Tema düzenleyici

İzmir'de Güzergahının Değişmesini İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dragi35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bayraklı TOKİ hatları için hazırladığım güzergah buradan bakabilirsiniz.

TOKİ-Muhittin Erener-Aliye İzzetbegoviç Caddesi-Ankara Asfaltı-Halkapınar hattı da gerekli. 559 ve 659 da Muhittin Erener'den biri Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi-Gediz Caddesi-Bornova Metro, diğeri de Sakarya Caddesi-Mustafa Kemal Caddesi-Evka 3 Metro olmalı.

TOKİ-Muhittin Erener-Aliye İzzetbegoviç Caddesi-Ankara Asfaltı-Halkapınar hattı da gerekli. 559 ve 659 da Muhittin Erener'den biri Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi-Gediz Caddesi-Bornova Metro, diğeri de Sakarya Caddesi-Mustafa Kemal Caddesi-Evka 3 Metro olmalı.
Yapılabilecek şeyler ben mevcut düzeni çok bozmadan yeniden tasarladım hatları

Konu sahibi
Metrodreaminde lokalimdeki bazı hatlarla ilgili düzenlemeler yaptım. Henüz her şeyi yapamadım ama zamanla tamamlayacağım. 608 İstiklal mahallesini dolaşmalı ve Ulu Koop'a gir çık yapmalı ayrıca Bornova metroya da uğramalı. 749'un Ulu Koop güzergahı iptal edilip 649 olarak yeni bir hat açılmalı böylece 749'un yoğunluğu azalır ve iki ayrı hatta daha rahat ulaşım sağlanır. 826 Egekent 2 izbana uğramalı şu anda Gazi mahallesinden sadece Egekent 2 ve Ulukent'e ulaşmak için kullanılıyor ama göç idaresi yolundan Egekent 2 izbana giden hat yok 826'nın Ulukent'e gitmesi uzun sürüyor 848 de göç idaresi yolundan geçmiyor bu yüzden böyle bir düzenleme gerekli. Metrodreaminde bahsettiğim güzergahları yaptım şu anda sadece güzergahların değişim olan kısımlarını yaptım tamamını daha sonra yapacağım.
https://metrodreamin.com/edit/bW9yOGpjYWVVMmRqYlFHMnNYTXRiWVo3b0V1MXw2

826 hattında değişik bir saçmalık var yan tabelasında Egekent-2 İstasyon yazıyor ama Egekent2 izbana gitmiyor 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

Konu sahibi
826 hattında değişik bir saçmalık var yan tabelasında Egekent-2 İstasyon yazıyor ama Egekent2 izbana gitmiyor 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️
O hep öyle ya bana da çok saçma geliyor. İstasyona en yakın durağı 10 dakika yürüme mesafesinde bilmeyen tabeladan dolayı şaşırır. Metrodreaminde yaptığım düzenlemeyi yapsalar zaten Egekent 2 istasyonundan geçecek 😂

O hep öyle ya bana da çok saçma geliyor. İstasyona en yakın durağı 10 dakika yürüme mesafesinde bilmeyen tabeladan dolayı şaşırır. Metrodreaminde yaptığım düzenlemeyi yapsalar zaten Egekent 2 istasyonundan geçecek 😂
bu tür güzergah hataları menemen hatlarında çok var 128,748,749,698 hatlarında egekent2 istasyon yazması lazım 749 da ise Ulukoop.-Egekent-2-Menemen Devlet Hst. yazması lazımkem sadece Çanakkale Yolu yazıyor
748 de Hastane yazıp 749 da yazmadığı için hastaneye gitmek isteyen insanlar Asarlık Koyundere gibi bölgeleri dolaşarak gidiyor fakat 749 hiç bir yeri dolaşmadan gidiyor

353 akçay caddesini pas geçip gidiş dönüş kahramanlar caddesinden esbaşa gitmeli. En azından trafiğe takılmaz.

1000006829.jpg

Konu sahibi
Eğer ileride 5.cadde göç idaresi yolu ile birleşirse 128, 428 ve 749 hatlarının güzergahı değişebilir. Yol henüz açılmadı ama çalışmalar var, yeni evler yapılıyor bu yüzden bu yol açılırsa buradan otobüs hattı geçirilir diye düşünüyorum, metrodreaminde bu şekilde gösterdim.
Screenshot_20250916_024404_Samsung Internet.jpg

Eğer ileride 5.cadde göç idaresi yolu ile birleşirse 128, 428 ve 749 hatlarının güzergahı değişebilir. Yol henüz açılmadı ama çalışmalar var, yeni evler yapılıyor bu yüzden bu yol açılırsa buradan otobüs hattı geçirilir diye düşünüyorum, metrodreaminde bu şekilde gösterdim.Ekli dosyayı görüntüle 81970
5.caddeyi oraya ve 827 nin harmandalıdan sonra ulukoopa girdiği caddeyi aşağıdaki gibi uzatmayı düşünüyorlar yani en başı ulukoop giriş en sonu toki yol ayrımı olacak şekilde

Ekli dosyalar

• IMG_1411.jpeg
    IMG_1411.jpeg
    310.5 KB · Görüntüleme: 16
Konu sahibi
5.caddeyi oraya ve 827 nin harmandalıdan sonra ulukoopa girdiği caddeyi aşağıdaki gibi uzatmayı düşünüyorlar yani en başı ulukoop giriş en sonu toki yol ayrımı olacak şekilde
Oradaki yeşil çizgi ile gösterilen yollar yeni yapılacak olanlar mı ? Benim bahsettiğim de öyle haritada.
Screenshot_20250916_170851_Samsung Internet.jpg

Geri
Üst Alt