Tema düzenleyici

Kurtlar Vadisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ali_Adana
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim duyduğum Pala'nın hayatını konu alan film yapılacak . Fakat adam senaryoda öldü zaten yaşı da var nasıl oynayacak kimbilir ? 60 vardır yaşı şimdi .

Mafya dizisi tekrarlanmaz, yeniden yaratılır bir başkası bence
Yarbayım, Kurtlar Vadisi, klasik bir mafya dizisinden farklıydı. Kurtlar Vadisi, hepimizin küçükken konuştuğu, komplo torileri, İlüminati, masonlar, tapınak şövalyeleri vs. gizemli konulara da fazlasıyla ağırlık veren bir diziydi. Şimdiki gibi, konusu olmayan, içinde küçük hikayeler barındırmayan, vasat sokak çatışmaları, her 5 dakikada bir mutlaka bir çatışma yaşanan, saçma bir dizi değildi.

Mesela Baron'un gizemli hikayesi, Laz Ziya'nın, Kirve'nin, onu öldüren vatandaşla olan hikayesi, Ersoy Ulubey, Halo Dayı, Cevat, Beyefendi, Memati, Abdühey, Çakır, ve daha sayamadığım bir kamyon karakter, hepsinin birbirinden farklı, kendine özgü hikayeleri ve hikayeleriyle özdeşleşen türkü ya da şarkıları, başka bir seviyeydi. Ben o zamanlarda bir çok türküyü, Vadi sayesinde duydum ve sevdim. Yani Kurtlar Vadisi UCL ise, şimdikiler Konferans ligine bile giremez benim nazarımda...

Benim duyduğum Pala'nın hayatını konu alan film yapılacak . Fakat adam senaryoda öldü zaten yaşı da var nasıl oynayacak kimbilir ? 60 vardır yaşı şimdi .
Belki 100 tane farklı karakter geçmiştir diziden bilinen, hepsinin ayrı ayrı film yada dizileri yapılsa, (İskender, Muro vs. bazıları yapıldı) yinede seyredilir ama asla bir Kurtlar Vadisi olmaz. Dizideki karakterlerin hikayeleri çok sağlamdı ve o günün şartlarında çok cazipti. The Walking Dead dizisinin de farklı türevleri yapıldı ve yapılıyor ama bence The Walking Dead UCL idi. Taklitler nasıl aslını yaşatıyorsa, türevlerde aslını yüceltir...

Son düzenleme:
Doğru . Mesela Cem Yılmaz'da buna benzer olarak Erşan Kuneri nin dizisini yaptı . Asla Gora gibi izlenmedi.

Doğru . Mesela Cem Yılmaz'da buna benzer olarak Erşan Kuneri nin dizisini yaptı . Asla Gora gibi izlenmedi.
Cem Yılmaz'ın, 2 tane filmini severim. Çok güzel olacak ve Hokkabaz. Diğerleri bana göre Arif, Logar'a, Logar Kuna'ya, Kuna, Amir'e, Amir aşçıya... Zincirleme reaksiyon filmleri.

Ben Vadi'yi daha çok Lost'a benzetiyorum. Her karakterin, zibilyon tane hikayesi ve vardı. Diziyi anlamak için hepsinin hikayelerini bilmen gerekirdi. Mesela 70.bölümde, 16.bölümdeki bir anıya ya da hikayeye gönderme yapardı. İşte böyle kral dizilerdi ikiside...

Bu dizi hakkında düşüncem ilk 99 bölüm çok iyiydi . Sonra bazı anlarda diziyi uzun tutmak için yapılan hamleler konu akışını bozdu biraz . Yine de emeklerine sağlık .

Emmi aynı yerde

1757324673335.png

Kurtlar Vadisi diğer dizilerden çok başkadır. Günümüzde bir benzerinin çekilmesi çok zor. Bırakın benzerini Kurtlar Vadisi'ni yeniden televizyonda yayınlamak günümüz televizyonunda mümkün değil zaten. (sebebini hepimiz biliyoruz :D) Murat Soner'in dediği "Türkiye'nin en iyi dizisi Ezeldir." cümlesi tamamen saçmalıktır. Ezel'de pek çok dizinin önüne geçebilmiş başarılı bir dizidir ki izlemişliğim de var. Ancak kesinlikle Kurtlar Vadisi'yle kıyas dahi edilemez. Çünkü ikisinin zaten konuları bile bam başka. Racon denilen şey Ezel'de havalı sözlerden ibarettir. Ancak Kurtlar Vadisi'nde racon bir kanundur. Bu raconu şahıslar koymaz ancak uygular. En güzel örneği ise Cerrahpaşalıların "Biz kadınları ve çocukları öldürmeyiz" notu ile namlunun ucunda elleri kolları bağlanmış Nesrin ve çocuklarını gören Çakır'a karşı yapılmıştır. En basitinden Baron'un bir telefon görüşmesi sahnesi var. Bu sahnede "milletvekilleriniz" "hükümetiniz" gibi kelimelerden de anlıyoruz ki Baron'un konuştuğu kişi ülkenin en başındaki. Bu görüşme sırasında ise Karahanlı konuştuğu kişiden hesap sormaktadır. Bu sahnenin aynısını günümüzde çekip televizyonda izleyebilecek bir kanal, yapımcı, yönetmen, senarist bulunmamaktadır...

Süleyman Çakır 4k.jpeg

Geri
Üst Alt