanbul'un yapılmayan işleri ve etkilerini de eklersek 20 yılı boşa gitti diyebiliriz.
istanbul'un 20 yılının boşa gitmesinin sebebi yapılmayan işlerden ötürü değil, 99 depremini fırsata çevirmemekten ötürüdür. boşalan arazilerle daha modern, daha toplu taşıma dostu bir şehir inşa edilebilirdi. yer yer kahramanmaraşta buna benzer bir şey yapılıyor şu an mesela, istanbul da yapılmadı.

Bütçe m5, m8, m9, m10, m12, m1b, t7 gibi hat/uzatma insaatlarına gidiyor.
Kalan bütçede M4, M7 ve M12 için araçların uretımıne gıdıyor 2026-2027 gibi bu hatların araçları raylara inicek.

M3 , M9, M1 vs içinde araç almaya butçe kalmıyor malesef ve araçlarda genelde ithal oldugundan çok pahalılar...
(Doviz ve ekonomi olarak yıllardır kötu bir donemdeyız zorluyor ülkeyi/belediyeyi bu durum)...

1-2 yıl daha dayanılırsa. Şuanki insaatlar tamamlanıp M3, M9 için metro araçları da alınır bütçe ayrılmıştır 2026 için...

Sayın marmaraybağımlısı;

İstanbul yıkılmadan o dediğiniz iş zor. Kentsel dönüşüme zaten karşı olan belli bir grup var. Aynı binada yaşayan mülk sahipleri bile anlaşamıyor bu konuda. Yapılmak istense yapılır tabi ada bazlı hatta mahalle mahalle yıkıp modern şehirler yapılabilir. Maraş ve civar illerde şu anda yapıldığı gibi.

Sayın trafikjam:

Sorun para değil, 6 yılda reklama neredeyse 7 milyar lira harcamışlar. Metro için alınan krediler metro için harcanmamış. Kısaca çalmazsa olur, çalışırsan olur. Büyük bir zihniyet sorunu var. Bir metronun ortalama 7 yılda bittiğini düşürsek sıfırdan hazırlanıp başlanan bir metro olmağı için o yüzden 20 yılı etkiliyor diyorum. 6 yıl oldu yeni metro yok, e şimdi yapsan 7 sene sonra açarsın en az 15 sene çöp oldu.

Yüzde 95'e gelen, yüzde 80 olan birkaç projeyi bitirip açtılar biz yaptık dediler, bakanlığın yaptıklarına da sahip çıktılar o kadar başka bir numara yok. Üzülüyorum işte biz Kadir Topbaş'ı felan beğenmiyorduk ne lükslük :))

Sayın marmaraybağımlısı;

İstanbul yıkılmadan o dediğiniz iş zor. Kentsel dönüşüme zaten karşı olan belli bir grup var. Aynı binada yaşayan mülk sahipleri bile anlaşamıyor bu konuda. Yapılmak istense yapılır tabi ada bazlı hatta mahalle mahalle yıkıp modern şehirler yapılabilir. Maraş ve civar illerde şu anda yapıldığı gibi.
Sanırım dediğimi anlamadınız. 99 depreminde İstanbul yerle yeksan olmuştu. Dolayısıyla bir sürü arazi boşaldı. Bizimkiler bu arazileri görüp “bu yıkılan arazilerle öncekisinden daha planlı, daha yaşanabilir, daha insan dostu bir şehir yapabiliriz” demek yerine kupon arazi olarak görülüp 1000 katlı rezidanslar, gökdelenler dikildi. Yanlış da burada zaten. Belki daha planlı bir Kağıthane’ye, Esenyurt’a sahip olabilirdik eğer önde gelenler ileriyi düşünselerdi.

Sayın marmaraybağımlısı;

99'da zaten İstanbul'da bu derece yapılaşma yoktu. Öyle yerle bir de olmadı Bağcılar'da birkaç bina yıkıldı daha çok Avcılar'da yıkılan binalar oldu. Onun dışında pek bir şey olmadı İstanbul'da.

Burada şu denebilir keşke o zaman imara açılmasaydı bazı yerler veya açılan yerlerde sıkı denetim olsaydı planlı gidilseydi. Ancak maalesef ülkemizin kaderidir bir şehirleşme işini başaramadık. Bütün şehirlerimiz berbat. Arsası olan kafasına göre bina yaptı. Onu geçtik hazine arazileri gece kondularla doldu.

99 sonrası hazine arazilerinde yapılaşmaya çok fazla izin verilmedi ancak bu süreçte bahçeli evi olan müteahhite verip yüksek katlı apartmanlar mantar gibi türedi.

Başlık dışına çıkmadan şunu de eklemek lazım. Ülkede konut üretimi sürecinde belediyelerin yetkisi kaldırılmalı. Sahilleri berbat, şehirler berbat konut=rant kafasından çıkılmalı müteahhitler siyasete girmemeli :)

Geri