Tema düzenleyici

Kargoyu Beklemek Modern Çağın Meditasyonu mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Kargo takip ekranındaki yeşil çubuklar, çağımızın yeni mantraları olabilir mi? “Dağıtıma çıktı” cümlesi, ruhumuzun en derin çırpınışlarına merhem süren bir dua mırıldanması değil de nedir? Eskiden manastır avlularında mumların titrek ışığında sabırla bekleyen dervişler vardı; şimdi ise biz, dijital çağın yolcuları, elimizde akıllı telefonlarla kuryenin kapımızı çalacağı ânı bekliyoruz.

Kargoyu beklemek, aslında bir tür tefekkür hâlidir. İnsan, siparişi verdiği an arzularının ağırlığını kâinata fırlatır; ardından bekleme süreci başlar ki bu, sabırla sınanan bir nevi dünyevî inzivadır. “Acaba bugün gelir mi?” sorusu, zihnimizi bir zen bulmacası gibi kemirir. Her bildirim sesi, kalbimizi hızla çarptırır; kapıya bırakılan basit bir broşür bile hayal kırıklığımızın katmanlarını açığa çıkarır.

Bazen kargo süreci uzadıkça uzar, günler geçer; işte o zaman beklemek, bir tüketim hazzından ziyade, varoluşsal bir sabır pratiğine dönüşür. Ve nihayet zil çaldığında, kapı önünde duran o karton kutu, yalnızca bir eşya değil, sabrımızın ödülü, beklemenin ilahi meyvesi olarak bize ulaşır.

Peki sizce, kargoyu beklemek gerçekten modern çağın meditasyonu olabilir mi? Yoksa bu sadece kapitalizmin sabır eğitimine kurnazca giydirdiği cilalı bir ambalaj mı?

Maalesef ihtiyacım olmamasına karşın T shirt alıyorum hep. Kargo ile sipariş ediyorum . İsraf olsa da ; Fakat vakit geçiyor değişiklik oluyor. Hemde daha güzel görsel olarak iyi görünen T shirtler almış oluyorum. Benim için bu tarz iletişimlerde en önemlisi kargonun geliş zamanından çok ; bana gelebilmesi.

Geri
Üst Alt