Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

İleride Kadıköy peronlar Uzunçayır'a taşınacak. Rıhtımdaki otobüs peronları da tramvay durağı olacak.
Uzunçayır’a taşınmamalı bence. Bir yerde yazmıştım, Boğa Heykeli’nin çevresi peron olmalı, o peronun önü ve arkası iki tarafı trafiğe açık olmalı (FB, GZ hatlar için) heykelin ötesinde kalan her yer yayalaştırılmalı.

böylece T3’e kolay aktarma da verir

Konu sahibi
146'da hiç B ve C kodlu araç yok. Bu yönden takdir ediyorum. Ne güzel eskisi gibi A bölgelerinde sadece A, B Bölgelerinde sadece B, C bölgelerinde sadece C kodlu araç sistemi gibi çalışan bir bölge. Böyle dedim ya şimdi 1 haftaya bölgeye B ve C kodlu araç gelir

Uzunçayır’a taşınmamalı bence. Bir yerde yazmıştım, Boğa Heykeli’nin çevresi peron olmalı, o peronun önü ve arkası iki tarafı trafiğe açık olmalı (FB, GZ hatlar için) heykelin ötesinde kalan her yer yayalaştırılmalı.

böylece T3’e kolay aktarma da verir
Veya Kadıköy rıhtım da sarı dolmuşların durduğu yer değerlendirilebilir.

Konu sahibi
Uygulama hatası değildir.Dediğin gibi trafik olduğu için ve Sefaköy’den ring devam ettikleri için araçlar hep peşpeşe geliyorlar.Hemen hemen her gün(hafta sonları hariç) Başakşehir’de akşamları peş peşe en az 3 aracın, 4 ve 5 aracın bile geldiğini görüyorum ben.Yeşilvadi durağına geldiler mi peş peşe geliyorlar kaçırdın mı 30-40 dk araç bekle.İşin var.👍
Abi bugünkü trafiği şöyle söyleyeyim 98H'ın A-1720'nin seferi 4 saat 24 dakika sürmüş ve diğer seferi trafikten iptal olmuş

Ekran görüntüsü 2025-11-12 233931.png

Ekran görüntüsü 2025-11-12 233945.png

Abi bugünkü trafiği şöyle söyleyeyim 98H'ın A-1720'nin seferi 4 saat 24 dakika sürmüş ve diğer seferi trafikten iptal olmuş
İkitelli trafiği çok kötü ya.Hele akşamları sanayi çıkışında trafik Ayma Koop’tan bi başlıyor Sefaköy’e kadar devam ediyor.Ben 1,5 sene önce Keresteciler’den İmsan Sanayi Sitesine 98KM ile 5 dakikalık yolu 1,5 saatte gidebildiğimi hatırlıyorum.Araç kontak kapatmıştı.Ben de dahil olmak üzere bir çok insan inip Arena Park tarafına yürüyerek devam etmişti ve kaza filan da yoktu.Tam bir kaos vardı o gün.Bazı günler gerçekten ekstra bir karışıklık olmuyor.Demek ki dün de o karışıklıklardan biri olmuş.

Aynı şekilde İmsan-Mall Of trafiği de rezalet.Mall Of’tan çıkıyorum bi bakıyorum 2 tane 98H peş peşe gitmiş.Sonra bekle ki gelsin otobüs.Metroya geçiyoruz mecbur sıkış pıkış metroya biniyoruz.

Konu sahibi
İkitelli trafiği çok kötü ya.Hele akşamları sanayi çıkışında trafik Ayma Koop’tan bi başlıyor Sefaköy’e kadar devam ediyor.Ben 1,5 sene önce Keresteciler’den İmsan Sanayi Sitesine 98KM ile 5 dakikalık yolu 1,5 saatte gidebildiğimi hatırlıyorum.Araç kontak kapatmıştı.Ben de dahil olmak üzere bir çok insan inip Arena Park tarafına yürüyerek devam etmişti ve kaza filan da yoktu.Tam bir kaos vardı o gün.Bazı günler gerçekten ekstra bir karışıklık olmuyor.Demek ki dün de o karışıklıklardan biri olmuş.

Aynı şekilde İmsan-Mall Of trafiği de rezalet.Mall Of’tan çıkıyorum bi bakıyorum 2 tane 98H peş peşe gitmiş.Sonra bekle ki gelsin otobüs.Metroya geçiyoruz mecbur sıkış pıkış metroya biniyoruz.
Trafiğin artmasını sağlayan yer planlanamayan Küçükçekmece Yan Yolu'ndan İmsan Sanayi sitesine bağlanan yan yol. Orası tüm trafiği alt üst ediyor. Oradan Maskoya dönmek için kavşağı kullananlar trafiği 2 katı arttırıyor. Tam bir planlama hatası yeri

Bu hatların seneye kapanacağını düşünüyorum.

36A Cebeci - Vezneciler
36M Cebeci - Mecidiyeköy
36CY Cebeci - Yenibosna Metro
336Y Cebeci - Yenikapı

55Y Sadabad Ormanı - Yenibosna Metro
142E Esenyurt - Aksaray
146A Esenkent - Birlik Mh.
336A Balaban Köyü - Mescidi Selam
36A belki 36V deparına dönebilir.
55Y ve diğer 36’ların kapanması zor
336A köy hattı, kapanmasına ihtimal veremiyorum

Geri