Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

76O'nun sabah tek yön 07:00 seferi 2 saat 23 dakika sürdüğü için 08:45 Avcılar seferi 10:10'da Sefaköy Metrobüs'den (Kartaltepe) kalkmış

Ekli dosyayı görüntüle 92557

Hafta içi o saatlerde (07.00-08.00 arası) Otogar’dan kalkan araçlar ya zor yetişiyor ya da yetişemiyor zaten Avcılar kalkışına. 1 saat 45 dakika gibi süreler yetersiz. Sabah diğer yön için de geçerli bu. 06.50 Avcılar kalkışlı sanayiden geçen otobüs sanırım hiçbir gün 09.00 Otogar seferine yetişemiyor. Tabii ki yine olan yolculara ve şoföre oluyor.

Son düzenleme:
Evet, 9’da Otogar’dan kalkması gereken -sanayiden geçen- araç, her zaman olduğu gibi bugün de yetişememiş tabii ki.

IMG_2510.jpeg

Ekleme:

IMG_2516.jpeg

İki dakika kaldığı halde başlamış görünüyor ama haritada hep Otogar’da.

09.47: Maalesef ki dakika dinlenerek dönüşe başlamış görünüyor. :mad: Sanırım şoför azıcık daha dinlendi yani belki de bir şeyler içti ve dönüşe başladı. Çünkü o kadar dakika Otogar’da neden kalmış olabilir ki başka türlü?

Son düzenleme:
Otokarlarda duyması daha da güzeldi 😢 Artık bu araçlarda sadece 33ES ve 33Y anonsunu duymak mümkün. 33TE'ninkini hiç duymadım.

En komiği ise 97GE'nin bence, kadın sanki "doksanyedi gede" diyormuş gibi.
Harfleri olduğu gibi okuyor. 50K’nin Zakirbağ Sokak anonsunu dinlemenizi tavsiye ederim. Araç farketmeksizin “ZakkirBE Sokak” diyor.

Bir de “Edirnekapı Suğrdışı” var.

IMG_5825.png
IMG_5826.png

İETT görevini yapamıyor, yapmıyor. Rezalet. Otobüsler kasten saatlerdir kapalı yollardan götürülüyor. Bakın kasten olduğu her halinden belli. Her zamanki gibi halk mağdur. Görevi kötüye kullanma suçundan dava açılabileceğini düşünüyorum. Kanun maddesi açık. Artık buna bir dur denilsin, yeter, bıktık!

Son düzenleme:
IMG_5827.jpeg

IMG_5828.jpeg

İnanın bana şu an böyle olması şahsımı neredeyse zerre etkilemiyor. 147 ile veya bölgeden geçen başka hatlarla işim yok bugün. Ama zaten aslolan kendini değil başkalarını da düşünebilmektir. Empatidir. Ne bekleniyor güzergah değişimi için? İki tane uyduruk duyuruyla yönetim olmaz! Yazık insanlara. Kim bilir kaç saattir otobüs bekliyorlar. Daha ağır yazarım da ne bana yakışır ne siteye.

Son düzenleme:
Adamların umurunda değilki yaptım duyurum diyip bir umursamazlık var geçen sene kar bastırdığı günün akşam üzeri insanlar duraklarda TM8 ı bekliyorlardı ve sadece o hat kardan dolayı etkilenmişti insanları duraklarda durumu söyleye söyleye gitmiştim

1764094901838.png

6 saat 3 dakika ile sanırım yeni bir rekor geldi. (Maalesef.) Madem trafik böyleydi neden son çare olarak hat Bahçeşehir'den dönecek hale getirilmedi bunu da ayrıca merak ediyorum. Hiç akıl kârı değil 10 durak için geriye kalan 30 durağı ateşe atmak. (Sayılar örnektir.) Bazen radikal kararlar da gerekir yoksa sonu böyle hüsran oluyor. Ayrıca İstanbul'un nispeten merkez dışı bölgesinde gerçekleştiği için çok da dikkat çekmeyen bir şey oldu bu olay. Oysa yüzbinlerce insanı ilgilendiren şeydi bu trafik. Üstelik normalde bu kadar trafik olan bir yer değil söz konusu bölge. Mesela bin bir türlü gereksiz başlık barındıran Ekşi Sözlük'te hiç gündem olmamış bir durum. (Kaza ve sonrasındaki trafik.) Bu da ayrıca genel olarak sitemimdir.

1764095922688.png

1764095946995.png

1764095966745.png

1764095985877.png

1764096009064.png

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 93289

Ekli dosyayı görüntüle 93290

İnanın bana şu an böyle olması şahsımı neredeyse zerre etkilemiyor. 147 ile veya bölgeden geçen başka hatlarla işim yok bugün. Ama zaten aslolan kendini değil başkalarını da düşünebilmektir. Empatidir. Ne bekleniyor güzergah değişimi için? İki tane uyduruk duyuruyla yönetim olmaz! Yazık insanlara. Kim bilir kaç saattir otobüs bekliyorlar. Daha ağır yazarım da ne bana yakışır ne siteye.
147’nin güzergahı normalde de sorunlu, pazar günü sefer saatleri sorunlu, kaza veya çalışmada ayrı sorunlu. 50 metre yerde çalışma varsa hat 5 km çapında yolcu alıp indirmiyor. Sağda solda benden başka da şikayet eden, yazan çizen görmedim. Halk mutlu, üzerine yorum yapmaya gerek yok.

Geri