Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Yukarı Pendik bölgesine hizmet veren İETT otobüslerinde genel bir durum fark ettim. Otobüsler tüm gün dolu gidip dolu geliyor çünkü kimisi pazar arabası ile pazara gidiyor kimisi çocuk arabası ile çocuklarını gezdirmeye gidiyorlar. Dolu olunca şoförler duraklardan daha fazla yolcu alabilmek için orta ve arka kapıları açıyor. Haliyle insanlar buradan biniyorlar ve gördüğüm kadarıyla çoğu kişi kart basmıyor. Şoförler de pek umursamıyor gibiler.
Özel Halk otobüsleri genelde bu yüzden açmıyor orta ve arka kapıları o ****** insanlar yüzünden bütün insanlar mağdur oluyor ama şoförler haklı onlar da ekmeğinin derdinde

Yukarı Pendik bölgesine hizmet veren İETT otobüslerinde genel bir durum fark ettim. Otobüsler tüm gün dolu gidip dolu geliyor çünkü kimisi pazar arabası ile pazara gidiyor kimisi çocuk arabası ile çocuklarını gezdirmeye gidiyorlar. Dolu olunca şoförler duraklardan daha fazla yolcu alabilmek için orta ve arka kapıları açıyor. Haliyle insanlar buradan biniyorlar ve gördüğüm kadarıyla çoğu kişi kart basmıyor. Şoförler de pek umursamıyor gibiler.
Bavulla giden de görmüştüm ben M4’e SGH’ye aktarıyorlardı. Aslında zaten ahı gitmiş vahı kalmış durumda olan Pendik-Kurtköy minibüs hattını dönüşümle 132H’ye ve MR60’a entegre etmeli İETT.

Şöförler artık bilet başına değil km’ye göre para aldıkları için umursamıyorlardır. İETT şöförleri zaten sabit maaş alıyor

Konu sahibi

Ekli dosyalar

• IMG_20251212_181127.jpg
    IMG_20251212_181127.jpg
    151.9 KB · Görüntüleme: 18
Dönel kavşak olsun ama artıları olmasın, bir de ışık ekleyelim. Ne anlamı kaldı o zaman ki?

Biraz saçma olabilir ama madem arter gibi öncelik verilecek, oraya batçık yap. Yanyol ile de bağlantı kur.
Türkiyede kavşakta geçiş üstünlügünü bilen, farkındalıklı insanlar olmadıgından malesef hem kavşak + ışık konulmak zorunda kalınıyor...

Dönel kavşagın icadı avrupada ışıkların yerine boyle bı sıstem kurulmak istenmesidir. Ama bizde kavşaktan donene öncelik veren bile yok...

Geri