Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eskiden
Karşıyaka - Mavişehir (şimdi neredeyse hepsi Karşıyaka-Şemikler oldu) hattında tam 2.5₺ iken öğrenci 1₺ idi. Öğrenci tarifesi dediğin budur işte.

BÇE hattında da eskiden toplam 3.5₺ iken öğrenci 2₺ idi, sonra bi ara 7.5₺ tam 5 Öğrenci idi

Ah eski günler ah!
Şu anda dolmuşlar öğrenciye dümenden indirim yapıyorlar mesela tam 30 ise öğrenci 25 oluyor daha düşük bulmak zor pek dolmuşa binmediğim için fiyatları bilmiyorum ama 2 yıl önce Aliağa'da dolmuşa binmiştim tam 10 iken öğrenci 9'du. Yapmasaydın be abi indirim öğrenciye hiç gerek yoktu

302,602 ve 608 gece de çalışmalı. Otogardan gece kalkan otobüslere ulaşım çok sıkıntılı oluyor. 4 yıl önce İstanbul'a gideceğim zaman genelde 07.00 otobüsüyle bazen de 04.00 otobüsüyle gidiyordum ama otogara ulaşım yoktu arabasız gidilmiyordu o zamanlar 602 ve 608 yoktu Menemen dolmuşları vardı ama 12'ye kadar çalışıyordu bu yüzden otogar hatlarının gece de çalışması şart. Diğer illerden gece dönen veya gece gidenler oluyor hatlar olmadan ulaşım zor.

302,602 ve 608 gece de çalışmalı. Otogardan gece kalkan otobüslere ulaşım çok sıkıntılı oluyor. 4 yıl önce İstanbul'a gideceğim zaman genelde 07.00 otobüsüyle bazen de 04.00 otobüsüyle gidiyordum ama otogara ulaşım yoktu arabasız gidilmiyordu o zamanlar 602 ve 608 yoktu Menemen dolmuşları vardı ama 12'ye kadar çalışıyordu bu yüzden otogar hatlarının gece de çalışması şart. Diğer illerden gece dönen veya gece gidenler oluyor hatlar olmadan ulaşım zor.
Yüzde bin işareti yok mu ya?

Sırf bundan dolayı 90dk karanlıkta otobüs bekledim ben.

Konu sahibi
Ta 2023ten beri görmediğim o zamandan beri her bindiğimde sohbet ettiğim şoförle 2 yıl sonra yine aynı hatta karşılaştık 2mizde mutlu olduk şansa gel ya 🔥 o şoföre de selam olsun

Egekent 2 ve Menemen'den daha erken ilk otobüs. Hatlar otogar amaçlı değil de daha çok Çiğli'ye Karşıyaka'ya Bornova'ya ulaşım amaçlı çalışıyor.
aslında 602,608 ilk kalkışı egekent ve menemenden 5.00 olmalı aynı 800deki gibi eğer öyle olursa 602 6.10 da otogardan kalkabilir 608 in parkur süresini bilmediğim için birşey diyemeyeceğim

aslında 602,608 ilk kalkışı egekent ve menemenden 5.00 olmalı aynı 800deki gibi eğer öyle olursa 602 6.10 da otogardan kalkabilir 608 in parkur süresini bilmediğim için birşey diyemeyeceğim
602 ve 608'in ilk seferi 05.00'te otogardan kalkacak şekilde de düzenlenebilir o araç gelmeden Egekent 2 ve Menemen'den de 05.00 veya 05.30'da farklı bir araç kaldırılabilir.

Halen Karşıyaka-Şemikler-Mavişehir (ki son durağı ilginç şekilde İZBAN istasyonu girişine ESHOT aktarma merkezinin olduğundan daha yakındır) şeklinde işliyor.
O hattın rotası aşırı garip ya,

Karşıyaka İzban - Anadolu Caddesi - Demirköprü İzban - Batçık - Atakent - Mavişehir İzban . Resmen S atıyor

Geri
Üst Alt