Tema düzenleyici

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cezaevinin arkasından gidiyor 284 bu daha yukarıdan çizilmiş
Bu hat benim 10 yıllık hayalimdi ve yeni wow’daki ilk paylaşımımdı.
Hattı konak yönünde 367sk, evka yönünde ise 363 veya 361 skdan önermiştim. Dönüşlerde ise sokak genişliği uğur mumcu cdsi dönüşleri kadar dar değil. Adnan kahveci cdsinden ise mevcut 304e yakın olmaması için çizmemiştim. Ayrıca evka ve işçievleri bölgesini dolmuş dışında bir hat ile bağlanması ve işçievleri bölgesinin de tünele direkt ulaşımını düşünmüştüm.

Hat taleplerimi HİM kesin bir dille reddettikten sonra açılması benim için çok büyük bir sürpriz olmuştu.

Açıkçası böyle bir hattın yanlış hatırlamıyorsam Aralık 2015de açılan 304le birlikte açılması gerekirdi.

1000213274.jpg

172 Gaziemir Semt Garajı-Kemer Aktarma Merkezi (revize edilmiş güzergah)

Güzergah:Gürçeşme,Şirinyer,Nato,Akıncılar,Aydın Hatboyu,Yeşillik cad,Aktay cad

Hattı konak yönünde 367sk, evka yönünde ise 363 veya 361 skdan önermiştim. Dönüşlerde ise sokak genişliği uğur mumcu cdsi dönüşleri kadar dar değil. Adnan kahveci cdsinden ise mevcut 304e yakın olmaması için çizmemiştim. Ayrıca evka ve işçievleri bölgesini dolmuş dışında bir hat ile bağlanması ve işçievleri bölgesinin de tünele direkt ulaşımını düşünmüştüm.

Hat taleplerimi HİM kesin bir dille reddettikten sonra açılması benim için çok büyük bir sürpriz olmuştu.

Açıkçası böyle bir hattın yanlış hatırlamıyorsam Aralık 2015de açılan 304le birlikte açılması gerekirdi.
Knk Him neyi kabul ediyorki zaten geçenlerde 540 (bostanlı İskele-kemer) Hattı geri açılsın dedim adamlar aktarma yapılıyor gerek yok diyorlar hiç birşeyi kabul etmiyorlar

Şöyle adem Yavuz üstünden mersinpınara ordan altındag ve çamkuleye baglantı yapabiliriz egerli dediniz gibi yaparsak gereksiz uzar
altındağ - buca arası bir hat olmamasından dolayı zaten ben çamlıkule metro - çamkuleyi önerdim sizce mantıksız mı? güzergahın sıkıntılı kısımları değiştirilse olmaz mı?

bu forumda onlarca hat talebi kesin dille reddedilip sonra "heeey bakın,size muazzam bir hat tasarladık" diyerek açıldı
284 e gelince,304 açıldığı vakit neden açılmadı zaten anlamak zor. artık eşrefpaşa üzeri hatlar yerine ekspres konak tüneli hatları tercih ediliyor,10 yıl beklemenin bi manası yoktu
sahi 567 ye ne oldu? otobüs yok diye açılmamıştı en son

610 Esbaş Aktarma - Fuar İzmir

Esbaş Aktarma - Çevreyolu - Fuar - Aktepe - Esbaş Aktarma

650 Sarnıç Aktarma - Balçova

Sarnıç Aktarma - Akçay Caddesi - Çevreyolu - Fuar İzmir - Selway - Üçkuyular İskele - Fahrettin Altay - Balçova

En azından 338 kapatılmalı yada büyük bir değişime gitmeli solo bile hak etmiyor ver Jest anca doldurur
Bence daha önce de yazdığım gibi şu anki güzergahı üzerinden evka 3’ten sonra trafik hastanesini görecek şekilde otogara, bayraklı kısmından da osmangaziye girecek şekilde şehir hastanesine uzatılırsa iyi bir dolmuş alternatifi olabilir. Hem otogardan bornova-evka 3 tarafına ulaşım kolaylaşır, bornova için hastaneleri birbirine bağlar. Ayrıca osmangaziden şehir hastanesine olan hat ihtiyacı da karşılanır . Salhaneye gidecek yolcu talebi zaten 498 ile karşılanıyor çok yakınından geçiyor. Saat başı sefer yapsa yeter de artar.

610 Esbaş Aktarma - Fuar İzmir

Esbaş Aktarma - Çevreyolu - Fuar - Aktepe - Esbaş Aktarma

650 Sarnıç Aktarma - Balçova

Sarnıç Aktarma - Akçay Caddesi - Çevreyolu - Fuar İzmir - Selway - Üçkuyular İskele - Fahrettin Altay - Balçova
610 ve 650 hatları zaten var 610 Semt Garajı - Fuar İzmir olarak çalışıyor 650 de Fuar İzmir - Balçova hattı olarak çalışıyor.

610 ve 650 hatları zaten var 610 Semt Garajı - Fuar İzmir olarak çalışıyor 650 de Fuar İzmir - Balçova hattı olarak çalışıyor.
Evet biliyorum zaten dikkat ederseniz o iki hattın son duraklarını değiştirdim. 650’ye kimse binmiyor çünkü sonu çok anlamsız yerde bitiyor. 510’a destek olması açısından bu şekilde çalışabilir. 610 da esbaşa giderse 828’e destek olabilir 828 de çok yoğun çalışan bir hat çünkü.

321 Çamlı - Narlıdere
909 Zeytinalanı - Narlıdere
82 Siteler - Narlıdere
985 Seferihisar - Narlıdere
981 Balıklıova - Narlıdere
982 İYTE - Narlıdere
983 Bademler - Narlıdere

F.Altay yerine Narlıdere Kaymakamlıktan sonra 5 son durağında bitmeliler.

321 Çamlı - Narlıdere
909 Zeytinalanı - Narlıdere
82 Siteler - Narlıdere
985 Seferihisar - Narlıdere
981 Balıklıova - Narlıdere
982 İYTE - Narlıdere
983 Bademler - Narlıdere

F.Altay yerine Narlıdere Kaymakamlıktan sonra 5 son durağında bitmeliler.
Şehitlikte bitmeleri daha doğru, metro istasyonunun hemen yakınında son durak alanı olarak kullanılabilecek bir boş alan var.

Geri