Tema düzenleyici

İlçe Olabilecek Mahalleler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi
Kırsal Mahallesi olsa bile, emir çok üstten gelmediği sürece, mahalle verecek ilçenin bu işlemi kabul etmesi gerekiyor. Yoksa parçalanma olmaz.

Bundan dolayı;
Turizm ilçelerinin Turizm Mahalleleri,
Çevre ilçelerin Sanayi Mahalleleri,
Merkez ilçelerin Sıkıntısız Mahalleleri,

Kolay kolay ilçe olamazlar.

Yeni bir ilçe olması için,
Siyasi sebepler (A. Mendereste yeni oluşan il ve ilçeler)
İlçelerin kurtulmak istedikleri semtler (İzmir/Bayraklı)
Nüfus yönetiminin zor olup kontrolün kolaylaşması için yapılan parçalanma (İstanbul/Bakırköy)
İlçe dışında büyümüş uydu kentler (aklıma örnek gelmedi)

Gibi sebeplerin olması lazım. (Kaynak: İzmir Meclisinde bir tanıdık)
Kaynak Belediye Meclisi ise birşey diyemem. Adamlar İşinin Ehli.

İlçe Dışında büyümüş uydu kentler; Oğlaklı (Bağlar) İlçe Olmak İstiyor. Tüm Herkes İlçe olabilir diyor. Nüfus 100 Bin Olacak diyorda Bu sefer Kayapınar Bağlar Yenişehir Sur'da hasar alan binadakiler buraya gelmiş Bunların Nüfusu Düşecek Oğlaklı'nın çıkacak Oğlaklı İlçe'Mi olacak?

Oğlaklı en fazla Merkez Mahalle Olabilir.

Kaynak Belediye Meclisi ise birşey diyemem. Adamlar İşinin Ehli.

İlçe Dışında büyümüş uydu kentler; Oğlaklı (Bağlar) İlçe Olmak İstiyor. Tüm Herkes İlçe olabilir diyor. Nüfus 100 Bin Olacak diyorda Bu sefer Kayapınar Bağlar Yenişehir Sur'da hasar alan binadakiler buraya gelmiş Bunların Nüfusu Düşecek Oğlaklı'nın çıkacak Oğlaklı İlçe'Mi olacak?

Oğlaklı en fazla Merkez Mahalle Olabilir.
İlçe dışında büyümüş uydu kent'e Aydın/Ortaklar denebilir bence

Buranın nüfusu da 15 Bin civarında

Kurtköye ilçe olabilir dendiğini gördüm de bence olmamalı çarşıyı kaynarcayla baş başa bırakır ve bu pendiği her yönden geriye iter

Onun için kaynarca ilçe olmalıdır.

Egekent 2 uydu kent sayılabilir. Ulukent - Egekent 2 bölgesi Menemen'den bağımsız görünüyor sanki Çiğli'deymiş gibi ama değil, Ulukent adında ayrı bir ilçe olabilir. Bölgenin nüfusu Seyrek ve Villakent de dahil olursa 50.000'i geçiyor.

Egekent 2 uydu kent sayılabilir. Ulukent - Egekent 2 bölgesi Menemen'den bağımsız görünüyor sanki Çiğli'deymiş gibi ama değil, Ulukent adında ayrı bir ilçe olabilir. Bölgenin nüfusu Seyrek ve Villakent de dahil olursa 50.000'i geçiyor.

Mahalle verecek ilçenin bu işlemi kabul etmesi gerekiyor. Yoksa parçalanma olmaz.

Bundan dolayı;
Çevre ilçelerin Sanayi Mahalleleri,
Kolay kolay ilçe olamazlar.

Olmaz hocam.

Peki Ayrancılar olabilir mi? Torbalı'dan apayrı bir yerde farklı bir ilçe gibi yer. Nüfusu sanırım 70.000 lerde.
Hocam orayı tam olarak bilmiyorum da şöyle bakın, Ayrancılar ve çevresinin Torbalı'dan ayrılması Torbalı'ya yarar sağlıyor mu? (Ayrancılar değil bakın! Torbalı)
Eğer cevap evet ise olası ayrılığın Torbalı'ya zararlarına bakılır ve karşılaştırılır.

Bu işlemlerin sonucu olumlu çıkarsa ve halktan da böyle bir istek varsa bölünme olabilir.

İzmir'deki en güzel örnek Bayraklı'dır.
Karşıyaka'nın sıkıntılı bölgelerini, Bornova'nın da zamanında boş sulakımsı olan arazilerini almıştır.

Ondan dolayı olayın içinde siyaset yok ise İlçe Belediyesinin yetişemediği uzak/uydu kentler ( özellikle eski büyük beldeler) 'in şansı yüksek. Ama ilçe olmak demek siyasete dahil olmak demek o da var.

Hocam orayı tam olarak bilmiyorum da şöyle bakın, Ayrancılar ve çevresinin Torbalı'dan ayrılması Torbalı'ya yarar sağlıyor mu? (Ayrancılar değil bakın! Torbalı)
Eğer cevap evet ise olası ayrılığın Torbalı'ya zararlarına bakılır ve karşılaştırılır.

Bu işlemlerin sonucu olumlu çıkarsa ve halktan da böyle bir istek varsa bölünme olabilir.

Karşıyaka'nın sıkıntılı bölgelerini, Bornova'nın da zamanında boş sulakımsı olan arazilerini almıştır.

Ondan dolayı olayın içinde siyaset yok ise İlçe Belediyesinin yetişemediği uzak/uydu kentler ( özellikle eski büyük beldeler) 'in şansı yüksek. Ama ilçe olmak demek siyasete dahil olmak demek o da var.
Aydın 'dan bir sürü ilçe olabileceğini düşündüğüm yer var

Sazlıköy
Ortaklar
Pamukören

Bunlarin üçü

Hocam peki bu şartlara uyuyorlar mı? Ve nereden toprak alacaklar bu da önemli bir konu
Ortaklar, Germencik'in en ücra bölgesi, nüfusu 2022 verilerince 13.200
Bu olur, kendi başına+Naipli gibi civar köyleri alır
Ama Sazlı 'yı bilemiyorum,

Pamukören zaten Belde Belediyesiydi,bir aralar, ilçe olabilecek güçte sanırım

Ayrancılar'ın Torbalı'dan ayrılması Torbalı'ya yarar sağlar mı bilmiyorum ama böyle düşününce Menemen belediyesi Ulukent'i asla ayırmaz. Menemen'i toparlayan yer oralar. Son yıllarda nüfus artışı çok oldu, Menemen'in merkezinde olmayan dükkanlar (Starbucks vs) Ulukent'te açıldı. Menemen'e bunların etkisi ne kadar olur bilmiyorum ama Ulukent bölgesini kaybetmek isteyeceğini sanmıyorum.

Geri
Üst Alt