Tema düzenleyici

Kaş'ta Kamp Yapılacak En İyi Saklı Koylar ve Kamp Alanı Tavsiyeleri

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Merhaba kampseverler!

Kaş'ın berrak mavi suları ve doğayla iç içe kamp deneyimi hayalini kuran biri olarak, bu yazıyı sizler için hazırlıyorum. Kalabalık turizm merkezlerinden uzakta, sadece denizin ve yıldızların sesini duyabileceğiniz saklı cennetleri arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Araştırdım, deneyimledim ve sizler için Kaş'ın en özel kamp yapılacak saklı koylarını ve kamp alanı tavsiyelerini derledim. "Kaş'ta nerede kamp yapılır?" sorusuna yanıt arayanlar, buyurunuz:

camping-at-antalya.jpg

🌊 Kaş'ta Kamp İçin El Değmemiş Saklı Koylar

1. Sıçan Adası (Bayındır Koyu)
    • Nasıl Gidilir? Kaş merkeze sadece 2 km mesafede. Yürüyerek veya araçla ulaşım mümkün. Sıçan Adası'na yüzerek veya küçük bir botla geçebilirsiniz.
    • Neden Kamp İçin? Berrak suyu ve huzurlu ortamıyla ünlü. Çadırınızı ağaç gölgelerine kurabileceğiniz alanlar mevcut. Sabah uyanır uyanmaz denize girebileceğiniz bir cennet.
    • Önemli Not: Burada resmi bir kamp alanı olmadığı için "Doğada iz bırakmama" ilkesine mutlaka uymalı, tüm çöpünüzü geri götürmelisiniz.
  2. Hidayet Koyu
    • Nasıl Gidilir? Kaş- Kalkan yolu üzerinde, Kaş'a 25 km mesafede. Yolun belli bir noktasından sonra yaklaşık 20-25 dakika yürümek gerekiyor. Araç için park yeri mevcut.
    • Neden Kamp İçin? Muhteşem bir doğal havuz manzarası ve yemyeşil bir ortam sunar. Genellikle sakin olur, yıldızları izlemek için harika bir noktadır.
    • Önemli Not: Temel ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmelisiniz. Yakınlarda tesis yok.
  3. Küçük Çakıl Plajı
    • Nasıl Gidilir? Kaş merkezden tekneyle ulaşım en kolayı. Alternatif olarak, Limanağzı Köyü'nden 45-50 dakikalık orta zorlukta bir yürüyüş parkuru var.
    • Neden Kamp İçin? Büyük Çakıl Plajı'na göre daha sakin ve izole bir atmosferi var. Kamp yapmak için ideal çadır alanları bulunuyor.
    • Önemli Not: Su ve yiyecek konusunda tamamen kendiniz yeteceksiniz. Yanınızda yeterince su götürmeyi unutmayın.
  4. Önemsiz Koy (Palamut Bükü)
    • Nasıl Gidilir? Kaş'tan kalkan teknelerle veya kendi aracınızla Belediye Otobüsü Kavşağı'na geldikten sonra yaklaşık 1 saatlik bir yürüyüşle ulaşılabilir.
    • Neden Kamp İçin? İsminin aksine, kamp için son derece "önemli" bir koy! Tamamen doğal, elektrik yok, şehir ışıklarından uzak. Gerçek bir kaçış arayanlar için.

⛺ Kaş'ta Konforlu ve Donanımlı Kamp Alanı Önerileri

Doğayla baş başa kalmak isteyen ama "çadır kurmak" ya da "temel ihtiyaçları karşılamak" istemeyenler için de harika seçenekler var:

1. Yesil Camp Kaş
    • Konum ve Özellikler: Kaş'a 15 km, Kalkan'a 5 km mesafede. Ağaç evler, karavan ve çadır alanları sunuyor. Duş, wc, mutfak, elektrik gibi temel ihtiyaçlar karşılanıyor.
    • Neden Tercih Edilmeli? Doğayla iç içe ama konfordan ödün vermeyen bir deneyim sunar. Aileler ve kamp konforu arayanlar için ideal.
  2. Boinüne Camping
    • Konum ve Özellikler: Kaş merkeze sadece 1.5 km. Denize sıfır konumda, çadırınızı denizin sesiyle kurma imkanı.
    • Neden Tercih Edilmeli? Hem şehir merkezine yakınlığı hem de doğal güzelliği bir arada bulabilirsiniz. Restoranı ve marketi mevcut.
  3. Gecko Camp
    • Konum ve Özellikler: Kaş merkezde, denize sadece birkaç adım mesafede.
    • Neden Tercih Edilmeli? Sırt çantalı gezginler ve backpacker'lar arasında oldukça popüler. Sosyal bir ortam arayanlar ve dünyanın dört bir yanından insanlarla tanışmak isteyenler için harika bir seçenek.

camping-at-antalya-ka- (1).jpg

💡 Kaş'ta Kamp İçin Altın Değerinde Tavsiyeler

• Su Her Şeydir: Özellikle saklı koylarda kamp kuracaksanız, yanınızda bol miktarda su götürün.
  • Çöpünüz Sorumluluğunuzdadır: Lütfen doğaya hiçbir iz bırakmayın. Tüm atıklarınızı bir poşette toplayıp, geri dönüşüm noktalarına bırakın.
  • Yakıt ve Ateş Dikkati: Orman yangınlarına karşı son derece dikkatli olun. Kontrollü mangal yakılabilen alanları tercih edin. Ateşinizi söndürmeden asla uyumayın.
  • Yanınıza Alın: Sivrisineklere karşı koruma, güneş kremi, şapka, ilk yardım çantası, power bank ve el feneri/baş lambası mutlaka olsun.
  • Rezervasyon: Organize kamp alanları için, özellikle yaz aylarında, önceden rezervasyon yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Sizin Deneyimleriniz Neler?

Kaş'ta kamp yaptıysanız, hangi koyda veya kamp alanında kaldınız? Deneyimlerinizi, ek önerilerinizi ve aklınıza takılan soruları aşağıdaki yorumlarda paylaşmanız, diğer kampseverlere ışık tutacaktır.

İyi kamplar!

Geri
Üst Alt