Tema düzenleyici

İstanbul'da Olmasını İstediğiniz Raylı Sistem Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gebzeli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Olimpiyat’tan M9’a binen yolcuların tamamına yakını MK13, MK14, MK15 gibi hatlarla Güvercintepe, Şahintepe, Ispartakule, Bahçeşehir, Vaditepe, Boğazköy’den gelenler zaten. O sebepten M9, M7’nin ulaşamadığı kuzey mahallelere uzaması gerekir. Kapasite sorunu olacağını sanmıyorum.

Orası için Hadımköy-Ambarlı hattı daha uygun olur. M9’un Boğazköy’e kadar çıkıp tekrar güneye inmesi olmaz.
Yok zaten Vaditepe'ye uzatılabilir de daha ilerisi hem güzergah açısından hem de maliyet açısından zorlu olur. Alkent'e kadar uzatılabilir diyen forumdaş için demiştim.

Bir metro için uzun olabilir belki ama bir sunayım

M17 Sinanoba-Bakırköy Belediyesi

Tüyap-Gürpınar-Cihangir Mahallesi-Atatürk Havalimanı-Bakırköy Ruh ve Sinir Hst.- İncirli
İBB'nin kredi izni verilmediği Beylikdüzü - Sefaköy metro hattının güzergahı metrobüs aksından geçiyor onun yerine metro konutların yoğun olduğu bölgeye gelip ordan metrobüse doğru gitse daha sağlıklı olmaz mı? Metrobüse ulaşmakta zorlanan güzergahlara istasyonlar yapılıp sonra metrobüse varsın.

İBB'nin kredi izni verilmediği Beylikdüzü - Sefaköy metro hattının güzergahı metrobüs aksından geçiyor onun yerine metro konutların yoğun olduğu bölgeye gelip ordan metrobüse doğru gitse daha sağlıklı olmaz mı? Metrobüse ulaşmakta zorlanan güzergahlara istasyonlar yapılıp sonra metrobüse varsın.
Tamamdır, mahalin geçen adını verirseniz planlamayı yapacagım

Yok zaten Vaditepe'ye uzatılabilir de daha ilerisi hem güzergah açısından hem de maliyet açısından zorlu olur. Alkent'e kadar uzatılabilir diyen forumdaş için demiştim.
Haklısın. Eski forumda görselini çizmişlerdi o uzatmanın hatta.

- Güvercintepe
- Şahintepe
- Vaditepe
- Boğazköy

Daha ötesi dediğin gibi olmaz. M3’ün Kayaşehir’e uzaması da böyle bir hikayeydi. Yoksa M3 de M9 da normalde yatay hatlar.

İstanbul'a loop metro olabilir mi?
Olabilirse önerim

M18 Tüyap-Boğazköy-Tüyap

Güvercintepe ve Şahintepe'den geçer, Metrobüs yolu tarafından değil de Gürpınar Marinalar kısmından gidebilir

T4'ü de Eski Habipler'e uzatılabilir gibi, değil mi, orada yaşayan biri bilgi verirse daha iyi olur,
T4 habiplere uzaması fikri uzunca bir süre dillerden düşmedi . Orda burda herkes bunu söylüyordu . Benim düşüncem , imkansız . Özellikle cadde aşırı dar . Hadi diyelim yer altından geldi ;
Bakım deposu ne olacak ? Mescidi Selamdan doğru uzayacağı için , son duraktan uzakta olması lazım bakım deposunun . Habiplerde de böyle geniş bir yer olmadığı için , bu fikir de batar .
Şöyle olsa belki ama yolun üstünden nasıl geçecek tramvay ?
Bakım deposu Mescidi Selamda kalır ama yeri değişir . Tramvay bakım deposunun hemen paralelinde ( sağ ) boş bir arazi var . Bakım deposu oraya kaysa diyorum ama sıkıntı şurda , tramvayı oraya geçirmek için , ya yolun üstünden ray çekilecek oraya kadar ya da yolun altından üstüne sırf bakım deposu için ray çekilecekki en saçma hamle bence .
Sonuç = vasat . Olursa bile önümüzdeki 10 sene göremeyeceğimizi düşünüyorum

He bide şöyle bir şey demişti benim yaşadığım yerden biri ; Habiplere uzayacaksa eğer zaten Yayla’ya az bir şey kalmış , oraya uzatsınlar diye 🤣 Bunu da buraya katmak isterim . Hadi diyelim buraya uzadı sırf habiplerden geçmek için . Burdada arazi bol , ama yer şekli çalışma için uygun değil .
Ya da depoyu taaa pirinççi köyü yoluna alırlar . Yer altından doğru habiplerde ilk durak yapar . Bu da olabilirdi ama yine , zemin berbat . Bence olmaz / olamaz böyle bir şey

Son düzenleme:
T4 habiplere uzaması fikri uzunca bir süre dillerden düşmedi . Orda burda herkes bunu söylüyordu . Benim düşüncem , imkansız . Özellikle cadde aşırı dar . Hadi diyelim yer altından geldi ;
Bakım deposu ne olacak ? Mescidi Selamdan doğru uzayacağı için , son duraktan uzakta olması lazım bakım deposunun . Habiplerde de böyle geniş bir yer olmadığı için , bu fikir de batar .
Şöyle olsa belki ama yolun üstünden nasıl geçecek tramvay ?
Bakım deposu Mescidi Selamda kalır ama yeri değişir . Tramvay bakım deposunun hemen paralelinde ( sağ ) boş bir arazi var . Bakım deposu oraya kaysa diyorum ama sıkıntı şurda , tramvayı oraya geçirmek için , ya yolun üstünden ray çekilecek oraya kadar ya da yolun altından üstüne sırf bakım deposu için ray çekilecekki en saçma hamle bence .
Sonuç = vasat . Olursa bile önümüzdeki 10 sene göremeyeceğimizi düşünüyorum
Evet, Habipler'de muhtemelen çarpık yapılaşmaların fazlalığından bir alan yok, Mescidiselam'da kalması en iyisiymiş,

Ütöpik ama ya T5'e paralel olarak Kulaksız-Hasköy'den giden ya da Bilgi Ünivin ordan T5B olarak ayrılacak Kağıthane-Vadi-Maslak 1453 ve mümkünse Atatürk Oto Sanayi'ye kadar gidecek tramvay Cendere Caddesini çok rahatlatır. Ama galiba Kağıthane Belediyesinden sonra alan yetersizliğinden full yer altı olmak zorunda.

T8 (?) Karaköy-Kağıthane-Atatürk Oto San. Sit.

Karaköy (T1)
Azapkapı-Haliç Metro (M2)
Kasımpaşa İskele (Şehir Hatları)
Tersane-Kulaksız
Hasköy (Şehir Hatları)
Halıcoğlu
Sütlüce (Şehir Hatları)
Bademlik-Haliç Kongre Merkezi
Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
Örnektepe
Mehmet Akif Ersoy
Talatpaşa-Terasevler
Kağıthane Belediye
Gürsel
Kağıthane Metro (M7,M11)
Cendere-Üniversite
Yahya Kemal
Başak Konutları-İSBAK
Vadistanbul (F3)
Ayazağa
Beykent Üniv
Maslak 1453-Nişantaşı Üniv
Avrupa Konutları Maslak
Atatürk Oto Sanayi (M2)

M18 Taksim-Güngören Metrosu
Taksim (M2, F1 Kabataş füniküler bağlantısı)

Şişli Camii (Şişli merkeze yakın)

Okmeydanı - Hastane (Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

Halıcıoğlu (İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne bağlantı)

Sütlüce (Haliç kıyısı, üniversiteler bölgesi)

Eyüpsultan (Eyüp Sultan Camii, teleferik bağlantısı)

Rami (Rami Kışlası ve yerleşim bölgesi)

Gaziosmanpaşa (Gaziosmanpaşa ilçe merkezi)

Güngören (M1A Yenikapı-Havalimanı hattına aktarma)

Bu Hat Yapay Zeka ile oluşturulmuştur.

M18 Taksim-Güngören Metrosu
Taksim (M2, F1 Kabataş füniküler bağlantısı)

Şişli Camii (Şişli merkeze yakın)

Okmeydanı - Hastane (Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

Halıcıoğlu (İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne bağlantı)

Sütlüce (Haliç kıyısı, üniversiteler bölgesi)

Eyüpsultan (Eyüp Sultan Camii, teleferik bağlantısı)

Rami (Rami Kışlası ve yerleşim bölgesi)

Gaziosmanpaşa (Gaziosmanpaşa ilçe merkezi)

Güngören (M1A Yenikapı-Havalimanı hattına aktarma)
Eyüpte ve Sütlücede vapur aktarması da var herhalde,

M19 Sultanbeyli-Bayrampaşa Metrosu

Sultanbeyli (Başlangıç, otobüs aktarma)

Pendik Merkez (M4 bağlantısı)

Kartal (M4 aktarma)

Maltepe (Yoğun yerleşim erişimi)

Göztepe (Eğitim hastaneleri)

Kadıköy (M4, vapur, otobüsler)

Üsküdar (Marmaray, metrobüs)

Haliç (Yeni tünel/köprü geçişi)

Karaköy (T1 tramvay)

Taksim (M2, füniküler)

Levent (M2, M6)

Kağıthane (M7, M11)

Eyüpsultan (Tarihi bölge)

Bayrampaşa (M1B, Marmaray)

M?A

- Türk Alman Üniversitesi / Beykoz Devlet Hastanesi (Yeni)
- Ortaçeşme
- Beykoz
- Paşabahçe
- Çubuklu
- Kanlıca
- Anadoluhisarı / Küçüksu
- Çengelköy
- Beylerbeyi
- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü
- Altunizade
- Zeynep Kamil Hastanesi
- Numune Hastanesi
- Kadıköy

İETT araçları ile Beylerbeyi & Üsküdar arasında da ücretsiz aktarma ile desteklenebilir.

M3'ün Onurkent'ten sonra veya Metrokent'te oluyorsa bilmem artık ordan bi kolu Habipler tarafına uzatılma projesi vardı bi ara arada kalan kışlanın yeni otogar olarak planlaması vardı hatta o olursa güzel olur ayrıyaten T5'in Sultangazi tarafına doğru uzaması daha yararlı olur gibi düşünüyorum. Tabi imkan olsa Sultançiftliği'ne kadar da uzatılması bambaşka olurdu ama zor.

Geri
Üst Alt