Tema düzenleyici

İstanbul'un Yenilenen Minibüsleri ve Minibüsler Hakkında Sohbet

İstanbuldaki minibüslerin %100 'ü kaldırılmalı "10 METRE." 'lik 3 kapılı orta boy otobüsler zorunlu olmalı kamera "İSTANBUL KART." makinası sesli anons sistemi durakları yazıyla gösteren ekranlar zorunlu olmalıdır ve ayrıca bütün "İSTANBUL KART." çeşitlerininde geçerli olması zorunlu olmalıdır.🤝🤝🤝
10M her yere giremez. Hem minibüs hatlarına 10M sokmaya çalışmak yerine minibüsçüleri İETT’ye bağlayıp hatlarını 8-12M karışık çalıştırmak daha iyi olacaktır. Uygun olmayan yerlerde jestler kalır

10M her yere giremez. Hem minibüs hatlarına 10M sokmaya çalışmak yerine minibüsçüleri İETT’ye bağlayıp hatlarını 8-12M karışık çalıştırmak daha iyi olacaktır. Uygun olmayan yerlerde jestler kalır
Hayır Asla Böyle Bir Şey Olmamalı Minibüsler Candır İETT Sadece Yolda Kalmak Demektir Minibüsler Her Yere Girebilir otobüslerin Giremediği Yerlere Ayrıca O Bahsedilen Şey Emekçilerin Ekmeğiyle Oynamak Olur O Yüzden Öyle Birşey Asla Olmamalı Ben Minibüsleri Severim Adamlar günde Kaç Kişiyle uğraşıyor yolcu olarak artı trafikteki Durumlar Adamlar Bunları Göze Alarak Çalışıyor sırf Evlerine ekmek götürebilmek için Ben Minibüsçüleri destekliyorum

1001891624.jpg
1001891599.jpg
1001891618.jpg
7d434974-98cd-4429-8879-d20e880f4bf4-1_all_711056.jpg
7d434974-98cd-4429-8879-d20e880f4bf4-1_all_711206.jpg
7d434974-98cd-4429-8879-d20e880f4bf4-1_all_711167.jpg

Otokar Magirus M2000'in efsane iki kasası yan yana

Ekli dosyayı görüntüle 102202
2013-2019 arası banliyö hattı kapalı olduğu için Maltepe-Kadıköy arası hep minibüse biniyorduk annemle. Yanılmıyorsam 2014'ün ilk zamanlarıydı şansımıza Karsan Jest denk gelmişti o zamanlar ise Karsan Jest'in ilk zamanları ben içimden böyle demiştim "ne güzel minibüs keşke daha fazla olsa da o eski gürültülü minibüslerden(Otokar M2000'i kastederek) kurtuluruz demiştim o zamanki çocukluk aklımla(9 yaşımdaydım). Şimdi ise o zaman bunu dediğim için pişman oldum çünkü hat full Jest oldu. O zaman Otokar M2000'leri hiç sevmiyordum gürültülü diye şimdi ise hatta 1 araç hariç hepsi Jest olduğu için Jest'lerden bıktım diyebilirim.

2013-2019 arası banliyö hattı kapalı olduğu için Maltepe-Kadıköy arası hep minibüse biniyorduk annemle. Yanılmıyorsam 2014'ün ilk zamanlarıydı şansımıza Karsan Jest denk gelmişti o zamanlar ise Karsan Jest'in ilk zamanları ben içimden böyle demiştim "ne güzel minibüs keşke daha fazla olsa da o eski gürültülü minibüslerden(Otokar M2000'i kastederek) kurtuluruz demiştim o zamanki çocukluk aklımla(9 yaşımdaydım). Şimdi ise o zaman bunu dediğim için pişman oldum çünkü hat full Jest oldu. O zaman Otokar M2000'leri hiç sevmiyordum gürültülü diye şimdi ise hatta 1 araç hariç hepsi Jest olduğu için Jest'lerden bıktım diyebilirim.
aman jest olsun şu servis aracından bozma garabet şeyler olmaısn

Dizaynlara konulan koltuklar bence konforlu. Fakat şu tavanlarındaki eklentilere çok kafam çarpıyor. Tek dezavantajı o benim için.
koltuklar konforlu olabilir ama hem basamaklı araçlar hem de araçlar ayakta gitmeye tasarlanmadığından tavanı çok alçak bir de savuruyor adamı sprinter city getirilmiş ama tutmamış neden acaba bence tekrar denemeli mb türk dediğiniz gibi ata mercedes logosu konsa satar çünkü

Adamlar günde Kaç Kişiyle uğraşıyor yolcu olarak artı trafikteki Durumlar Adamlar Bunları Göze Alarak Çalışıyor sırf Evlerine ekmek götürebilmek için
Bu dediklerinin aynısı otobüsler içinde geçerli. Hatta otobüstekiler daha kötüleriyle uğraşıyorlar. Otobüs duraklarına dalan, otobüs durağında dakikalarca yolcu bekleyen kuralsızları da bekliyorlar

Minibüslerden nakit zorunluluğu kaldırılmadıkça otobüsler hep bir adım daha önde olacaklar. Yıl olmuş 2026 hâlâ kart geçmiyor çağ dışı nakitlerle uğraştırıyorlar. Ben dahil bir çok tanıdığımız nakit bile taşımıyoruz. Cebimizde 5 TL bile tutmuyoruz. Bu yüzden minibüse binemiyoruz

Bu dediklerinin aynısı otobüsler içinde geçerli. Hatta otobüstekiler daha kötüleriyle uğraşıyorlar. Otobüs duraklarına dalan, otobüs durağında dakikalarca yolcu bekleyen kuralsızları da bekliyorlar

Minibüslerden nakit zorunluluğu kaldırılmadıkça otobüsler hep bir adım daha önde olacaklar. Yıl olmuş 2026 hâlâ kart geçmiyor çağ dışı nakitlerle uğraştırıyorlar. Ben dahil bir çok tanıdığımız nakit bile taşımıyoruz. Cebimizde 5 TL bile tutmuyoruz. Bu yüzden minibüse binemiyoruz
Bence eldeki kredi kartına çok güvenilmemelidir. Ben hep yanımda nakitle de çıkmaya çalışıyorum. Hem pazarda vs geçiyor hem de takip edilmesi daha zor

Geri