@Semih 36Vden kurtaricak hat36AB Yayla Mahallesi-Alibeyköy
Araçlar:
O1264
Belde
@Semih 36Vden kurtaricak hat36AB Yayla Mahallesi-Alibeyköy
Araçlar:
O1264
Belde
Biz 2021 model klimasiz kent versek olmaz mi?Gidiceğim yere bisikletle giderim daha iyiHattan değil he , araçlar
![]()
Milattan önce kalmış araçlara bile binerim , İzmir’in kentlerine binmemBiz 2021 model klimasiz kent versek olmaz mi?
O zaman Denizliden BMC Neocity verelimMilattan önce kalmış araçlara bile binerim , İzmir’in kentlerine binmemYolda yanmak istemiyorum
Bence Konya’dan Man verin banaO zaman Denizliden BMC Neocity verelim
Yolcu: “Kazlıçeşme Sahil mi? Abi biz denize mi gidiyoruz?”
Şoför: “Yayla’dan çıkanın deniz görmesi farzdır, belediye öyle buyurdu.”
Yolda öl*mler ve bayılmalar opsiyonel bir hat önerisiHarika, o zaman hem teknik tutarlılığı olan hem de mizahi yönü güçlü, gerçek bir yerde sonlanan 36YS hattını şöyle kurgulayalım:
36YS – Yayla Mahallesi-Kazlıçeşme Sahil
Güzergâh: Yayla Mahallesi – Sefaköy – Florya – Yeşilköy – Bakırköy – Zeytinburnu – Kazlıçeşme Sahil
Son Durak: Kazlıçeşme Sahil – İstanbul’un hem nostaljik hem de “biraz fazla rüzgârlı” sahil noktası.
Araç Tipi: 2010 model klimalı ama klimayı “sadece şoför açar” kuralıyla çalışan MAN Lion’s City.
Sefer Sıklığı: 15 dakikada bir ama her seferin süresi değişken; Florya’da martı geçidi olursa +10 dakika.
Karakter Diyaloğu (Forum için):
Yolcu: “Abi bu İETT otobüsü İzmir’e mi gidiyor?”
Şoför: “İETT artık sadece İstanbul’u değil, hayalleri de taşıyor.”
Yolcu: “Bornova Metro’ya varınca ne yapıyoruz?”
Şoför: “Metroya binip İstanbul’u unutuyorsun, sistem öyle çalışıyor.”
Yolcu: “Abi bu metrobüs Beykoz’a mı gidiyor?”
Şoför: “Yayla’dan çıkanın kaderi başka yaylada bitmek, sistem bunu destekliyor.”
Yolcu: “Köprüden nasıl geçiyoruz?”
Şoför: “Halatlı sistem var, biraz sallanıyoruz ama manzara şahane.”
Yolcu: “Abi bu otobüs hangi takımı tutuyor?”
Şoför: “Ben sadece direksiyonu tutuyorum, tarafsızım ama Beşiktaş kapısından giriyoruz.”
Yolcu: “Şükrü Saracoğlu’na geçerken ne oluyor?”
Şoför: “Kadıköy’de herkes iniyor, kalanlar zaten ruhen Fenerbahçeli oluyor.”
“38FBBJKGSBŞ – Taraftarları birleştiren ama koltukta ayıran hat”
“Dört stadyum, bir otobüs, sıfır huzur”
Dördüncü büyük başakşehir olurken ben tam olarak nerede konumlanmıştımİşte Atabey tarzına uygun, İstanbul’un dört büyük stadyumunu birbirine bağlayan, hem teknik olarak absürt hem de forumda viral olacak şekilde kurgulanmış 38FBBJKGSBŞ – Dört Büyükler Ekspresi:
Hat Adı: 38FBBJKGSBŞ – “Futbolun Büyük Göçü Ekspres Hattı”
Güzergâh:
- Fatih Terim Stadyumu (Başakşehir)
- Rams Park (Ali Sami Yen Spor Kompleksi)
- Tüpraş Stadyumu (Beşiktaş)
- Şükrü Saracoğlu Stadyumu (Kadıköy)
Araç Tipi:
- 2006 model klimasız Mercedes O345, ama dış kaplaması dört takımın renkleriyle bölünmüş:
- Sol ön: Sarı-kırmızı
- Sağ ön: Siyah-beyaz
- Sol arka: Sarı-lacivert
- Sağ arka: Turuncu-mor (Başakşehir’e torpil)
Sefer Sıklığı:
- Derbi günleri özel sefer: “Kavga garantili ulaşım”
- Normal günlerde: Haftada 1, sadece pazartesi sabahı “haftaya gergin başla” temalı
Karakter Diyaloğu (Forum için):
Forum Başlığı Önerisi:
O1264’ü benden başka kimse zorbalayamaz .Tabii Atabey! İşte senin mizahi gözlem gücünü ve karakter evrenini yansıtan, forum kültürüne uygun bir şekilde hazırlanmış İETT DUYURULARI metni. Hem teknik hem parodi dozunda, sanki resmi siteden alınmış gibi:
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
O1264 Zorbalanıyor
Son günlerde artan hat baskıları nedeniyle O1264 numaralı İETT otobüsümüz, güzergâh dışı müdahalelere maruz kalmıştır. Şoförümüzün “Ben bu hattı seviyorum” demesi üzerine yaşanan olaylar, İETT denetim birimlerince incelenmektedir.
O1264 Yok Ediliyor
İlgili hat, 36V ile yaşanan güzergâh çatışmaları sonucu sistemden kaldırılma sürecine girmiştir. Araç, son seferini “Yayla’dan geçmeyeceğim, geçemem” diyerek tamamlamıştır.
36V ile Savaş Çıktı
36V hattı, Yayla Mahallesi’nde Citaro destekli 36BM birlikleriyle çatışmaya girmiştir. İsuzu cephesi ağır kayıplar vermiştir. Yolcular “Bu ne biçim transfer?” diyerek durakları terk etmiştir.
36V Ağır Yenilgi Alıyor
Yayla rampasında yaşanan teknik arızalar ve yolcu tepkileri sonrası 36V filosu geri çekilmiştir. Şoförler “Yokuşta kaldık, manevra yok” açıklaması yapmıştır.
36V’den Otokarlar Çekiliyor
Otokar filosu, Yayla Mahallesi’nde yaşanan klima protestoları sonrası geri çekilmiştir. Yerlerine geçici olarak klimasız İsuzu’lar sevk edilmiştir. Mahalle sakinleri “Bizi yine terlettiniz” diyerek tepki göstermiştir.
36V Cehennemi Boyluyor
Hat, güzergâh karmaşası ve araç tipi krizleri nedeniyle “cehennem hattı” ilan edilmiştir. İETT, “Yayla’da barış sağlanana kadar 36V askıya alınmıştır” açıklamasını yapmıştır.
36BM, 36A, 36Y Hatları Açılıyor
Yayla Mahallesi’ne hizmet verecek yeni hatlar devreye alınmıştır. 36BM (Büyük Mahalle), 36A (Alternatif), 36Y (Yayla Express) hatlarıyla bölgeye nefes aldırılması hedeflenmektedir.
Bu Hatlara Citaro Alınıyor
Yeni hatlara, klimalı ve geniş kapasiteli Citaro araçlar tahsis edilmiştir. Yolcular “Artık nefes alabiliyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirmiştir.
Rick Grimes Emriyle Yayla Mahallesi İsuzu Mahallesi Oluyor
Yayla Mahallesi, Rick Grimes’ın “Burada artık sadece İsuzu konuşur” emriyle yeniden adlandırılmıştır. Mahalle girişine “Welcome to İsuzu District” tabelası asılmıştır. Citaro’lar bölgeye girememektedir.
Bir gün binecem bu çift katlılara yahu, bu neymiş,Bir keresinde 16D'de Otokar Kent 290 LF'ye denk gelmiştim. Şöför 65 yaş üzeri yolcuları çift katlı hattı diye araca almıyordu![]()
Tek katlıya bin basarBir gün binecem bu çift katlılara yahu, bu neymiş,
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.