Tema düzenleyici

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Sohbet (Öhö)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan D0836
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
DUYURU

Değerli Sürücülerimiz;

Yoğun trafik ve kent şartları içinde zor bir görevi yapmaktasınız. İşinizin bu zorluğu, daima dikkati ve hassasiyeti, can ve mal güvenliği amacıyla belirlenmiş kurallara ve iş güvenliği tedbirlerine titizlikle uymayı gerektirmektedir.

Hem sizlerin can güvenliğini korumak, hem de yolcuların ve ceza alan araç sahiplerinin mağduriyetlerini önlemek açısından çok iyi bildiğiniz bazı hususları aşağıda tekraren hatırlatmayı faydalı ve gerekli görüyoruz.

1. Can güvenliğinizi sağlamak amacıyla, yasal olarak seyir halinde takılması zorunlu olan “Emniyet Kemerini” mutlaka takınız. (İETT saha elemanları tarafından yapılan denetimler de bazı şoförlerin takmamakta ısrar ettiği görülmektedir)

2. Yolcuların mağdur olmaması için ilk ve son seferleri aksatmayınız, varsa mazeretiniz yerinize gerekli önlemin alınması için önceden İETT Filoya mesaj atarak bildirimde bulununuz.

3. Yolcu yoğunluğu fazla olan duraklar ve aktarma noktaları başta olmak üzere, yolcuların düşebileceği ihtimaline karşın durağa tam yanaşmadan kapıları açmayınız ve yolcuları indirip bindirdikten sonra da kapatmadan hareket etmeyiniz, durak harici kesinlikle yolcu indirmeyiniz.

4. Özellikle Okul çevresinde olmak üzere, yaya geçitlerinde kontrolsüz olabilecek çocuklarımızı ve yaşlıların dalgın olabileceklerini dikkate alarak yavaş ve dikkatli geçiniz.

5. Başta kavşaklar olmak üzere yine can ve mal güvenliği açısından yol üzerinde konuşlandırılan trafik sinyalizasyon, levha, işaret ve yönlendirmelere mutlaka uyunuz.

6. Seyir halinde aracın hızını, belirlenmiş hız limitlerine, yol ve trafik durumuna göre ayarlayınız, ani frenlemeden ve aşırı hızdan kaçınınız.

7. Peronlara yanaşırken ya da perondan çıkarken peron içindeki yaya ile diğer otobüslerin hareketlerine dikkat ediniz.

8. Dikkat kaybına ve hataya neden olacağı için seyir halinde sebebi ne olursa olsun telefonla kullanmayınız, mesaj atmayınız ya da meşgul olmayınız. (En fazla ceza bu ihlalden gelmektedir)

9. Durakta durma kurallarına mutlaka uyunuz. Özellikle pik saatlerde aşırı doluluk nedeniyle durulamayacak duraklarda hızınızı mutlaka 20 KM/saatin altına düşürerek geçiniz ve İETT Filoya mesaj atarak bildirimde bulununuz. (En fazla 2. ceza bu ihlalden gelmektedir.)

10. Duraklarda yolcu kalmaması, aynı hatta çalışan önümüzdeki ve arkamızdaki diğer ÖHO sürücülerinin sıkıntıya girmemesi için, belirlenmiş sefer aralıklarına, varış ve kalkış saatlerine mutlaka uyunuz.

11. Sebebi ne olursa olsun İETT Filonun bilgi ve onayı olmadan güzergah değiştirmeyiniz.

Kazasız, belasız hayırlı ve huzurlu çalışmalar dileriz.
ÖZULAŞ AŞ. YÖNETİM KURULU

İett de 15 yaş sınırı varsa listeliyorum
Ne zaman model yılların biteceği

2009 : 2024 ( bu a-892 için bu 2009 model )
2010 : 2025
2011 : 2026
2012 : 2027
2013 : 2028
2014 : 2029
2015 : 2030
2016 : 2031
2017 : 2032
2018 : 2033
2019 : 2034
2020 : 2035
2021 : 2036
2022 : 2037
2023 : 2038
2024 : 2039
2025 : 2040
Bunlar günümüzde model kullananlar için mal sahipleri için liste nasıl yazdım daha başka ne ekleyim

A-8’de 2009 model BMC Belde de var şuan İstanbulda tek kapı numarası A-375 15 senesini doldurmasına rağmen değişmiyor araç
A-892 hâlâ canavar gibi çalışıyor
Temsa Avenue Plus modeli niye tercih edilmiyor? Ben 2024 yılında hiçbir aracın 0 Temsa Avenue Plus aldığını duymadım. Genelde hep Otokar Mercedes Isuzu BMC alımı oldu. Az çok Güleryüz alan da var. Akia da almıyorlar sanırım. Ama Temsa Avenue Plus tercih edilmemesi ilginç.

Temsa Avenue Plus LF fiyatı Mercedes Conecto’ya göre pahalı o yüzden alım haberi yok. Bu yılı galiba Otokar lider kapatacak gibi.
Olay yine devam ediyor. Otokar kent lider
C-043 Ağustos 2010 çıkışlı 2011model

Ben alçak tabanlı için söylemiştim tabii yüksek tabanlı araçlarından değişmesi lazım
Aynen öyle bir de silivri nin tamamı alçak taban olacak eğer silivri de tamamen beyaz olsaydı özel olurdu ama yasak bu zaten beyaz otobüsler özel tarafı şile de onlar gitmez zaten

İett nin yaş sınırlamasına bakmamalı bence hala 2010 model 11 model araçlar canavar gibi
Bencede. Kendilerine yaş sınırı koymuyorlar halk 2006-7 model Citarolara bindiriyorlar. ÖHO'ya gelince araçlarınızı yenileyin. İlk önce siz yenileyin onlarda sizden görüp yenilerler

Canavar gibi mi 😂😂😂😂 görürsün devlet ceza verir ve mahkemelik olur yasak olması lazım eğer istanbul da olsaydım binmezdim zaten ben buna güldüm
Devlet 15 seneden fazla çalışıyor diye aracı dava mı edecek? Ayrı evrenlerdeyiz galiba.

Bencede. Kendilerine yaş sınırı koymuyorlar halk 2006-7 model Citarolara bindiriyorlar. ÖHO'ya gelince araçlarınızı yenileyin. İlk önce siz yenileyin onlarda sizden görüp yenilerler
Doğru söylüyorsun tabiki de benim memleketimin istanbul ilçelerin zaten tamamı alçak taban olmalı hem silivri hem çatalca tarafı da alçak taban olmalı artık

Halkımı Citarolara 50 yaşında olsa dahi bindirirdim

Bakımlı araçlar ömrü yok gibi
İstanbuldakiler öyle değil maalesef. Sololar 4-5 yıldır Avrupa yakasında değiller bilmiyorum performanslarını fakat körüklüler çok kötüler. Sürekli yolda kalıyorlar. Kaç kere yolda kaldım 36AY'de. Kayış koptu dediler, hararet yaptı dediler. Araçların içindeki yanık/küf kokusundan bahsetmiyorum bile. Benim için marka fanatikliği ve nostalji yapmaya hiç gerek yok. Konforlu değiller

Devlet 15 seneden fazla çalışıyor diye aracı dava mı edecek? Ayrı evrenlerdeyiz galiba.
Öholar da 15 yaş sınırı var iett tamamı alçak taban istemesine rağmen neden şiledeki bagajlı otobüsleri neden halledilmiyor kararı için zaten zevk seviyor diye mal sahibi değişmiyor istanbul da olsam yüksek tabanlıya basamaklıya binmezdim zaten

İstanbuldakiler öyle değil maalesef. Sololar 4-5 yıldır Avrupa yakasında değiller bilmiyorum performanslarını fakat körüklüler çok kötüler. Sürekli yolda kalıyorlar. Kaç kere yolda kaldım 36AY'de. Kayış koptu dediler, hararet yaptı dediler. Araçların içindeki yanık/küf kokusundan bahsetmiyorum bile. Benim için marka fanatikliği ve nostalji yapmaya hiç gerek yok. Konforlu değiller
Marka takıntılığı ile alakalı değil aslında sadece citaro değil

Marka takıntılığı ile alakalı değil aslında sadece citaro değil
Benim için bakımlı olacaklarsa yaşın bir önemi yok fakat yaşı büyük oldukça bakımlarını aksatıyorlar. Önceliklerini genç araçlara veriyorlar

Benim için bakımlı olacaklarsa yaşın bir önemi yok fakat yaşı büyük oldukça bakımlarını aksatıyorlar. Önceliklerini genç araçlara veriyorlar
Tabi bu dediğim alçak tabanlı araçlar için geçerli. Nostalji yapmaya gerek yok artık yüksek tabanlı araçlar çağ dışı kalıyor. Engelli vatandaşlarımız ve bebek arabalı yolcular için teknoloji dışı araçlar. Alçak tabanlı olduğu sürece benim için yaşın önemi yok. Bakımını yapsınlar yeter

Geri
Üst Alt