Tema düzenleyici

iPhone 17 Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu! İşte Tüm Detaylar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tutku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iphone_17_pro_max_design.webp

Apple’ın teknoloji tutkunları tarafından merakla beklenen yeni amiral gemisi iPhone 17, yenilikçi tasarımı, güçlü donanımı ve gelişmiş kamera özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Peki iPhone 17’nin özellikleri neler? Türkiye fiyatı ne kadar olacak? İşte iPhone 17 ile ilgili bilmeniz gereken her şey...

iPhone 17 Özellikleri​

1. Ekran ve Tasarım

• iPhone 17, 6.1 inç boyutundaki Super Retina XDR OLED ekranıyla geliyor.
  • Daha ince çerçeveler ve %20 daha hafif bir kasa ile modern bir görünüm sunuyor.
  • iPhone 17 Pro modeli ise 6.7 inç ProMotion teknolojisine sahip 120Hz yenileme hızında ekranla geliyor.

2. İşlemci ve Performans

• Apple’ın yeni nesil A19 Bionic çipi ile donatılan iPhone 17, %30 daha yüksek performans ve daha az enerji tüketimi sunuyor.
  • iOS 18 ile kutudan çıkan cihaz, yapay zeka destekli yeni özelliklerle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

3. Kamera Sistemleri

• iPhone 17, 48 MP ana kamera ve 12 MP ultra geniş açı lensiyle geliyor.
  • Gece modu, portre modu ve sinematik video özellikleri daha da geliştirildi.
  • iPhone 17 Pro modelinde 5X optik zoom sunan periskop lens yer alıyor.

4. Batarya ve Şarj

• iPhone 17 serisinde daha verimli bir pil sistemi kullanıldı.
  • Ortalama kullanımda 2 güne kadar pil ömrü vaat ediliyor.
  • 30W hızlı şarj ve MagSafe desteği ile kablosuz şarj desteği mevcut.

5. Depolama Seçenekleri

• 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB olmak üzere dört farklı depolama seçeneği sunuluyor.
  • iPhone 17 Pro Max modeli yalnızca 256 GB ve üzeri depolama ile satışa çıkacak.

iPhone 17 Türkiye Fiyatı​

iPhone 17’nin Türkiye fiyatı henüz resmi olarak açıklanmasa da, vergiler ve döviz kuru göz önüne alındığında tahmini başlangıç fiyatları şu şekilde olacak:

iPhone 17 69.999 TL
iPhone 17 Pro 84.999 TL
iPhone 17 Pro Max 94.999 TL
iPhone 17 Air 59.999 TL

iPhone 17 Tasarımı ve Renk Seçenekleri​

Apple, iPhone 17’de minimalist tasarım anlayışını korurken, yeni renklerle dikkat çekiyor.
  • Sunulacak renkler: Gece Siyahı, Kutup Beyazı, Zeytin Yeşili, Gök Mavisi ve Pembe Altın.
  • Arka yüzey mat cam, çerçeve ise %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretildi.

iPhone 17 Çıkış Tarihi​

Apple’ın lansmanı Eylül 2025 içinde gerçekleştirmesi bekleniyor. Ön siparişler lansmandan birkaç gün sonra başlayacak. Türkiye’de satışların ise Ekim 2025 başı itibariyle başlaması öngörülüyor.

iPhone 17 Ön Sipariş Bilgisi​

Apple Store ve yetkili mağazalar üzerinden ön sipariş verilebilecek. Stokların sınırlı olması nedeniyle ön sipariş tarihini kaçırmamak önemli!

iPhone 17 vs iPhone 16: Ne Gibi Farklar Var?​

• iPhone 17, A19 işlemci ve daha iyi kamera sistemi ile geliyor.
  • Tasarım olarak daha ince ve hafif bir yapıya sahip.
  • Ekran teknolojisi, batarya ömrü ve bağlantı hızlarında da ciddi iyileştirmeler var.
Sonuç olarak iPhone 17, hem donanımsal hem yazılımsal anlamda Apple’ın en gelişmiş iPhone’u olma iddiasını taşıyor.

Şaka bir yana:Ekli dosyayı görüntüle 77046Apple, ₺24.000’e mal ettiği cihazı Türkiye’de ₺125.000’e satıyor.
Bu telefon çok gelişmiş ve yıllarca seri üretim yapan bir bant sistemiyle, muhtemelen intel çip üretimi gibi uzay kıyafetleri giyen dayıların olduğu bir ortamda üretilir. Bütün sistemler hazır ve oturmuş olduğu için, bence bunun maliyeti = kullanılan malzeme (227 gr Iphone) + eletrik tüketimi (1 ay kullanılan elektrik / 1 ayda üretilen iphone sayısı)+işçilik (1 aylık toplam işçilik / 1 ayda üretilen iphone sayısı) = Taş çatlasın 2000 ila 3000 TL arasıdır. (Bilinen bir ürün olduğu için reklam giderlerini filan eklemiyorum. Eğer reklam+lojistik vs. başka giderleri maliyete dahil etmeye çalışan olursa, bu giderleri , 17 pro'nun tüm üretim sayısına bölmesi gerekir. O da yine çok düşük bir gider olacaktır diye düşünüyorum. Ben özellikle üretim giderlerine bakarım.) Daha fazla olduğunu düşünen varsa, hayatta başarılar... ;) :cool:

Tezime de şöyle katkıda bulunayım. 17 pro max ABD satış fiyatı = 1249 USD = 50.000 TL. Adamlar bu kadar uzay teknolojisi yapmış, 20 kat karla satamayacaksa niye uğraşsın. Biz burada 2 TL ye satılamayıp tarlada kalan bir çok ürünü markette, en az 50 TL ye alıyoruz. 25 kat kar demektir bu. Bizde oluyorsa , orada niye olmasın...

Son düzenleme:
Sırf merakımdan iPhone almak istiyorum ama çok pahalılar. Android telefonlarda yaptığım şeyi iPhone'larda da yapabiliyorum. Gerek var mı bilemiyorum.
Hocam sadece merak için istiyorsanız İPhone 13 veya 14 serisi alın test edin.

Iphone almak bana göre şu durumlar haricinde mantıklı değil. (Not, Samsung fanlığım var.)
1. Halihazırda sizin veya ailenizin Apple ekosistemi içerisinde olması.
2. Sosyal medyaya prodüksiyonsuz (kısacası çok editleme olmayan) içerik üretimi.
3. Genel olarak fotoğraf ve özellikle video çekimi.
4. 3D ve AR işleri ile uğraşma. (Lidar sensörü sağ olsun.

Hocam sadece merak için istiyorsanız İPhone 13 veya 14 serisi alın test edin.

Iphone almak bana göre şu durumlar haricinde mantıklı değil. (Not, Samsung fanlığım var.)
1. Halihazırda sizin veya ailenizin Apple ekosistemi içerisinde olması.
2. Sosyal medyaya prodüksiyonsuz (kısacası çok editleme olmayan) içerik üretimi.
3. Genel olarak fotoğraf ve özellikle video çekimi.
4. 3D ve AR işleri ile uğraşma. (Lidar sensörü sağ olsun.
Fotoğraflarda Android daha iyi bu arada Android samsungdan ibaret değil

Yok hocam ya, gerçek manada General Mobil harici (geçmişteki Vestel dahil) doğru düzgün telefon üreten yok.

Zamanında Arçelik bu işe girecekti ki gerçek bir ekosistem kurabilirlerdi.
Vestel'in bu şansı vardı yapmadı.
Yahu ben IMEI Konusunda Yerli dedim e vallah Güneydoğuda Yerli Telefon ve Kaçak Telefon Adında 2 tür Telefon vardır.

@Autobus ve @kısayolunuzunu niye 👎 atıyorsunuz. Türkiye Menşeili Ürünler Vestel'in zaten tüm ürünleri dökülüyor Beğenmiyorum Firmayı yapsa yapsa Arçelik yapar.

Yok hocam ya, gerçek manada General Mobil harici (geçmişteki Vestel dahil) doğru düzgün telefon üreten yok.

Bu telefon çok gelişmiş ve yıllarca seri üretim yapan bir bant sistemiyle, muhtemelen intel çip üretimi gibi uzay kıyafetleri giyen dayıların olduğu bir ortamda üretilir. Bütün sistemler hazır ve oturmuş olduğu için, bence bunun maliyeti = kullanılan malzeme (227 gr Iphone) + eletrik tüketimi (1 ay kullanılan elektrik / 1 ayda üretilen iphone sayısı)+işçilik (1 aylık toplam işçilik / 1 ayda üretilen iphone sayısı) = Taş çatlasın 2000 ila 3000 TL arasıdır. (Bilinen bir ürün olduğu için reklam giderlerini filan eklemiyorum. Eğer reklam+lojistik vs. başka giderleri maliyete dahil etmeye çalışan olursa, bu giderleri , 17 pro'nun tüm üretim sayısına bölmesi gerekir. O da yine çok düşük bir gider olacaktır diye düşünüyorum. Ben özellikle üretim giderlerine bakarım.) Daha fazla olduğunu düşünen varsa, hayatta başarılar... ;) :cool:

Tezime de şöyle katkıda bulunayım. 17 pro max ABD satış fiyatı = 1249 USD = 50.000 TL. Adamlar bu kadar uzay teknolojisi yapmış, 20 kat karla satamayacaksa niye uğraşsın. Biz burada 2 TL ye satılamayıp tarlada kalan bir çok ürünü markette, en az 50 TL ye alıyoruz. 25 kat kar demektir bu. Bizde oluyorsa , orada niye olmasın...

Yerli Iphone Alacağınıza gidin Kaçak Iphone alın. 😁

Yahu ben IMEI Konusunda Yerli dedim e vallah Güneydoğuda Yerli Telefon ve Kaçak Telefon Adında 2 tür Telefon vardır.

@Autobus ve @kısayolunuzunu niye 👎 atıyorsunuz. Türkiye Menşeili Ürünler Vestel'in zaten tüm ürünleri dökülüyor Beğenmiyorum Firmayı yapsa yapsa Arçelik yapar.
Hocam ben yerli derken Türk menşei anladım ondan downvote attım. Imei konusunda laf yok. Derdi var çünkü

Fotoğraflarda Android daha iyi bu arada Android Samsungdan ibaret değil
Biliyorum hocam, fotoğraf konusunda son 2-3 yıldır özellikle Çinli firmalar yaptıkları anlaşmalarla birlikte daha önde ( Zeiss - Leica ).
Fakat iş video kısmına gelince Android tarafı Iphone tarafının gerisinde kalıyor.

3 (Sam) Yıldız (Sung), yoksa Samsunspor 3 yıldız mı olacak?!?!?!
Sam ve Sung, birbirini çılgınlar gibi seven Koreli 2 gençtir. 2002 de, Türkiye-G.Kore maçında tanışıp, birbirlerine aşık olmuşlardır. 1 yıl sonra yavruları dünyaya gelir. İkisinin isimlerini toplayıp, 2 ile çarpıp, yine 2'ye bölerler falan filan cart curt işte Samsung'un hikayesi böyle başlar... (y)

Sam ve Sung, birbirini çılgınlar gibi seven Koreli 2 gençtir. 2002 de, Türkiye-G.Kore maçında tanışıp, birbirlerine aşık olmuşlardır. 1 yıl sonra yavruları dünyaya gelir. İkisinin isimlerini toplayıp, 2 ile çarpıp, yine 2'ye bölerler falan filan cart curt işte Samsung'un hikayesi böyle başlar... (y)
Tek sorun markanın 1930lar beri olması :D

(iPhone başlığı altında Samsung esprisi yapıyoz o da ayrı konu)

Tek sorun markanın 1930lar beri olması :D

(iPhone başlığı altında Samsung esprisi yapıyoz o da ayrı konu)
Kaç yılında parlamaya başladı akıllım pardon astsubayım. Cep telden önce Samsung'u kendi bile tanımakta zorlanıyordu. 2003 de o genç önce takoz samsung modeli, sonra kaydırmalı modellere geçişle, biz de kaydırmaya başladık. Neyse haklısınız, millet kızmadan kapadım o mükemmel, o süper, o nefis, o leziz, elmas gibi parlayan o eşsiz Samsung markasını...

Ne vestel ne general mobile ne de reeder, düzgün telefon üretemiyor, vestel'in müşteri hizmetleri zaten evlere şenlik memnun olan kimseyi görmedim telefon'da üretmiyorlar ama onlar yüzünden gelen imei kayıt açma olayı yüzünden onların yaptığı hiç bir ürünü almıyorum. (Dünyanın başka bir yerinde imei kayıt açma bedeli telefondan daha pahalı değil)

Zaten o olay bazıları kazansın diye yaptılar
Aslında Fatih projesi düzgün işletilebilseydi çok güzel proje idi.
Akıllı tahtalar gerçekten öğretmenlere kolaylık sağlıyor.
Tabletler hem ders kitabı hem de defter olarak kullanılabilir, Eba ile entegre olabilirdi. Ama ne oldu, gittiler tabletleri meslek lisesine verdiler. Onlarda sattı tabletleri ki zaten özelliği çıktığı zamanda bile anca yeten cihazlardı.

Geri
Üst Alt