Ankara'nın Sincan ilçesinin Yenikent semti, bırakın ilçe olmayı , il olacak seviyeye geldi. Yenikent 2004 yılına kadar metropol dışı belde belediyesiydi. 2004'de metropole bağlandı. 2009 yerel seçimleri zamanı ilçe olmayı beklerken, kapanarak Sincan Belediyesine semt oldu. 2004'den bu yana yüksek ivme ile büyüyen semt, artık ilçe olmayı da aşıp, il olacak hale geldi. 2029 seçimlerinde önce, eski belde sınırları ile ilçeye dönüşeceğini tahmin ediyorum.
Yine Sincan ilçesinin Saraycık bölgesi, TOKİ'ler ve toplu konutlardan dolayı epey büyüdü. Burası ile ilçe olabilir.
Temelli de 2009 yerel seçimleri zamanı ilçe olmayı beklerken, kapanıp , üzerine Polatlı'dan Sincan'a bağlandı. Polatlı'nın il yapılıp, Temelli' nin ilçesi olacağı teorisi var yıllardır.
Ankara'nın Çankaya ilçesinin Çayyolu bölgesinin ilçe olması en az 20 yıldır gündemde. Fakat belediyeyi kimin kazanacağı malum olduğundan yapmıyorlar. 2014'de Yenimahalle'ye bağlı kısmı Çankaya'ya ve Etimesgut'a dağıtıldı. Günümüzde sadece Çayyolu ilçesi yetmez. Eski 8.cadde sınır olmak üzere Ümitköy ve Çayyolu diye iki ayrı ilçe oluşabilir.
Yenimahalle ilçesinin Batıkent semti de ile adaylarından. Batıkent günümüzde ucu bucağı olmayan bir semt. Ostim'den başlayıp, Susuz Mahallesi'ne (eski köy) kadar dayanıyor. Burada da belediyeyi kimin kazanacağı malum olduğundan yapmıyorlar.
Etimesgut ilçesinin Yapracık mahallesi , Etimesgut'un Eskişehir yolu kısmının otoban dışı mahallelerini alarak ilçe olabilir.
Gölbaşı'nın İncek mahallesi , Ahlatlıbel (Çankaya), Kızılcaşar, Tulumtaş ve Taşpınar mahallelerini alacak ilçe olabilir.
Elmadağ'ın Hasanoğlan semti de , eski belde sınırlarına ek olarak, Mamak'ın otobana kadar olan mahallelerini de içererek (eskiden belde olan Lalahan dahil) ilçe olabilir.
Eryaman için talep duymadım.