Tema düzenleyici

Kayınvalideyle İletişim - Genç Gelinlerin Gerçek Deneyimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Evlilik yalnızca iki kişi arasında bir bağ kurmakla kalmaz; aynı zamanda iki farklı ailenin de bir araya gelmesini sağlar. Bu süreçte en çok dikkat çeken ve kimi zaman da zorluklara neden olan ilişki ise kayınvalide-gelin ilişkisidir. Peki, genç gelinler bu süreci nasıl deneyimliyor? Gerçek hikâyeler, tavsiyeler ve samimi paylaşımlarla bu başlık altında buluşuyoruz!

👩‍❤️‍👩 Kayınvalideyle Sağlıklı İletişim Mümkün mü?

Kimi gelin için kayınvalide bir anne kadar yakın ve destekleyici olabilirken, kimileri için sınırları çizmek zorlayıcı bir süreç haline gelebiliyor. Empati, sabır ve açık iletişim bu ilişkinin temel taşları arasında yer alıyor. Ancak her deneyim benzersiz…

🧩 Öne Çıkan Başlıklar:

İlk tanışma anında nelere dikkat ettiniz?

Aşırı müdahaleci bir kayınvalideyle nasıl başa çıktınız?

Kayınvalideyle yaşamak zorunda kalanlar ne deneyimledi?

Düğün sürecindeki kırgınlıklar nasıl aşıldı?

“Kendi annem gibi” diyebilen var mı?

Bu forum başlığı altında, deneyimlerinizi paylaşabilir, benzer süreçlerden geçen diğer genç gelinlere rehberlik edebilirsiniz. Anonim kalmak serbest! Hem içini dök, hem başkalarına ilham ol!

Kayınvalide - gelin ilişkisinin bir diğer faktörü de damattır, damat annesi ile gelin arasında köprü olmalı, ben karışmam aranızda çözün dememeli, tarafsız yaklaşmalı, her iki tarafı da eşit bir biçimde dinlemeli, ya annen ya ben diyen gelin ve ya karın ya ben diyen anne varsa orada damatın eksikliği oldukça büyüktür. Hele bir de görümce varsa bu sadece damatın kız kardeşi olmak zorunda değil varsa teyzeleri, bazı yerlerde halaları o zaman iş daha çetrefilli hal alır ama bunun da çözümü basittir, çekirdek ailen dışındaki herkese bir sınır belirleyeceksin kimse kimseyi sevmek ve beğenmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Aynı durumun tam tersi Damat ile Kayınpeder arasında da geçerli orada da köprüyü gelin kurar.

Geri
Üst Alt