Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Kastamonu - Livapaşa Konağı - Etnografya Müzesi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Kastamonu - Livapaşa Konağı - Etnografya Müzesi

crypton

Uzman
Uzman

Livapaşa Konağı - Etnografya Müzesi​

görüntü


görüntü


görüntü


1879-1881 yıllarında Mir Liva Sadık Paşatarafından haremlik selamlıklı, bodrum artı üç katlı olarak yaptırılmış konak 1997 yılında etnografya müzesine dönüştürülmüştür. Müzenin girişinde zemin katta Kastamonu’ya ait eski görüntülerin bulunduğu fotoğraflar yer alır. Kışlık kat olarak kullanılan orta katta Kastamonu el zanaatlarını yansıtan ahşap el oymacılığı eserleri, dokumacılık, semer ve koşum takımcılığı, baskıcılık, kunduracılık, urgancılık ve bakırcılık bölümleri bulunmaktadır. Yazlık kat olarak kullanılan üst kat ise bir müze ev olarak düzenlenmiş, bir konağın içinde bulunan odalar (gelin odası, oturma odası, günlük odalar (kadın-erkek), misafir odası, baş oda) canlandırılmıştır.
Liva Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesi Tatil Günleri: Her gün ziyaret edilebilir.

Liva Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesi Giriş Ücreti: Ücretsiz

Kaynak: Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Kastamonu Rehberi. (2015)
 
  • Beğen
Tepkiler: Emir

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

  • WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği [email protected] adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.