birazdan bu depremle 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremini karşılaştıranlar çıkacak.Pasifik ateş çemberinde bu büyüklükte depremler olabiliyor. Tehlikeli yerler. Genelde tsunami yıkıcı etki yapıyor. Dikkat etmek lazım.
Hatta uzmanlar Şili'de bile olasi bir tsunami olabileceğini düşünüyor, Tuvalu,Nauru gibi mikroülkeler de BatabilirPasifik ateş çemberinde bu büyüklükte depremler olabiliyor. Tehlikeli yerler. Genelde tsunami yıkıcı etki yapıyor. Dikkat etmek lazım.
Hatta uzmanlar Şili'de bile olasi bir tsunami olabileceğini düşünüyor, Tuvalu,Nauru gibi mikroülkeler de Batabilir
sen nauru ve tuvalu diyorsun ben hawai adaları diyorumHatta uzmanlar Şili'de bile olasi bir tsunami olabileceğini düşünüyor, Tuvalu,Nauru gibi mikroülkeler de Batabilir
Aynı bölgedeler zaten,sen nauru ve tuvalu diyorsun ben hawai adaları diyorum
Bu depremin şiddeti 6 Güçlü (VI) Olarak ölçüldü.
Kahramanmaraş Depreminin şiddeti 12 Afetsel (XII) Olarak ölçüldü (Vikipedi'ye göre)
Depremin Şiddeti ile Büyüklüğü nü karıştırmamak gerekir. Sen bu Depremle Kahramanmaraş Depremlerini karışılaştıramazsın.Depremin merkez üstü (yanlış hesaplama yapmadı isem) en yakın "büyük" yerleşim yerine yaklaşık 150km uzaklıkta. (Maraş depremini Kayseri'den hissetmek)
Ekstra olarak bu deprem Ateş Çemberine bağlı bir okyanus depremi. Yani sallantının etkisi daha az olur FAKAT böyle bir depremde asıl sıkıntı en başta Tsunami sonraki zamanlarda Volkanik aktivite ve artçı enerji birikimidir.
Not: Deprem hakkında daha düzgün bilgi almak için uzmanları ( TÜRKİYE İLE KARŞILAŞTIRMADAN) dinleyin. Ülkemizde bu kadar büyük güç üretecek fay bulunmadı.
Dediğiniz doğru mesafe örneği verirken yanlış anlaşılmalara açık şekilde örnek vermişim.Depremin Şiddeti ile Büyüklüğü nü karıştırmamak gerekir. Sen bu Depremle Kahramanmaraş Depremlerini karışılaştıramazsın.
Bölgenin Nüfus'u önemli
Bölgenin Yaşamı
Bölgenin Jeolojik Yapısı
Depremin Büyüklüğü
Depremin Şiddeti
Depremin Derinliği
Fay Türü
Bunları Bazı Arkadaşlar Es geçiyor.
Bu deprem USGS'ye göre ilk Büyüklüğü 7.1 Şeklinde açıklandı Daha sonra Yapılan analizler ve incelemeler sonucu 8.8'e çıkarıldıDediğiniz doğru mesafe örneği verirken yanlış anlaşılmalara açık şekilde örnek vermişim.
Depremin Büyüklüğü: Depremin açığa çıkardığı enerjiyi ifade eder iken, (Genellikle Richter Ölçeği ile ölçülür, söylenen 8.8 değeri budur.)
Depremin Şiddeti: Depremin oluşturduğu hasarı hesaba alır.
Deprem ön analizleri Tahmini 1 haftaya çıkar o zaman bu konu daha detaylı şekilde açıklanır diye tahmin ediyorum
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren xentr.net adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.