Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şaka maka Konak Tramvayı günde 125 bin yolcu taşıyormuş. Karşıyaka tramvayı ise 40 bin yolcu taşıyor. Çiğli tramvayı araç azlığından ötürü o kadar az yolcu taşıyor ki belediye veri vermemiş.

2026 sonunda yeni tramvay setleri gelmeye başlayacak. Bu setlerin çok büyük kısmı Karşıyaka ve Çiğli’de çalışır. Keşke belediye biraz daha fazla tramvay alsaymış. Konak tramvayına yakında daha fazla araç gerekecek.

Şaka maka Konak Tramvayı günde 125 bin yolcu taşıyormuş. Karşıyaka tramvayı ise 40 bin yolcu taşıyor. Çiğli tramvayı araç azlığından ötürü o kadar az yolcu taşıyor ki belediye veri vermemiş.

2026 sonunda yeni tramvay setleri gelmeye başlayacak. Bu setlerin çok büyük kısmı Karşıyaka ve Çiğli’de çalışır. Keşke belediye biraz daha fazla tramvay alsaymış. Konak tramvayına yakında daha fazla araç gerekecek.

125000 yolcu iyi mi kötü mü bilemedim açıkcası. Haberlerde görmüştüm bozankaya ile mi anlaşmışlardı zamanında? Tam hatırlayamadım açıkçası. Corona vaktinde tramwaylar çiftli set halinde çalışacak deniyordu. Hatta vatmana sormuştum abi ne olacak diye bizde bekliyoruz kardeşim demişti. Hala bekliyordur büyük ihtimalle 🤔

125000 yolcu iyi mi kötü mü bilemedim açıkcası. Haberlerde görmüştüm bozankaya ile mi anlaşmışlardı zamanında? Tam hatırlayamadım açıkçası. Corona vaktinde tramwaylar çiftli set halinde çalışacak deniyordu. Hatta vatmana sormuştum abi ne olacak diye bizde bekliyoruz kardeşim demişti. Hala bekliyordur büyük ihtimalle 🤔
Evet anlaştılar. 1 sene sonra ilk setler gelecek. Lakin setlerin çok büyük kısmı Karşıyaka-Çiğli’ye gider. Konak’a maksimum 7-8 araç gelir. Sefer sıklığı 4 dakikaya düşer muhtemelen

Sİz projeler bölümüne bakmışsınız. 2024 İzmir metro bilgilerinden pdf olarak bulabilirsiniz. Geçen yıl Konak tramvayı 150 bin-Karşıyaka-Çiğli beraber 200 bin kişi taşıdığı yazıyordu. Durak yolcu sayısı verileride var. Ayrıca yeni tramvaylar 2026 içinde gelebilecek. Geçen yıl imzalanmıştı.

Ayrıca dolmuşlar konusunda İstanbul ve Ankaradan daha şanslıyız. Oralarda kent merkezleri ve her yerde dolmuş varken İzmirde belli güzergahlara dolmuş giremiyor. Ancak mazot ve vergi maliyeti yüzünden Gaziemir-Bornova dolmuşları gibi pek çok önemli dolmuşlar kaldırıldı. Sadece popüler hatlardaki dolmuşlar kaldı. Yerlerine kısa mesafeli dolmuşlar açıldı (Yenitepe Evleri-Yeşilyurt-F.Altay ve F.Altay-Gaziemir dolmuşu)

@umutnecmi Ordu caddesi tek yön dışında çözülemez maalesef. Şükrü karaduman caddeside katılıp otobüsler tek yönmüş gibi dağıtılabilir aslında. Orada Mustafa Necati Kültür Merkezi ve Otoparkı yapıldı ama o bölgeye yine yetmiyor.

o bölgeden 19 yıl boyunca sık sık geçtim,o caddeye park yasağı dışında bir çözüm bulunması çok zor
park yasağı gelirse de diğer taraflarda araç park edecek yer yok,o cadde kronik sorunlu yani böyle kabul etmek zorundayız😔
En az 10 yıl önce Ordu caddesi bu kadar sıkıntılı değildi. Çevre mahalleleri kentsel dönüşüme girdi. Şükrü Karaduman caddesi ve Gülyaka tarafı aşırı yapılaştı ve nüfus arttı. O bölgede arabası olanlarda etkili maalesef. Eskiden sadece karşılıklı denk gelince kilitlenirdi. Şimdi araba parkı yüzünden durak önünde otobüs beklemek bile dert. Ordu cad.parkı hariç. Ayrıca eskiden 79 ve 18 sabah ve akşam sık çalışır diğer saatler normale dönerdi. Şimdi 879 ve 579a otobüs dayanmayınca Ordu Caddesinde dolmuşlarla birlikte otobüs trafiği de oluyor artık. :D

Ordu Caddesi trafiğini azaltmak için 575 ve 18’in Üzümcü Okulundan sonra düz devam edip 20’nin güzergahı ile Üçyola gitmeleri, 879’un da Emek Sitesi durağından sonra Bahçelievler üzerinden Basın Sitesine çıkması düşünülebilir. Ya da 879 2 parçaya bölünüp bir sefer Ordu caddesini bir sefer Bahçelievler’i kullanacak şekilde çalıştırılabilir.

579 ise solo otobüslerle sıklığı artırılarak çalışabilir.

Dolmuş girişine de Eşrefpaşa ve Gaziemir dolmuşu hariç izin verilmemeli, dolmuşlar basın sitesi üzerinden gitmelidir.

18 ve 879 u kullandığım oluyor. 18 in izsu durağında inen binen çok oluyor 18 i değiştirmek iyi olmaz diye düşünüyorum. 579 için bir şey diyemem onu hep 18 in arkasında gördüğüm için en azından ben dolu göremiyorum onu. Dolmuş konusuna gelirsek eğer bornova dolmuşu görebilir ( bana kalsa dolmuşlar kaldırılmalı en kötü iztaşita dönüştürülmeli ) bornova dolmuşu şehir hastanesine de gittiği için. 879 ordu caddesinden f. Altaya giden tek hat değiştirilmemeli diye düşünüyorum.

18 ve 879 u kullandığım oluyor. 18 in izsu durağında inen binen çok oluyor 18 i değiştirmek iyi olmaz diye düşünüyorum. 579 için bir şey diyemem onu hep 18 in arkasında gördüğüm için en azından ben dolu göremiyorum onu. Dolmuş konusuna gelirsek eğer bornova dolmuşu görebilir ( bana kalsa dolmuşlar kaldırılmalı en kötü iztaşita dönüştürülmeli ) bornova dolmuşu şehir hastanesine de gittiği için. 879 ordu caddesinden f. Altaya giden tek hat değiştirilmemeli diye düşünüyorum.
18 numara filiz caddesinden gitsin.

İZSU durağından azıcık bir yokuş inilerek 19 da kullanılabilir. Yeşilyurttan Şehir Hastanesine yolcu talebi az çünkü hali hazırda Yeşilyurt Hastanesi var ama yine de girebilir tabii. 879 doluluktan genelde Ordu Caddesini pas geçiyor sırf bunun için bile hat ikiye bölünse Ordu Caddesinde oturanlara büyük kolaylık sağlayacaktır. Ya da diğer bir öneri 579 Üzümcü Okulundan sonra Üçyola iner. 18 aynı güzergahta solo otobüslerle devam eder.

18’in Filiz Caddesine girmesi mantıksız zaten alt caddeden 19 geçiyor ve Filiz Caddesi sürekli tıkanan bir cadde ve tek yön 18 o caddeye girse mümkün değil çıkamaz. Sadece 575 o caddeden geçse mantıklı olur.

Ordu Caddesi trafiğini azaltmak için 575 ve 18’in Üzümcü Okulundan sonra düz devam edip 20’nin güzergahı ile Üçyola gitmeleri, 879’un da Emek Sitesi durağından sonra Bahçelievler üzerinden Basın Sitesine çıkması düşünülebilir. Ya da 879 2 parçaya bölünüp bir sefer Ordu caddesini bir sefer Bahçelievler’i kullanacak şekilde çalıştırılabilir.

579 ise solo otobüslerle sıklığı artırılarak çalışabilir.

Dolmuş girişine de Eşrefpaşa ve Gaziemir dolmuşu hariç izin verilmemeli, dolmuşlar basın sitesi üzerinden gitmelidir.
Dolmuşlarda sadece Buca ve Gaziemir çalışsa oradan yeter. Eşrefpaşa dolmuşu eskisi gibi sık çalışmıyor. 879 da bu öneri maalesef olmaz parkur süresi inanılmaz artar gerek yok. Yeşilyurttan Şehir hastanesine inanılmaz talep var. Çünkü Bozyaka kapandıktan sonra Yeşilyurt hastanesi avm gibi kalabalıklaştı. 523-524 te boşuna o tarafa çekilmedi. 18 zor yetişiyor 579 da solo olmaz. Zaten inciraltındaki solo otobüslerin yarısı 879 a çalışıyor.
İZSU durağından azıcık bir yokuş inilerek 19 da kullanılabilir. Yeşilyurttan Şehir Hastanesine yolcu talebi az çünkü hali hazırda Yeşilyurt Hastanesi var ama yine de girebilir tabii. 879 doluluktan genelde Ordu Caddesini pas geçiyor sırf bunun için bile hat ikiye bölünse Ordu Caddesinde oturanlara büyük kolaylık sağlayacaktır. Ya da diğer bir öneri 579 Üzümcü Okulundan sonra Üçyola iner. 18 aynı güzergahta solo otobüslerle devam eder.

18’in Filiz Caddesine girmesi mantıksız zaten alt caddeden 19 geçiyor ve Filiz Caddesi sürekli tıkanan bir cadde ve tek yön 18 o caddeye girse mümkün değil çıkamaz. Sadece 575 o caddeden geçse mantıklı olur.
Filiz caddesini yıllar önce önermiştim kabul edilmemişti. Orada daha çok park sorunu var. Kaldırım bile kulllanılıyor. Otobüs girerse dediğiniz gibi hiç geçemez. Anca otobüsler tek yöne dönebilse Ant caddesi-şükrü karaduman caddesi yapabilir ama Üzümcü deki yolcu potansiyelinden uzaklaşıyor. Yani her türlü çözümsüz oluyor. Saim Çıkrıkçı caddesinden otobüsleri uzatmak sadece 20 numaraya yaradı. Diğerlerine yaramaz. Akşamları polis okulu ve Osman kibar tesisleri çok trafik oluyor. Ordu caddesi o trafikte kestirme gibi kalıyor. Ellemesek daha iyi. :D Keşke zaimağa caddesi-pazaryeri kısmı yokuş değilde toprak doldurularak düz yol yapılsaymış.. Ozaman ordu caddesi keşmekeşi olmazdı... Dediğim gibi nüfus orada okadar arttı ki Yeşilyurt Pazaryeri yeniden yapılıyor, o bile yetmiyor artık...

1766593393189.png

eski sitede şöyle bir görsel buldum görüntü kalitesi düşük maalesef

benim dikkatimi çeken bölge ve ege üniversitesi hastane (günümüzde bornova) arasında coca cola adında bir durak var neresi oluyor tam olarak ?

Ekli dosyayı görüntüle 98046
eski sitede şöyle bir görsel buldum görüntü kalitesi düşük maalesef

benim dikkatimi çeken bölge ve ege üniversitesi hastane (günümüzde bornova) arasında coca cola adında bir durak var neresi oluyor tam olarak ?
Kampüs dediği yer Kipa yanı, Bornova dediği yer şimdiki Yeşil Köşk yanı, Ege Üniversitesi Hastanesi dediği şimdiki Bornova durağı, Coca-Cola durağı köprülü kavşaktan dolayı iptal oldu

Geri