Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
E o zaman ibb trafik sorununu çözucek??

İett'yi baglamaz trafik sorunu. Zaten 3-4 saat yolculuk suren trafikli iett hatlarıyla hiç hat olmaması aynı şey.

Çogu caddeye otobus şeridi yapılınca trafikten ayrılmış olucak. hiçbir hat kapatılmıcak
İstanbul’un nüfus yoğunluğu azaltılmadıkça sorunlarının çözülmesi mümkün değildir; şehirdeki hemen her sorunun temelinde aşırı nüfus yatmaktadır.

MobiliseYourCity (MYC) Ortaklığı’nın İstanbul için kısa ve net faydaları:

• Raylı sistem projeleri uluslararası standartlarda hazırlanır, daha kolay onay ve finans bulur
  • Metro/tramvay yatırımları için düşük faizli, uzun vadeli kredi ve hibe erişimi sağlanır
  • Ulaşım projeleri teknik verilere göre önceliklendirilir, kaynak israfı azalır
  • Ayrılmış otobüs şeritleri ve BRT gibi hızlı ve düşük maliyetli çözümler hızla uygulanır
  • Toplu taşıma hızlanır, özel araç kullanımı azalır
  • Karayolu trafiği ve sıkışıklık kalıcı olarak düşürülür
  • Karbon salımı ve hava kirliliği azalır
  • İstanbul, uluslararası fonlar nezdinde güvenilir ve güçlü bir şehir konumuna gelir
  • Ulaşım projeleri seçimlerden bağımsız, uzun vadeli hale gelir

Konu sahibi
32A -> A3058

2024 Model Akia Ultra LF 12 ile İstanbul Tıp Fakültesi -> Park Ada arası seyahat ettim.
2014 Yılında bu hatta CNG'li cobralar varmış.

Görsel Alıntı: Güleryüz Cobra GM-290LF CNG № 34 GA 8520 - Стамбул Sitesi

1.jpg

Bence trafikte kalan tüm hatlar kısaltılması veya tamamı trafikte kalıyosa hat kapatılmalı...

Bununla birlikte çoğu caddeye Otobüs şeridi yapılmalı
Dediğiniz 2 madde birbiriyle çelişiyor.
Zaten otobüs şeridi uygulanırsa otobüsler trafikten etkilenmeyecek, uzun hatların da kısaltılmasına bir gerekçe kalmayacak.

E o zaman ibb trafik sorununu çözucek??

İett'yi baglamaz trafik sorunu. Zaten 3-4 saat yolculuk suren trafikli iett hatlarıyla hiç hat olmaması aynı şey.

Çogu caddeye otobus şeridi yapılınca trafikten ayrılmış olucak. hiçbir hat kapatılmıcak
IETT otobüs almayarak zaten trafik sorununa kendisi de katkıda bulunuyor, önce otobüsle ulaşımın değerini anlasınlar da ona göre yönetsinler.

IETT otobüs almayarak zaten trafik sorununa kendisi de katkıda bulunuyor, önce otobüsle ulaşımın değerini anlasınlar da ona göre yönetsinler.
otobus alsa nolucak trafikte gidemiyolar ki???

isterse 1000 tane yeni otobus alsın. küçükçekme ve çevresinde 3 saat trafikte kalıp duruyo araçlar...

Son düzenleme:
İlk alındığı zamandan beri 2014 Temsa olarak kaldı araç hiç değişmedi siz yanlış görmüş olabilirsiniz eğer araç değiştiyse bilemem ama
1 2 hafta ikitellide kaldı araba bakıyordum uygulamadan da sonra dün ve bu sabah geri 50H seferine döndü ve ön kısmı hani bir siyah gözlü gibi olan genelde 2018 temaslarda olan tipteydi ama benim mi aklım karıştı bilmiyorum çünkü eskisinin önü normal temsaların önü gibiydi. Belki de ben yanlış hatırlıyorum o yüzden bir sorayım dedim teşekkür ederim

Geri