Tema düzenleyici

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
515 için evet ama 912 zaten sadece trafiğin hızlı aktığı Altınyol ve Anadolu Caddesi'nden gidiyor. 830 bu yüzden belki Ulukent değil Katip Çelebi'den başlayacak şekilde açılabilir.
katılmıyorum şehrin uzun hatlara ihtiyacı var 515 buca yolcusu için çok önemli bir hat o hattı kaldırarak ulaşımı felç etmekten başka bir şey yapmış olmazsınız

katılmıyorum şehrin uzun hatlara ihtiyacı var 515 buca yolcusu için çok önemli bir hat o hattı kaldırarak ulaşımı felç etmekten başka bir şey yapmış olmazsınız
Yok zaten 515 kaldırılmamalı kaldırmayı düşünmem ben onu şu anlamda söyledim: 515 yavaş trafikte gidiyor 912 yollar tıkalı olmazsa hızlı gidiyor @erkinalp hocamız galiba şöyle demek istedi. 830 gibi bu kadar uzun bir hat yavaş trafiğe karışmamalı diye böyle söyledi sanırım çünkü 830'un parkur süresi neredeysw her seferinde 1 saati geçer yoğun trafikte 1.5 2 saati bile bulabilir bu yüzden sık seferler için bu hatta en az 7 8 araç lazım. 515'te de benzer bir durum oluyor Yeşildere Caddesi haricinde hep yavaş gidiyor ama bunu hat kaldırılsın anlamında söylemedim. 830 çok dolaşmadan gitmeli zaten parkur süresi çok uzun olacak ama Sakarya Caddesi - Mustafa Kemal Caddesi güzergahında gitmesi çok faydalı olur. Ulukent'ten bu kadar şehir içi dolaşan bir hat açılacağını sanmıyorum ama Egekent aktarmadan belki açılabilir zorlamayla İKÇÜ'den de olabilir.

Son düzenleme:
Yok zaten 515 kaldırılmamalı kaldırmayı düşünmem ben onu şu anlamda söyledim: 515 yavaş trafikte gidiyor 912 yollar tıkalı olmazsa hızlı gidiyor @erkinalp hocamız galiba şöyle demek istedi. 830 gibi bu kadar uzun bir hat yavaş trafiğe karışmamalı diye böyle söyledi sanırım çünkü 830'un parkur süresi neredeysw her seferinde 1 saati geçer yoğun trafikte 1.5 2 saati bile bulabilir bu yüzden sık seferler için bu hatta en az 7 8 araç lazım. 515'te de benzer bir durum oluyor Yeşildere Caddesi haricinde hep yavaş gidiyor ama bunu hat kaldırılsın anlamında söylemedim. 830 çok dolaşmadan gitmeli zaten parkur süresi çok uzun olacak ama Sakarya Caddesi - Mustafa Kemal Caddesi güzergahında gitmesi çok faydalı olur.
anladım ancak hattı ben dolaştırmadım sadece 4. sanayiden geçirdim sebeplerini ve nasıl işe yarayabileceğini açık bir şekilde yazdım hem 7 8 araç çalışmasında bir sorun görmüyorum çalışabilir ayrıca 830 için önerdiğim güzergah zaten piyale sonrası 912 ile aynı bornova içinden de belli yerler dışında gidebileceği bir yer yok yani yine benim dediğime çıkıyoruz ben zaten sonraki mesajımda Sakarya Caddesi - Mustafa Kemal Caddesi güzergahından gidecek şekilde düzelttim

Çok mantıklı. Bence 498 birkaç güzergah değişikliği ile böyle işleyebilir.
498 in güzergahını değiştirmek bence saçma çünkü Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Sosyete Parkı önünden geçen tek hat ha tabii ki kullanılmıyor orası öyle ama hiç geçmemesinden iyidir ama yine de dediğiniz fikir aşırı mantıklı sizce nasıl bir düzenleme yapılmalı ?

498 in güzergahını değiştirmek bence saçma çünkü Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Sosyete Parkı önünden geçen tek hat ha tabii ki kullanılmıyor orası öyle ama hiç geçmemesinden iyidir ama yine de dediğiniz fikir aşırı mantıklı sizce nasıl bir düzenleme yapılmalı ?
534 Manas Bulvarı-Ozan Abay'a, 498 Altınyol'a alınsın. Ve 338 sadece Evka 3 Metro'ya gidiş yönünde Hürol Sitesi ve Yıldız Sitesi duraklarına uğrayacak şekilde düzenlensin.

1764517453805.png

338 için 498 in güzergahıyla karışık bir güzergah çizdim
Evka 3 Aktarma Merkezi - Hasan Ali Yücel Caddesi - Sosyete Parkı - Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi - Aşık Veysel Rekreasyon Alanı - Mustafa Kemal Caddesi - Yunus Emre Parkı - Şehit Polis Fethi Sekin İlköğretim Okulu - Çamkıran Parkı - Bayraklı Siteler - Smyrna Meydanı - Manas Bulvarı - Salhane Aktarma Merkezi

1764517394171.png

498 ise halkapınar otogar mevlana 4. sanayi ve evka 3ü birbirine bağlıyor
Evka 3 Aktarma Merkezi - Profesörler Sitesi - Bornova Kooperatif - Şehit Erkan Er Ortaokulu - Türkan Özilhan Devlet Hastanesi - Doğanlar Mezarlığı - 1550. Sokak - 1701/7. Sokak - 1760. Sokak - Bornova Caddesi - Kemalpaşa Caddesi - Kamil Tunca Caddesi - Şehitler Caddesi - Halkapınar Metro

bu şekilde düzenlenirse bu iki hattın daha fazla kullanılacağını düşünüyorum

Son düzenleme:
498‘e dokunulmadan sadece hastaneye uzatılabilir. 338 Bornova metro yerine meydandan geçirerek hastaneye uzatılabilir. Hali hazırda Bornova metrodan hastaneye 314 ile gitmek mümkün.

Ekli dosyayı görüntüle 93873

Evka 3 Aktarma Merkezi - Hasan Ali Yücel Caddesi - Sosyete Parkı - Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi - Aşık Veysel Rekreasyon Alanı - Mustafa Kemal Caddesi - Yunus Emre Parkı - Şehit Polis Fethi Sekin İlköğretim Okulu - Çamkıran Parkı - Bayraklı Siteler - Smyrna Meydanı - Manas Bulvarı - Salhane Aktarma Merkezi

Ekli dosyayı görüntüle 93872

Evka 3 Aktarma Merkezi - Profesörler Sitesi - Bornova Kooperatif - Şehit Erkan Er Ortaokulu - Türkan Özilhan Devlet Hastanesi - Doğanlar Mezarlığı - 1550. Sokak - 1701/7. Sokak - 1760. Sokak - Bornova Caddesi - Kemalpaşa Caddesi - Kamil Tunca Caddesi - Şehitler Caddesi - Halkapınar Metro

498 çok mantıklı olmuş ama Mevlana Mahallesine girip Yeşilova’ya geçerek gitmeli. Bu durumda çok fazla kullanan olur. Ki bu hat ayrı bir hat ismiyle açılmalı.

Böylece büyük bir eksik olan Mevlana-Yeşilova-Halkapınar hattı da oluşmuş olur

Benim bahsettiğim bu şekilde değildi. Hastaneden aşağıya inip 268 güzergahını takip edecek sonra dümdüz Forum’a girecek (Doğanlar- Evka-3 Forum-Yeşilova yolcusu cepte) sonra Rafet Paşa’dan dümdüz devam edip Kamil Tunca’ya bağlanacak.

Şaka maka çok mantıklı ve sık kullanılacak bir hat olduğunu düşünüyorum.

Benim bahsettiğim bu şekilde değildi. Hastaneden aşağıya inip 268 güzergahını takip edecek sonra dümdüz Forum’a girecek (Doğanlar- Evka-3 Forum-Yeşilova yolcusu cepte) sonra Rafet Paşa’dan dümdüz devam edip Kamil Tunca’ya bağlanacak.

Şaka maka çok mantıklı ve sık kullanılacak bir hat olduğunu düşünüyorum.
haritaya dökebilir misiniz tam anlamadım

Ekli dosyayı görüntüle 93873

Ekli dosyayı görüntüle 93872

338: Evka 3 Aktarma Merkezi to Salhane Aktarma Merkezi
498: Halkapınar Metro to Evka 3 Aktarma Merkezi

??? Naldöken - Kemer Aktarma Merkezi Naldöken Yeni Son Durak to Kemer Aktarma Merkezi
Güzergah: Naldöken Yeni Son Durak - Naldöken Meydan - Naldöken Kavşağı - Hüsnü Bornovalı Ortaokulu - Okul Sokak - Ümit Mahallesi Giriş - Jant Fabrikası - Eski Çamdibi Mezarlığı - Güzelcan Kardeşler İlköğretim Okulu - Çamlık Alan Parkı 2 - Fincancılar Çarşısı - Bmc - Ege Endüstri - Tuborg - Bornova Caddesi - 6166. Sokak - 6172. Sokak - 6170. Sokak - Işıkkent Benzinlik - Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Havuzlu Kahve - MTK Birinci Giriş - İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi - Kemer Aktarma Merkezi

bu hat sayesinde naldöken doğanlar pınarbaşı ve ışıkkent arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanmış oluyor
ayrıca ışıkkent sanayi sitesine giren bir hat olur

haritaya dökebilir misiniz tam anlamadım
Telefondan haritaya dökmek biraz zor olur. Ama daha detaylı açıklamak gerekirse hastaneye kadar 966-988 ile aynı yoldan gidecek sonra dümdüz devam ettikten sonra 268 ile aynı yoldan gidecek sonrasında Muhiddin Erel’e girmeden 59’un güzergahından devam edecek. Abdi İpekçi caddesine gelince dümdüz gidip Kemal Tunca’ya bağlanıp Halkapınar’a kadar gidecek.

??? Naldöken - Kemer Aktarma Merkezi Naldöken Yeni Son Durak to Kemer Aktarma Merkezi
Güzergah: Naldöken Yeni Son Durak - Naldöken Meydan - Naldöken Kavşağı - Hüsnü Bornovalı Ortaokulu - Okul Sokak - Ümit Mahallesi Giriş - Jant Fabrikası - Eski Çamdibi Mezarlığı - Güzelcan Kardeşler İlköğretim Okulu - Çamlık Alan Parkı 2 - Fincancılar Çarşısı - Bmc - Ege Endüstri - Tuborg - Bornova Caddesi - 6166. Sokak - 6172. Sokak - 6170. Sokak - Işıkkent Benzinlik - Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Havuzlu Kahve - MTK Birinci Giriş - İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi - Kemer Aktarma Merkezi

bu hat sayesinde naldöken doğanlar pınarbaşı ve ışıkkent arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanmış oluyor
ayrıca ışıkkent sanayi sitesine giren bir hat olur
Bu kadar uzun ve karışık bir hat bence o kadar iş yapmaz. Amaç Naldöken’i diğer semtlere bağlamak ise 358’in Naldöken’e gir-çık yapacak şekilde ayarlayıp sefer sıklığını saatte 1 yapmak olur (hatta zaten genelde Doruk çalışıyor Naldöken meydandan dönebilir). Böylece Naldöken; Mevlana-Doğanlar-Pınarbaşı ve Bornova metroya bağlanır. Naldöken-Kemer arasında çok yolcu çıkacağını sanmıyorum.

Geri