Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ordu caddesine de bir çözüm bulunmalı artık.
20 dakika kaldı öyle.
O civarda oturanlar ve esnaflar tek yön istemiyor. 90'lı yıllarda geçici olarak yapılmış ama itirazlar olunca vazgeçilmiş. Zor yani. Bazen Ordu caddesinde bu karşılaşma olunca 879 ve 579 seferleri bazen aksıyor.
121 veya 821 egekent aktarmaya uzaybilir mi?
121 uzar biraz 821 olabilir ama.
Parkur süresi çok uzar gerek yok. Ama o köprü yapılınca @dragi35 in dediği gibi en azından egekent aktarmadaki bazı otobüsler mavişehir aktarmaya çekilmeli. Özellikle 295 ve 128 hatları çekilse güzel olur. İzban ilk yapıldığında Mavişehir aktarma çok aktif bir yerdi. Zamanla ıssız yere dönüştü.

Parkur süresi çok uzar gerek yok. Ama o köprü yapılınca @@dragi35 in dediği gibi en azından egekent aktarmadaki bazı otobüsler mavişehir aktarmaya çekilmeli. Özellikle 295 ve 128 hatları çekilse güzel olur. İzban ilk yapıldığında Mavişehir aktarma çok aktif bir yerdi. Zamanla ıssız yere dönüştü.
295 özellikle uzamıyor, akşamları daha başdurakta doluyor.

O civarda oturanlar ve esnaflar tek yön istemiyor. 90'lı yıllarda geçici olarak yapılmış ama itirazlar olunca vazgeçilmiş. Zor yani. Bazen Ordu caddesinde bu karşılaşma olunca 879 ve 579 seferleri bazen aksıyor.

Parkur süresi çok uzar gerek yok. Ama o köprü yapılınca @dragi35 in dediği gibi en azından egekent aktarmadaki bazı otobüsler mavişehir aktarmaya çekilmeli. Özellikle 295 ve 128 hatları çekilse güzel olur. İzban ilk yapıldığında Mavişehir aktarma çok aktif bir yerdi. Zamanla ıssız yere dönüştü.

Parklanma kalkması lazım oradan yoksa allahın her günü sıkışcak orası dar bir cadde zaten. Bir de dolmuşlar..Cuma günü yine 879 ve 18 sıkıştı 18 in şöförü yolu açmaya çalışırken dolmuşcular açılan yola girdiydi. Şöför sinirlenip dolmuşcunun önüne kırdı ve yolu kitledi biraz da öyle kaldık. Aşağıya inip dolmuşcuya bağırdı.

Yıkalabilecek bir bina yok orada. Yapılabilecek 3 şey var :
1 araç trafiğe kapatılacak
2 18 579 879 oradan geçmicek ( mümkünü yok yolcusu var)
3 dolmuşcular ordu caddesine girmicek.
Başka şeyler de vardır da tabi bunlar benim görüşüm.

Parklanma kalkması lazım oradan yoksa allahın her günü sıkışcak orası dar bir cadde zaten. Bir de dolmuşlar..Cuma günü yine 879 ve 18 sıkıştı 18 in şöförü yolu açmaya çalışırken dolmuşcular açılan yola girdiydi. Şöför sinirlenip dolmuşcunun önüne kırdı ve yolu kitledi biraz da öyle kaldık. Aşağıya inip dolmuşcuya bağırdı.
dolmuşçular izmirin her yerinde "yolun ağababası benim uleeyynn" şeklinde takılmasa trafik %20 oranında rahatlayacak
boş yolda 20 hızla gidenler,süre beklemek için manasız yere park etmeler, süre yetiştircem diye ters şeritten kopup gitmeler vs vs...
kısaca sistem komple yanlış

Konu sahibi
dolmuşçular izmirin her yerinde "yolun ağababası benim uleeyynn" şeklinde takılmasa trafik %20 oranında rahatlayacak
boş yolda 20 hızla gidenler,süre beklemek için manasız yere park etmeler, süre yetiştircem diye ters şeritten kopup gitmeler vs vs...
Hepsi değil tabi mesela rn kibar kurallara uyan şoförler Bornova Atatürk Evka 4 dolmuşu çok iyi şoför Konusunda

Yıkalabilecek bir bina yok orada. Yapılabilecek 3 şey var :
1 araç trafiğe kapatılacak
2 18 579 879 oradan geçmicek ( mümkünü yok yolcusu var)
3 dolmuşcular ordu caddesine girmicek.
Başka şeyler de vardır da tabi bunlar benim görüşüm.
o bölgeden 19 yıl boyunca sık sık geçtim,o caddeye park yasağı dışında bir çözüm bulunması çok zor
park yasağı gelirse de diğer taraflarda araç park edecek yer yok,o cadde kronik sorunlu yani böyle kabul etmek zorundayız😔

Dolmuşcuları İzmir trafiğinden kaldır trafik rahatlar. Menemene İztaşıt geldiğinde dolmuşcular kalktı ( geri geldi ama olsun). Şehir içi için İztaşıt gelebilir mi ? Örneğin Yeşilyurt dolmuşcuları için Yeşilyurt İztaşıt gelebilir mi

o bölgeden 19 yıl boyunca sık sık geçtim,o caddeye park yasağı dışında bir çözüm bulunması çok zor
park yasağı gelirse de diğer taraflarda araç park edecek yer yok,o cadde kronik sorunlu yani böyle kabul etmek zorundayız😔
İnsanlar biraz daha bilinçli olsa yeter aslında.

Onun mantığı öyle değil ya, bilerek "en sıkışık trafiğe göre" süre veriyorlar ki araç "geç kalmasın". İşin kötü yanı bunu inanılmaz abartmış hatlar var.Geç kalmak yerine her zaman yavaş gidiyor, böylece trafik sıkışık da olsa zamanında varıyor.

dolmuşlar kalkıp yerine her caddeye tramway yapılsa izmir(ve diger sehirler) 40 sene ileri gider bence...

minibus/dolmus vs cok geride kaldı . hindistan , meksika ve afrika da falan var artık sadece bunlar...

dolmuşlar kalkıp yerine her caddeye tramway yapılsa izmir(ve diger sehirler) 40 sene ileri gider bence...

minibus/dolmus vs cok geride kaldı . hindistan , meksika ve afrika da falan var artık sadece bunlar...
dediğiniz gibi caddelere tramvay projeleri var aslında ancak belediye hiç aksiyon almıyor istense sakarya caddesine eskiizmir caddesine ve tarihi buca tren hattına yapabilirler ama t3 rezaletinden sonra belediye tramvay yapmayı bıraktı

Gelişmiş ülkelerde hala son mil servisi, mikrotransit gibi amaçlarla kullanılıyor. Hatta Uber -oldu mu bilmiyorum- geçen sene Amerika’da popüler rotalarda taksi dolmuş hizmeti açmayı planlıyordu.

Geri