Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İstanbulda Öho Olmasa İstanbulda Ulaşım Nasil Olurdu? | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İstanbulda Öho Olmasa İstanbulda Ulaşım Nasil Olurdu?

Kimse kusura bakmasın ama öho İstanbul ulaşımında en büyük katkıyı gösterenlerdir her ne kadar içlerinde çürük te olsa bunu değiştirmiyor hatta tam tersi disiplinsizlik iett şoförlerinde daha fazla buna iptal edilen seferlerden de öğreniyoruz ayrıca öho şoförleri İETT şoförlerinden hem daha fazla çalışıyor hem daha az maaş alıyor ondan sonra tabi ki grev yaparlar paralarını da geç veriyorsun adamların ne yapsınlar bu durumda çalışma isteği kalmıyor ve böyle sorunlar ortaya çıkıyor
Peki kardeşim iyi güzel hoş diyorsun da neden yolcu yoğunluğunun yoğun olduğu hatlar ÖHO elinde? ÖHO dağılımının sen adil olduğuna inanıyor musun? Bölgeselciliğin olduğu bariz ortada değil mi güzel kardeşim? Sultanbeyli, Sancaktepe hatta burnunun dibinde metro olan Kavakpınar ile Tuzla ilçesi arasındaki dağlar kadar fark var bariz ortada? Sana soruyorum neden 500T ve 130Ş hatlarında körüklü otobüs çalışmıyor? Kimin yüzünden çalışmıyor bunu biliyor musun ÖHO yüzünden çünkü İETT peşkeş çekiyor.

Ben İETT'nin işte işini yapıyor kardeşim helal olsun dediğim nokta ne olur biliyor musun?
Tuzla bölgesinin de nimetten sayılıp körüklü otobüsler geldiği vakit hatta Tuzlalı kardeşlerimiz için KM12 ve KM13 hatlarına da körüklü otobüs verilmelidir.
ÖHO'ların normal hatlara dağıtıldığını görünce mesela 133M hattına girsinler, 133TM hatlarına eskisi gibi hafta sonları geri gelsinler, 130E, KM17, 130H, KM10 hatlarına da girsinler madem İETT'nin bünyesinde çalışıyorlar. Hatta OAŞ aracı eklensin 130Ş ve 500T hatlarına 622 gibi İETT + ÖHO + OAŞ çalışsın

neden yolcu yoğunluğunun yoğun olduğu hatlar ÖHO elinde?
Bunu bende merak ettim. Mesela neden sadece sabah işe gidiş ve akşam işten dönüş saatlerinde çalışan hatlarda (89F-89BS) hiç ÖHO gelmiyor.

Sarıya döndükten sonra sanırım yolcu başınadan KM başına döndüler maaş konusunda. Artık o olay yok diye biliyorum

Peki kardeşim iyi güzel hoş diyorsun da neden yolcu yoğunluğunun yoğun olduğu hatlar ÖHO elinde? ÖHO dağılımının sen adil olduğuna inanıyor musun? Bölgeselciliğin olduğu bariz ortada değil mi güzel kardeşim? Sultanbeyli, Sancaktepe hatta burnunun dibinde metro olan Kavakpınar ile Tuzla ilçesi arasındaki dağlar kadar fark var bariz ortada? Sana soruyorum neden 500T ve 130Ş hatlarında körüklü otobüs çalışmıyor? Kimin yüzünden çalışmıyor bunu biliyor musun ÖHO yüzünden çünkü İETT peşkeş çekiyor.

Ben İETT'nin işte işini yapıyor kardeşim helal olsun dediğim nokta ne olur biliyor musun?
Tuzla bölgesinin de nimetten sayılıp körüklü otobüsler geldiği vakit hatta Tuzlalı kardeşlerimiz için KM12 ve KM13 hatlarına da körüklü otobüs verilmelidir.
ÖHO'ların normal hatlara dağıtıldığını görünce mesela 133M hattına girsinler, 133TM hatlarına eskisi gibi hafta sonları geri gelsinler, 130E, KM17, 130H, KM10 hatlarına da girsinler madem İETT'nin bünyesinde çalışıyorlar. Hatta OAŞ aracı eklensin 130Ş ve 500T hatlarına 622 gibi İETT + ÖHO + OAŞ çalışsın
KM13’ün rotasında körüklü düşmanı olabilecek noktalar var ve Tuzla-Pendik dolmuşu çoğunlukla aynı rotada gidiyor.
KM12 körüklüye daha uygun rotası ama tuzla sahilde trafiği felç eder mi bilemedim

Bunu bende merak ettim. Mesela neden sadece sabah işe gidiş ve akşam işten dönüş saatlerinde çalışan hatlarda (89F-89BS) hiç ÖHO gelmiyor.

Sarıya döndükten sonra sanırım yolcu başınadan KM başına döndüler maaş konusunda. Artık o olay yok diye biliyorum
KM başına maaş söz konusu ise daha kısa hatta ring yapıp çevrim atan hatlara girmesi gerekmez mi? Mesela 130Ş de tek yönde 2 saatte yaptığı 40 kilometreyi, 100 dakikada yaptığı Şifa Mahallesi - Tavşantepe Metro - Şifa Mahallesi ringi 40 km daha karlı olmuyor mu? Hem zamandan da kazanır.

KM13’ün rotasında körüklü düşmanı olabilecek noktalar var ve Tuzla-Pendik dolmuşu çoğunlukla aynı rotada gidiyor.
KM12 körüklüye daha uygun rotası ama tuzla sahilde trafiği felç eder mi bilemedim
KM13 için evet güzergah pekte uygun sayılmayabilir lakin KM12 in dedesi 130 hattı yıllarca körüklü otobüs çalıştı. Az bir süre KM13 ün dedesi 130A da körüklü çalıştı

• Beğen
Tepkiler: emreunel159
KM başına maaş söz konusu ise daha kısa hatta ring yapıp çevrim atan hatlara girmesi gerekmez mi? Mesela 130Ş de tek yönde 2 saatte yaptığı 40 kilometreyi, 100 dakikada yaptığı Şifa Mahallesi - Tavşantepe Metro - Şifa Mahallesi ringi 40 km daha karlı olmuyor mu? Hem zamandan da kazanır.
Net bilgim yok ama para kazanma sistemleri değişti diye okumuştum bir yerde. Kesin bilgisi olan arkadaşlar düzeltebilirler.

Net bilgim yok ama para kazanma sistemleri değişti diye okumuştum bir yerde. Kesin bilgisi olan arkadaşlar düzeltebilirler.
İETT istese körüklü otobüs koyabilir önünde güzergahına engel bir durum yok. Yolcu desen yolcu potansiyeli hep yüksek, Serpiştirsin körüklü otobüsleri seferlerin içine garaj müsait illa ben çekmem aracımı kardeşim diyorsa KM11,KM12,KM13 gelsinler ÖHO ler oraya da ihtiyaç var.
En basitinden şu soruyu sorayım? KM24'de mi Körüklü otobüs daha elzem 130Ş hattında mı KM24 körüklü verileceğine ÖHO lerle doldurun kısa mesafe zaten bir sürü alternatif hat var o bölgeden geçen D100'de hat kalmadı.
Burada bir sürü hat sayarım.
KM11
KM12
KM13
KM23
KM24
KM27
KM29
133K
133T
133KT
133Ş
133TM
Bunlara İETT eklenmesin kardeşim çeksinler İETT'leri ÖHO'ye versinler tamamen, İETT solo otobüslerini başka hatlarda değerlendirebilir. Çıkan ÖHO'lere denk gelecek şekilde körüklü otobüs verilebilir 130Ş ve 500T hatlarına, hatta İkitelli Garajı 500L için körüklü otobüs bile vermelidir.

Son düzenleme:
Öho şoförü en çok para kazandıran hatta çalışmak ister gidip te yolcunun az olduğu hatlarda çalışmak istemez hatta km si fazla olan hatlarda çalışmak ister ki gayet mantıklı burda İETT nin görevi öho ya yardımcı olmak bir hatta sadece öho yüklemek çok saçma bu da yine İETT nin suçu

Öho şoförü en çok para kazandıran hatta çalışmak ister gidip te yolcunun az olduğu hatlarda çalışmak istemez hatta km si fazla olan hatlarda çalışmak ister ki gayet mantıklı burda İETT nin görevi öho ya yardımcı olmak bir hatta sadece öho yüklemek çok saçma bu da yine İETT nin suçu
Senin şu söylediğinden sanki İETT ÖHO ya bağlıymış gibi olduğu anlaşılıyor ama sonuna kadar doğru söylüyorsun. ÖHO İETT yi idare eden kurum haline gelmiş. Bu da doğru bir hareket değil. ÖHO canının istediğini yapabilecek bir kurum değil aksine İETT bağlı yardımcı kurum olmak zorundadır. Yani ÖHO nun görevi İETT ye yardımcı olmaktır nerede ulaşımda sıkıntı aksama varsa oraya araçlarını yollamaktır bir bölgeye tüm araçlarını yığmak değildir.
Eğer İETT 130Ş ve 500T hatlarını işletecek güçte değilse kepenkleri indirsin feshetsin kendini, 50 tane körüklü otobüs alsın, 50 tane de aralarından en başarılı ÖHO şöförü seçsin çok zor değil 130Ş ve 500T olmak üzere ne kadar gerekli hat varsa versin

Zamanında 500T hattına körüklü otobüs koydular, çok güzel ama nedense 130Ş hattına körüklü otobüs koymuyorlar. Engel ne bilmiyorum. ÖHO otobüsleri çalışıyor diye ise o kadar ÖHO otobüsünün olduğu hatta körüklü otobüs var. Ben çözemedim bu işi.

• Beğen
Tepkiler: Karatas10
Zamanında 500T hattına körüklü otobüs koydular, çok güzel ama nedense 130Ş hattına körüklü otobüs koymuyorlar. Engel ne bilmiyorum. ÖHO otobüsleri çalışıyor diye ise o kadar ÖHO otobüsünün olduğu hatta körüklü otobüs var. Ben çözemedim bu işi.
Eskiler bilir 130Ş ilk açıldığı zaman Metrobüs Harem olarak çalışıyordu ve İETT araçları vardı İkaruslar çalışıyordu yanılmıyorsam sene 2009 - 2010 gibiydi. Sonra Gebze Haremciler biz bu güzergahta bizden başkasını istemeyük diye kazan kaldırınca hat Kadıköye alındı İETT otobüsleri bu hattan çekildi.
En son pandemi zamanında Körüklü Karsanlar vardı. ÖHO ler çalışması yasakken
ÖHO grevi günü de İETT körüklü otobüs çalıştı

• Beğen
Belki o hatta dayanacak araç yoktur uzun yol. Karsanlar takır takır dökülürler o yolda
Bu bir bahane değil ki Karsanlar 21U da çalıştı yıllarca 130 hattında da Karsanlar çalıştı Sultanbeyli Sancaktepe Alemdağ hatları da 130Ş kadar uzun hala çalışıyorlar. Uygun otobüs Karsan mıdır diye sorarsan hayır tabiki Mercedes Conecto G yada Citaro G yeni otobüs alınırsa Otokar Kent Körüklü yada Akia Körüklü
Bu arada 200 ve 435MR de 130Ş hattı kadar uzun BMC Körüklü de alınabilir ben memnunum 700 saymıyorum o da uzun 750 755 de uzun

• Beğen
Bu bir bahane değil ki Karsanlar 21U da çalıştı yıllarca 130 hattında da Karsanlar çalıştı Sultanbeyli Sancaktepe Alemdağ hatları da 130Ş kadar uzun hala çalışıyorlar. Uygun otobüs Karsan mıdır diye sorarsan hayır tabiki Mercedes Conecto G yada Citaro G yeni otobüs alınırsa Otokar Kent Körüklü yada Akia Körüklü
Bencede ben oraları pek bilmiyorum Avrupa yakasındayım ama 500T gibi yoğun hatta körüklü uğramaması şüphe çekiyor bir şeyler dönüyor da bilmiyoruz

Bencede ben oraları pek bilmiyorum Avrupa yakasındayım ama 500T gibi yoğun hatta körüklü uğramaması şüphe çekiyor bir şeyler dönüyor da bilmiyoruz
O kesin ÖHO lobisi İETT yönetiyor. Planlama Daire Başkanlığı olsun Ulaşım Daire Başkanlığı olsun hep Öztaş Ulaşımın elinde bu bariz. Lakin benim anlamadığım olay şu 500T hattında 5 adet körüklü paket giderken niye durup dururken çektiler 🤔

Ver 130Ş hattına 5 adet körüklü boş giderse o zaman tamam bir daha vermeyin haklısınız diyeceğim

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

• WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği [email protected] adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.