Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

Tepeören’deki otobüs cebi devasa ama sadece 2-3 sololuk kapasitesi var. Peron yapılmadan uzatılamaz bence.
sancaktepe metro için ayrı bir hat açılmalı. 133T tarihi boyunca Üstbostancı ya da Maltepe Sahil’de son durak yaptı bu hattın tarihine abes kaçar. 133T Maltepe’ye D100’den inmeli, yapılmak istenmiyorsa Minibüs Caddesi deparı ana hat yapılmalı. Böylece hat Pendik-Cevizli’de 17’nin yokluğunu biraz kapatabilecektir.
133M sık çalışan bir hat değil zaten büyük bir soruna yol açacağını düşünmüyorum. SM13 olarak yeni bir hat gelmeli Sancaktepe Belediye Başkanı ile Tuzla Belediye Başkanı aynı partinin üyeleri Büyükşehir Belediyesi de aynı partide ama Tuzla geri kaldı bu konuda

133M sık çalışan bir hat değil zaten büyük bir soruna yol açacağını düşünmüyorum. SM13 olarak yeni bir hat gelmeli Sancaktepe Belediye Başkanı ile Tuzla Belediye Başkanı aynı partinin üyeleri Büyükşehir Belediyesi de aynı partide ama Tuzla geri kaldı bu konuda
Eren Ali başkan elinden geleni yapıyor da Şadi’nin bıraktığı enkaz büyük. Çoğu arsa koltuk sevdasından ötürü elden gitti

Yazabiliriz başkana. Araştırırsak bulabiliriz yazabileceğimiz bir yer ya da instagramı da olur.

Eren Ali başkan elinden geleni yapıyor da Şadi’nin bıraktığı enkaz büyük. Çoğu arsa koltuk sevdasından ötürü elden gitti

Yazabiliriz başkana. Araştırırsak bulabiliriz yazabileceğimiz bir yer ya da instagramı da olur.
Ben sorunun nereden kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum. İETT de Tuzla karşıtı insanlar mı var? Yoksa Öztaş ÖHO lobisi mi İETT ye engel oluyor? İkisinden birisi ama hangisi 🤔

Ben sorunun nereden kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum. İETT de Tuzla karşıtı insanlar mı var? Yoksa Öztaş ÖHO lobisi mi İETT ye engel oluyor? İkisinden birisi ama hangisi 🤔
Bazı hatlara da dolmuşun engel olduğunu düşünüyorum. 133Ü mesela. Ukome son zamanlarda Konaşlı TOKİ’ye çalışıyor. Orhanlı TOKİ’ye de çalışırlarsa Tuzla’nın yukarısı yeterli bir ulaşım ağına sahip olacaktır.

İETT güçlü bir Tuzla lobisine sahip değil bence. Eren Ali başkan bu sorunu da halletmeli. Dediğim gibi yazarsak başkanın İETT’ye baskı uygulayacağını düşünüyorum. Sancaktepe Metrosu hatlarının yanında 130H’ye daha az dolanan bir güzergah da lazım

Son düzenleme:
Bazı hatlara da dolmuşun engel olduğunu düşünüyorum. 133Ü mesela. Ukome son zamanlarda Konaşlı TOKİ’ye çalışıyor. Orhanlı TOKİ’ye de çalışırlarsa Tuzla’nın yukarısı yeterli bir ulaşım ağına sahip olacaktır.

İETT güçlü bir Tuzla lobisine sahip değil bence. Eren Ali başkan bu sorunu da halletmeli. Dediğim gibi yazarsak başkanın İETT’ye baskı uygulayacağını düşünüyorum. Sancaktepe Metrosu hatlarının yanında 130H’ye daha az dolanan bir güzergah da lazım
Tuzlanın Ulaşım sorununu Eren Ali başkan çözebilir. Çok zor değil

36V'de A-273'e bindim şimdi Vezneciler Peron'dan.En arkada oturuyordum bir baktım motor kapağının orada böcek var ters oturdum
Yayla Mahallesi’nden , Vezneciler’e kadar getirmiştir o böceği 😭🤣

Bizim hat sadece insan değil , her türlü bitki ve hayvana da hizmet veriyor 😀
Bu yüzden hafta içi 1500 sefer eklenmesini talep ediyorum 😡😈

Konu sahibi
A-1555 -> 76O Tek yön süresi 3 saat 36 dakika

Ekran görüntüsü 2025-11-10 235742.png

Bugün zannedersem metrobüs arızasından dolayı M7 hattında korkunç bir yoğunluk vardı.

M7 hattını güçlendirmek adına ilk trenlerin acilen bu hatta verilmesi gerek.

Mecidiyeköy istasyonu adeta mahşer alanına dönmüştü.

Yeni farkettiğim bir durum var bu hatta.

Bazı istasyonlardan boş tren mi kaldırılıyor?
Valla metrobüste bir araç arızası yüzünden bile bütün hat etkileniyor. Çünkü arkada birsürü araç birikiyor. Söğütlüçeşmeye giden araçlar da gidemedi oraya. Bu yüzden Söğütlüşemede de araç eksikliği oluştu. Zaten Anadolu-Avrupa yönü fena kalabalık oluyor genellikle.
Çok zor bu hattı kullananlar için bu durum. Bende kullandım zamanında.

İleride Kadıköy peronlar Uzunçayır'a taşınacak. Rıhtımdaki otobüs peronları da tramvay durağı olacak.
Sadece Uzunçayır güzergahından giden hatlar mı yoksa bütün hatlar mı?

Haydarpaşa Hastanesine gidenler ne yapacak acaba? Kadıköy hatlarını kullanıpta oraya gidenler de var.

Son düzenleme:
@Das Auto
Bende çok uzun bir zamandan sonra M7 hattını deneyimleme fırsatım oldu.

Bugün o gün değilmiş, metrobüs istasyonları felaket durumdaydı.

Mecidiyeköy istasyonu bildiğin mahşer yerine dönmüş gibiydi.

Metrobüs hattının da yer altına alınması için M20 hattının inşasına başlanması gerekli.

Fakat imzalar yüzünden mağdur olan ne yazık ki hep bizleriz..

M7'deki yoğunluk farklı bir gün müydü?
Çok yoğun kullanıldığını biliyorum. Ama bu kadarını tahmin etmemiştim açıkçası.

Bugün ki manzara farklıydı.

Aracım olmasına rağmen metro kullanayım dedim. Daha hızlı giderim belki diye..Fakat istasyona ulaşmak ayrı bir dert.

Binmek ayrı bir dert. Zaten sefer sıklığı da çok yetersiz. Dolayısıyla İBB yeni tren setlerini bu hatta vermesi gerektiğini düşünüyorum şahsen.

Şahsen daha çok M5 hattını kullanıyorum. M5’deki kalabalığı aşırı fazla görüyordum. M7’yi görünce M5 yanından geçemezmiş..

Metrobüsü’de nasıl Mimaroba uzatacaklar bu haliyle bile inanılmaz yoğun..

Metrobüsü’de nasıl Mimaroba uzatacaklar bu haliyle bile inanılmaz yoğun..
Ne Mimarobası? Silivriye uzatılabileceğini söyleyenler vardı. Silivriden Söğütlüçeşmeye gidenede ne diyeyim! binsin o zaman şehirlerarası otobüslerin birine. Haremde insin. Aktarma yapıp Söğütlüçeşme bölgesine ulaşsın. Metrobüs çilesi de çekmemiş olur böylece. Sonda biraz saçmaladıysam affola.

Geri