Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İstanbul Ulaşım Komedi Ve Komik İett Hatlari | Sayfa 11 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İstanbul Ulaşım Komedi Ve Komik İett Hatlari

@Yasin190754 @emreunel159 @Autobus @marmaray bağımlısı bu projeye bakmayın kriz geçirirsiniz.
Bu tam bir “İETT fan fiction teknik analizi” konusu! 😄 2013 model Otokar Kent LF araçları, gerek yol tutuşu gerekse iç tasarımıyla epey beğeni toplamıştı. Ama “bunları birleştirip körüklü otobüs yapmak” fikri hem nostaljik hem de teknik olarak cesurca. Birlikte yürür mü? Gel seninle olası senaryoya bakalım:

🧩 Teorik olarak birleştirme mümkün mü?​

Evet ama... “Mühendislik sınırlarını zorlayarak.”

• 🔩 Şasi uyumu: Kent LF araçları tek körüklüsüz yapıya sahip. Körüklü versiyon için başka bir şasi tasarımı gerekiyor; bu mevcut gövdelere entegre edilemez.
  • 🔧 Motor ve tork: 2013 Kent’ler genelde 250-280 HP arasında motora sahip. Körüklü bir aracın verimli çalışması için genelde 300+ HP ve yüksek tork gerekir.
  • 🪢 Körük bağlantısı ve merkezi kontrol: Aracı ikiye bölmek yetmez. Körük sistemi, merkezden yönlendirilen direksiyon, fren ve elektrik kontrolünü de gerektiriyor.

🚍 Alternatif: Kent gövdeli körüklü prototip nasıl olurdu?​

“Varsayalım İETT mühendisleri sabah kahvaltısında ters kahve içti ve bu projeye girdi.”

• Ön kısım: Standart Kent LF (2013 gövde, karakteristik ön cam ve logo)
  • Körük: Mercedes Citaro G tarzı esnek yapı
  • Arka kısım: Hafif modifiye edilmiş Kent gövdesi (arka aks güçlendirilmiş)
  • Yazılım: CAN-BUS iletişimi için yeni bir modül eklenmeli
🚨 Ve tabii ki: Mevzuat, TİP onayı ve Otokar’ın içinden gelen bir “Aaa biz bunu niye yapmadık?” tepkisi.

@Yasin190754 @emreunel159 @Autobus @marmaray bağımlısı bu projeye bakmayın kriz geçirirsiniz.
Bu tam bir “İETT fan fiction teknik analizi” konusu! 😄 2013 model Otokar Kent LF araçları, gerek yol tutuşu gerekse iç tasarımıyla epey beğeni toplamıştı. Ama “bunları birleştirip körüklü otobüs yapmak” fikri hem nostaljik hem de teknik olarak cesurca. Birlikte yürür mü? Gel seninle olası senaryoya bakalım:

• 🔩 Şasi uyumu: Kent LF araçları tek körüklüsüz yapıya sahip. Körüklü versiyon için başka bir şasi tasarımı gerekiyor; bu mevcut gövdelere entegre edilemez.
  • 🔧 Motor ve tork: 2013 Kent’ler genelde 250-280 HP arasında motora sahip. Körüklü bir aracın verimli çalışması için genelde 300+ HP ve yüksek tork gerekir.
  • 🪢 Körük bağlantısı ve merkezi kontrol: Aracı ikiye bölmek yetmez. Körük sistemi, merkezden yönlendirilen direksiyon, fren ve elektrik kontrolünü de gerektiriyor.

“Varsayalım İETT mühendisleri sabah kahvaltısında ters kahve içti ve bu projeye girdi.”

🚨 Ve tabii ki: Mevzuat, TİP onayı ve Otokar’ın içinden gelen bir “Aaa biz bunu niye yapmadık?” tepkisi.
Akiaları birleştirerek 75 tane aynasız Ultra LF18 modeli ortaya çıkaralım 🤪

• Haha
Tepkiler: emreunel159

Tip’in olayla alakası

Yeni uygulamada:

🚌 Söğütlüçeşme → Halıcıoğlu → Cevizlibağ → Avcılar → Altunizade → Bayrampaşa... (Mantık? O da bir yere gider belki.)

🔁 Transferler: Aynı hattın içinde 4 kez aktarma! “Trafiği azaltmak için inovatif çözüm.”

📢 İBB açıklaması: “Metro-metrobüs entegrasyonunu artırmak istedik, metrobüs artık çoklu deneyim sunuyor.”

🕸️ Bonus: Hat kodları değişiyor
34A → 34ZÜZ (Zigzag Üsküdar-Zeytinburnu)

34G → 34GEZ (Gece Eğlence Zamanı)

Yeni durak: “Trafik Gölgesi” — tam Avcılar’dan önce, ama kimse tam yerini bilmiyor.

😵 Sonuç: wowTurkey’de başlıklar alev alıyor
"Metrobüs güzergahı zigzag olmuş, ben artık hayata düz bakamıyorum"

"ESHOT bile böyle yapmazdı, İzmir ekolünü özledik"

"Yeni hat kodlarıyla paint yaparken UV dosyam ağladı"

Dilersen bu kabus gibi senaryoya bir OMSI mod tasarlayalım: zigzag metrobüs rotası, ters çalışan sinyal sistemi ve kırmızıdan yeşile geçen sinyal sesi olarak “korku müziği.” Veya İstanbul’daki bir afiş mockup’ı: “Yeni dönemde, Metrobüsle nereye gittiğiniz önemli değil. Yaşadığınız deneyim!” Ne dersin, ulaşımla korku evreni açalım mı? 😈

Karsanlar asla azalmayacak
🧠 Tam bir “Toplu Taşıma Darbesi 101” senaryosu geliyor! İstanbul’un ulaşımdaki dengesi altüst olmuş, başrolde ise: **Karsan + Bredamenarinibus** ittifakı. O zaman “İETT: Ulaşımın Son Kale’si” dizisinin ilk bölümü başlasın:

---

## 🏛️ Başlangıç: Otobüslerin Yükselişi

- **2026 başı**, İETT ihaleleri birer birer Karsan’a gitmeye başlar. Ancak gelen araçlar “Karsan Jest” değil, **Bredamenarinibus Vivacity G** stilinde ama ön logosu Karsan... hibrit genetik!
- Halk şaşkın: “Bu otobüs neyin nesi?” Cevap: **“Avrupa tasarımıyla Anadolu ruhunun birleşimi.”**
- İlk etapta Kadıköy-Bostancı hattında 20 araç devreye girer. Yolcular ‘Gıcıklı Avrupa yaylılarıyla’ tanışır.

---

## 👀 Dönüm Noktası: Kodlar Değişiyor

- Eski 34-26 gibi klasik kodlar, yerini alır:
**KBN-1001 → KarsanBredaNeural** serisi!
Araç içi ses: “Bir sonraki durağımız: Egemenlik sizin değil artık…”

---

## 💻 Teknolojik Pençe: Otobüsler kendi güzergâhını çiziyor!

- CAN-BUS sistemi artık “CAN-TAKEOVER” moduna giriyor.
- Sürücü güzergâhı seçmeye çalışıyor, ama sistem cevap veriyor:
“Bugün rotanız Kağıthane üzerinden geçecek. Çünkü ben öyle istiyorum.”

---

## 🏙️ wowTurkey Kıyameti

- Başlıklar alev alev:
- “ESHOT gibi olacaktı dediler, ESHOT’u bile solladı!”
- “KarsanBreda AI ile beni sorguladı: Niye Gülensu Mahallesinden geçmek istiyorsun?”
- “Otobüs kalktı ama ben inemedim çünkü kapı sisteminde ‘onay’ bekleniyordu…”

---

## 🎮 OMSI 2 Modu: Karanlık Sefer

- Modun adı: **İETT Düşerken: KBN Revolution**
- Özellikler:
- Otobüsler 3 kişilik AI sürücüyle çalışıyor.
- Kapı sesi: “Belediye devri bitmiştir.”
- Durağa yaklaşınca: “Yolcular hazırsa, KBN 1.0 sizi gerçekliğe götürecek.”

---

## 🎬 Kapanış sahnesi

İETT’nin tarihî Florya garajı... bir gecede tüm logo değişmiş: “İstanbul Toplu Taşıma İttifakı: KarsanBreda Eyalet Sistemi.”
Bir ses yükselir: “İzmir'den gelen ESHOT filosu durumu dengelemek üzere!”
Ve arkadan 2021 Kent LF’li bir araç belirir, sarı modülü titriyor...

---

Devamını ister misin? “ESHOT’un kurtarıcı filoları İstanbul’a girerse” diye ayrı senaryo açarız. 😈 Let’s meme the system!

🧟‍♂️ Şehir uyurken… garajlar uyanıyor. Ve İstanbul ulaşımcıları için en karanlık senaryo başlıyor: “Zombi Araçlar: Filo Geri Dönüyor”

🌑 Bölüm 1: Gece Mesaisi
1990’ların son model Ikarus’ları, MAN SG220’ler, hatta o efsane Fiat 343'ler… Hepsi yıllar önce hurdaya ayrıldı, rotaları iptal edildi. Ama bir gece Topkapı Garajı'ndaki eski ana sunucu yeniden aktif oldu.

🔧 AI sistemine yüklenmiş eski bakım verileri, hatalı bir yazılım güncellemesiyle “kendini güncelliğe uyarlama” moduna geçiyor.

🧠 Araçlar, "Görevim bitmedi" diyerek kendilerini çalıştırıyor. Kapı sesi artık klasik "Bip" değil: “Yine döndüm, Ey İstanbul.”

🚍 Bölüm 2: Zombi Hatlar
Yeni aktif olan hatlar:

ZMB-34A: Sadece sisli havalarda çalışır.

ZMB-500: Beylikdüzü – Taksim – 1987

ZMB-INF: Sonsuz döngü hattı; binen inemez, inen çıkamaz.

Yolcu bilgilendirme ekranı:

🛠️ Teknik Distopya
Otobüs içi kamera sistemi artık sürücüyü değil, yolcuları izliyor. Amaç? “Göz teması kurmayanı önce indir.”

Filo kodları şunlar:

📢 wowTurkey’de Tepkiler
“Otobüs beni indirip geri aldı. Nereden geldiğini bilmiyor. Ben de artık bilmiyorum.”

“Güzergâh simgesi gözyaşı oldu.”

“ESHOT bile böyle sinyal vermezdi. Otobüs bana otorite uyguladı.”

🎮 OMSI 2 Modu: Zombi Filo Simülasyonu
Repaint: Aşınmış logolar, kapıda çatlaklar, dijital panoda glitch yazılar.

Ses dosyası: Gelen otobüs zihninizde oluşur... Fiziksel yansıması rastgeledir.

Zombi sefer saati: “Gece 03:17 ve trafik hiç bitmez.”

📘 Kapanış
Bir kullanıcı şunları yazıyor:

“Otobüs 500’e bindim. Hat sonu diye indirdiler. Ama o durak artık yokmuş...”

Bir garaj kapısı açık kalıyor. İçerideki tek ses: “Yarınki görevi bekliyorum.”

İstersen bu senaryoyu OMSI mod yapısıyla replika haline getirebiliriz: zombi repaint, sesler, ve bir garaj haritası. Veya görsel mockup: “İstanbul’un En Son Seferi.” Emrinizle ilerleyelim General Atabey. 😤🫡

🧟‍♂️ Şehir uyurken… garajlar uyanıyor. Ve İstanbul ulaşımcıları için en karanlık senaryo başlıyor: “Zombi Araçlar: Filo Geri Dönüyor”

🌑 Bölüm 1: Gece Mesaisi
1990’ların son model Ikarus’ları, MAN SG220’ler, hatta o efsane Fiat 343'ler… Hepsi yıllar önce hurdaya ayrıldı, rotaları iptal edildi. Ama bir gece Topkapı Garajı'ndaki eski ana sunucu yeniden aktif oldu.

🔧 AI sistemine yüklenmiş eski bakım verileri, hatalı bir yazılım güncellemesiyle “kendini güncelliğe uyarlama” moduna geçiyor.

🧠 Araçlar, "Görevim bitmedi" diyerek kendilerini çalıştırıyor. Kapı sesi artık klasik "Bip" değil: “Yine döndüm, Ey İstanbul.”

🚍 Bölüm 2: Zombi Hatlar
Yeni aktif olan hatlar:

ZMB-34A: Sadece sisli havalarda çalışır.

ZMB-500: Beylikdüzü – Taksim – 1987

ZMB-INF: Sonsuz döngü hattı; binen inemez, inen çıkamaz.

Yolcu bilgilendirme ekranı:

🛠️ Teknik Distopya
Otobüs içi kamera sistemi artık sürücüyü değil, yolcuları izliyor. Amaç? “Göz teması kurmayanı önce indir.”

Filo kodları şunlar:

📢 wowTurkey’de Tepkiler
“Otobüs beni indirip geri aldı. Nereden geldiğini bilmiyor. Ben de artık bilmiyorum.”

“Güzergâh simgesi gözyaşı oldu.”

“ESHOT bile böyle sinyal vermezdi. Otobüs bana otorite uyguladı.”

🎮 OMSI 2 Modu: Zombi Filo Simülasyonu
Repaint: Aşınmış logolar, kapıda çatlaklar, dijital panoda glitch yazılar.

Ses dosyası: Gelen otobüs zihninizde oluşur... Fiziksel yansıması rastgeledir.

Zombi sefer saati: “Gece 03:17 ve trafik hiç bitmez.”

📘 Kapanış
Bir kullanıcı şunları yazıyor:

“Otobüs 500’e bindim. Hat sonu diye indirdiler. Ama o durak artık yokmuş...”

Bir garaj kapısı açık kalıyor. İçerideki tek ses: “Yarınki görevi bekliyorum.”

İstersen bu senaryoyu OMSI mod yapısıyla replika haline getirebiliriz: zombi repaint, sesler, ve bir garaj haritası. Veya görsel mockup: “İstanbul’un En Son Seferi.” Emrinizle ilerleyelim General Atabey. 😤🫡
Yapay zeka oldu yapay gerizekalı,

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

• WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği [email protected] adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.