Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

Dolanmasıysa olay, bu gibi durumlar olabilir toplu taşımada. Özel araç gibi gitmesini beklemek hata.
303A Silivri - Avcılar hattı 75 durak
147 Şahintepe - Avcılar hattı 74 durak

Karşıyı bilmiyorum ama bu yakada bundan daha absürt başka bir hat yok bence.

Son düzenleme:
IMG_5615.jpeg

IMG_5616.jpeg

146A, 142E, 76A aslında 146T’ye alternatif, depar işlevi gören hatlar. Aksine seferlerinin artırılıp 146T’deki yoğunluğu azaltmaları gerekir. Hatta 146T eski güzergahına dönmeli.
146A diye bi hat kalmamış gibi zaten.Sadece Cumartesi var.Bu hattın güzergahı değiştirilip sanayinin içini dolanırsa çok daha verimli olur.Aynı şekilde 142E hattı da öyle.

146A Mall Of’tan sonra Atatürk Bulvarı - Eskoop - Tümsan - Göçmen Konutları - Metrokent,

142E hattı da 143 gibi İmsan’dan sonra Keresteciler - Ayma Koop - Başak Konutları - Tümsan - Eskoop - Atatürk Bulvarı - İstoç son durak olacak şekilde olursa çok daha işlevsel olurlar.

146A diye bi hat kalmamış gibi zaten.Sadece Cumartesi var.Bu hattın güzergahı değiştirilip sanayinin içini dolanırsa çok daha verimli olur.Aynı şekilde 142E hattı da öyle.

146A Mall Of’tan sonra Atatürk Bulvarı - Eskoop - Tümsan - Göçmen Konutları - Metrokent,

142E hattı da 143 gibi İmsan’dan sonra Keresteciler - Ayma Koop - Başak Konutları - Tümsan - Eskoop - Atatürk Bulvarı - İstoç son durak olacak şekilde olursa çok daha işlevsel olurlar.
146A güzergahındaki semtlere bakacak olursak Bayramtepe haricinde sanayiye işi düşen az olur gibi. Bana sorarsan ben Birlik Mahallesi’ndeki hatları Otogar’da bitirirdim. Bütün yük 76O’da.

142E’yi 146T’den ayıran en büyük özellik Esenler ve Bağcılar’da durağı olmaması. Bir nevi yarı ekspres gibi çalışıyor. Bu yüzden bir yerlere uzatılması işlevini kaybettirebilir.

Son düzenleme:
146A güzergahındaki semtlere bakacak olursak Bayramtepe haricinde sanayiye işi düşen az olur gibi. Bana sorarsan ben Birlik Mahallesi’ndeki hatları Otogar’da bitirirdim. Bütün yük 76O’da.

142E çok uzun bir hat. Ben bu hattı sırf bu yüzden tüm gün çalıştırmadıklarını düşünüyorum. O yüzden başka yere uzamaz bence.

Ben de fırsatını buldukları an 76O’yu bile Otogar’dan çekerler diye düşünüyorum ama bunun olabilmesi için batıya metro yapılması lazım.Diğer hatları Otogar’a hiç indireceklerini düşünmüyorum.

142E uzamıyor ki kısalıyor tam tersi.142E’yi dediğim şekle getirseler ya da bu güzergahta farklı kodlu hat açsalar pik saatlerde körüklüler paket gider.98 ve 98KM’nin de bayağı bi yükünü alır.

Ben de fırsatını buldukları an 76O’yu bile Otogar’dan çekerler diye düşünüyorum ama bunun olabilmesi için batıya metro yapılması lazım.Diğer hatları Otogar’a hiç indireceklerini düşünmüyorum,

142E uzamıyor ki kısalıyor tam tersi.
Batıya metro bile yapsalar M7’nin M1 ile bağlantısı yok, her türlü 2-3 aktarma olmadan Otogar’a ulaşılmıyor. Birlik Mahallesi’ne kadar gelen hattı 1-2 km uzatmak da zor olmasa gerek.

İstoç’tan Yenikapı’ya gidecek gibi düşündüm bir an. Şu anki şekliyle tüm gün çalıştırmayı deneseler keşke. Dediğin güzergah için ayrı bir hat daha doğru olur.

78ZB hattındaki duraklar...

91 durak. 😲

Bir de ring olarak çalışsa: 182 durak. :eek:

Geçtiği semtler:

Fenertepe - Başakşehir - Başakşehir Etapları - Metrokent - Başak Konutları - Sanayi Siteleri - Ziya Gökalp - İkitelli Garajı - Arenapark - Atatürk Mh. - 15 Temmuz Mh. - Ateştuğla - Güneşli/Kirazlı - Barbaros - Kocasinan/Yenibosna - Şirinevler - Bahçelievler - İncirli - Merter/Çırpıcı

Batıya metro bile yapsalar M7’nin M1 ile bağlantısı yok, her türlü 2-3 aktarma olmadan Otogar’a ulaşılmıyor. Birlik Mahallesi’ne kadar gelen hattı 1-2 km uzatmak da zor olmasa gerek.
Kolay değil zaten de.M1B uzatılınca zaten Halkalı’dan Otogar’a direkt ulaşım sağlanmış olacak.

M7 Esenyurt’a uzayınca da Avcılar’dan metro entegre hattı açarak M7’ye de ulaşabilirsin.76O’da kısaltmalar yapılabilir.

Yalnız M1B ve M7 uzatılınca özellikle M7 uzayınca M3 metrosunu bayağı etkileyecek.Pik saatlerde artık en fazla 2-3 dk aralıklarla çalışmak durumunda kalır.Şu anda böyleyse o zamanı düşünemiyorum.

91 durak. 😲

Geçtiği semtler:

Fenertepe - Başakşehir - Başakşehir Etapları - Metrokent - Başak Konutları - Sanayi Siteleri - Ziya Gökalp - İkitelli Garajı - Arenapark - Atatürk Mh. - 15 Temmuz Mh. - Ateştuğla - Güneşli/Kirazlı - Barbaros - Kocasinan/Yenibosna - Şirinevler - Bahçelievler - İncirli - Merter/Çırpıcı
Başakşehir’in metroya uzak semtlerinden dolaşıp Zeytinburnu’na gidiyor. Zor bir hat. Ama 147 kadar yolcusu olduğunu sanmıyorum. Alternatifi çok.

Kolay değil zaten de.M1B uzatılınca zaten Halkalı’dan Otogar’a direkt ulaşım sağlanmış olacak.

M7 Esenyurt’a uzayınca da Avcılar’dan metro entegre hattı açarak M7’ye de ulaşabilirsin.76O’da kısaltmalar yapılabilir.

Yalnız M1B ve M7 uzatılınca özellikle M7 uzayınca M3 metrosunu bayağı etkileyecek.Pik saatlerde artık en fazla 2-3 dk aralıklarla çalışmak durumunda kalır.Şu anda böyleyse o zamanı düşünemiyorum.
M1B ile orta ve güney kesimi Otogar’a rahat ulaşacak ama hiçbir raylı sistem tam olarak 76O’nun güzergahını kapsamıyor. M3 ve M9 açılmadan önce de bu tarz düşünceler vardı. Sefaköy hatları hiç etkilenmedi.

M3, 8’li setlere göre inşa edilmiş bir hat. Yeni araçlar geldiğinde sorunsuz işletme olacağına inanıyorum. M9 gibi bir alternatifi de var üstelik.

M1B ile orta ve güney kesimi Otogar’a rahat ulaşacak ama hiçbir raylı sistem tam olarak 76O’nun güzergahını kapsamıyor. M3 ve M9 açılmadan önce de bu tarz düşünceler vardı. Sefaköy hatları hiç etkilenmedi.

Sefaköy hatlarının çoğu E-5’ten gidiyor çünkü.M3 ve M9’a ters kalıyorlar.

76O’ya gelince de Metrolar bitsin metro entegre hatları açılarak illa ki bazı düzenlemeler yapılabilir.

91 durak. 😲

Geçtiği semtler:

Bu güzergah yine iyi Yunus.Bunun devamı da vardı.Bu hat yıllar önce 397B Başakşehir 4.Etap - Beyazıt çalışırdı.4.Etap’ın son durağından kalkmazdı.146M ile birlikte Villalar durağından kalkardı.Sırasıyla 4-2-1.Etapları dolanırdı.O zamanlar 5.Etap yoktu.15 tane B-164/B-245 grubu araçları çalışırdı bu hatta.Ben bir kere bindim Beyazıt’tan 3,5 saatte Başakşehir’e gelmiştim.😯

146M hattında da o zamanlar 8 tane halk otobüsü, muhtemelen A-5 grubu olabilir hatırlamıyorum, çalışıyordu.Sonradan 34M hattı açıldı hat ikiye bölünde.Bu dediğim zamanlar Başakşehir’e ilk geldiğim 2004 yılları.

Sefaköy hatlarının çoğu E-5’ten gidiyor çünkü.M3 ve M9’a ters kalıyorlar.

76O’ya gelince de Metrolar bitsin metro entegre hatları açılarak illa ki bazı düzenlemeler yapılabilir.
Sanmıyorum. 76O sadece otogara gidenlerin kullandığı bir hat değil. Yıllar önce Sefaköy - Başakşehir arası bir raylı sistem düşünülmüştü, anca bu hat olursa bölgedeki dikey hatları etkiler.

Ekli dosyalar

• IMG_7512.png
    IMG_7512.png
    609.4 KB · Görüntüleme: 17

Bu metroları uzatma yapıyorlar ama mevcut sistem zor kaldırıyor hiç bir hattın etkilenmemeli

Geri