Tema düzenleyici

Küresel Kararlılık Filosu (Eylül 2025)

turgutkuzan

Teğmen
Konu sahibi
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

İsrail'in ablukasını kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak "Küresel Kararlılık Filosu" (Global Sumud Flotilla) adlı girişimin sözcüsü Saif Abukeshek,
"Bizim ilk mesajımız Gazzelilere olacak: Geç geliyoruz ama asla pes etmeyeceğiz." dedi.

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarınca (STK) şimdiye kadar organize edilen,
deniz yoluyla Gazze'ye en büyük dayanışma filosuna ev sahipliği yapan İspanya'nın Barselona kentinde toplanan binlerce kişi,
"İsrail'in Gazze'deki soykırımını durdurun" mesajını verdi.
...

Filistin'in küresel boyutta bir dayanışmaya ihtiyacı var.
Bu yüzden 5 kıtada 44'ten fazla ülkeden STK'lar bu girişime destek veriyor."
...
Gazze'ye doğru Barselona'dan, İtalya'dan, Tunus'tan onlarca geminin yola çıkacağını, yüzlerce gönüllünün kendilerine destek verdiğini kaydeden Abukeshek,
...
Küresel kararlılığa İsrail'de aynı kararlılıkla cevap vermek zorunda.

İsrail bu girişimi dünya gündeminden düşürmek için ne yapacaktır?

Bence en mantıklı hareket Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki üslerimize saldırmak olacaktır.

Bu şekilde, saldırıları gerekçe göstererek Küresel Kararlılık Filosu gemilerinin de İsrail limanlarına yaklaşmasını engellemek için gerekçe üretebilir.

Son düzenleme:
Konu sahibi
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

31.8.2025 tarihli haber :
İspanya'nın Barcelona kentinden yola çıkan Küresel Sumud Filosu, Gazze'deki açlık çeken insanlara yardım ulaştırmak amacıyla 44 ülkeden aktivistlerin desteğiyle oluşturuldu.
Filoda ünlü isimler de yer alıyor.
Dünya genelinde 44 ülkeden aktivistlerin desteklediği "Küresel Sumud Filosu" dahilinde onlarca gemiden oluşan ilk filo, Gazze'de açlık çeken insanlara insani yardım ulaştırabilmek amacıyla İspanya'nın Barcelona kentinden yola çıktı.
Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmayı ve İsrail'in deniz ablukasını kırmayı amaçlayan "Küresel Sumud Filosu" Pazar günü İtalya'nın Cenova ve İspanya'nın Barselona limanlarından denize açıldı.

Geri
Üst Alt