O5010 çalışıyor. Dün binmiştim.O5120 2 aydır Kağıthane İSBAK'ta yatıyor.
O5031 1 aydır servis dışı.
O5098 1 aydır servis dışı.
O5013 1 aydır servis dışı.
O5027 1,5 aydır servis dışı.
O5032 2 haftadır servis dışı.
O5071 2,5 aydır servis dışı.
O5088 1,5 aydır servis dışı.
O5067 3 haftadır servis dışı.
O5020 1 aydır servis dışı.
O5082 3 aydır servis dışı.
O5073'ün sinyali 3 aydır bozuk. Araç çalışıyor.
O5010'un sinyali 4 aydır bozuk. Aracın vitesi sorunlu.
O5119'un sinyali 1 aydır bozuk. Araç çalışıyor.
O5025 10 aydır çalışmıyor.
O5056'nın sinyali 1 aydır bozuk. Araç çalışıyor.
O5091 1 aydır servis dışı.
O5058'in sinyali 3,5 aydır bozuk. Araç çalışıyor.
O5064 4 aydır servis dışı.
O5060'ın sinyali 2 aydır bozuk. Araç çalışıyor.
14 araç uzun zamandır çalışmıyor.
Otokar ilk defa İstanbula üretti diye biliyorum sorun olucaktır ilk defa körüklülerinş de biz almıştık şuan sık sık arıza veriyorlar. İlk işlerde sıkıntı olur hele hele metrobüste çalışıyorsa daha sıkıntı umarım bir gün metrobüsün yerinde metro görürüzO5010 çalışıyor. Dün binmiştim.
O5031, bir ya da iki ay önce Burhaniye durağında arıza yapmıştı. Şoför bütün yolcuları indirmişti. Şoför de baya sinirliydi.
Aynen İstanbullular için özel üretim diye yazıyor sitesinde.Otokar ilk defa İstanbula üretti diye biliyorum sorun olucaktır ilk defa körüklülerinş de biz almıştık şuan sık sık arıza veriyorlar. İlk işlerde sıkıntı olur hele hele metrobüste çalışıyorsa daha sıkıntı umarım bir gün metrobüsün yerinde metro görürüz
Sakarya da aldı bu metrobüslerden.Geçen gün instada görmüştüm. Damalı ve kırmızı renkliydi.Aynen İstanbullular için özel üretim diye yazıyor sitesinde.
Maşallah(!) her şehirde bir kırmızı varSakarya da aldı bu metrobüslerden.Geçen gün instada görmüştüm. Damalı ve kırmızı renkliydi.
Motor odasının büyük olması motorun daha iyi soğuyabilmesi demek bu yüzden beldeler yanmıyorMotor odasını neden büyük yaptın. Hadi yaptın neden araçlar çekişte yetersiz. Bu işte bir terslik var otokar. Duydun mu beni otokar. Ah be otokar. Kendine gel silkelen be otokar. Sen otokarsın otokar.
Mesela şunu duyunca şaşırmıştım Şuanki güncel CapaCity ve CapaCity L'de aynı motoru kullanıyormuş. Ama doğru ama yanlış bilemem.Motor odasının büyük olması motorun daha iyi soğuyabilmesi demek bu yüzden beldeler yanmıyor
Teknik kataloğa baktım galiba Kent XL ile LF körüklü de aynı motor var yetersiz geliyor olabilir. Conecto yeni kasa körüklüsü de bu sorundan muzdarip
Bir yerde galiba redditte ankara ulaşımla alakalı görmüştüm yeni kasa conecto 12 M CNG ve 18 M CNG aynı motoru kullanıyor bundan ötürü yokuşlarda klima açıkken helak oluyormuş ve kliması etkisizmişMesela şunu duyunca şaşırmıştım Şuanki güncel CapaCity ve CapaCity L'de aynı motoru kullanıyormuş. Ama doğru ama yanlış bilemem.
Ama merak ettiğim şey şu, yakıta pozitif etki ediyor mudur sence farklı boyutlarda aynı motoru kullanmak. Yada sadece mercedes maliyetleri mi kaçınmak istemişBir yerde galiba redditte ankara ulaşımla alakalı görmüştüm yeni kasa conecto 12 M CNG ve 18 M CNG aynı motoru kullanıyor bundan ötürü yokuşlarda klima açıkken helak oluyormuş ve kliması etkisizmiş
7.7 L M936 LAG motoru kullanıyor. Hadi solo otobüsü geçtim. Körüklü otobüste silindir hacmi düşük motor kullanılması saçmalıktır.Bir yerde galiba redditte ankara ulaşımla alakalı görmüştüm yeni kasa conecto 12 M CNG ve 18 M CNG aynı motoru kullanıyor bundan ötürü yokuşlarda klima açıkken helak oluyormuş ve kliması etkisizmiş
biraz açar mısınız ben biraz cahilim7.7 L M936 LAG motoru kullanıyor. Hadi solo otobüsü geçtim. Körüklü otobüste silindir hacmi düşük motor kullanılması saçmalıktır.
Mercedes-Benz'in güncelde ürettiği tek CNG yakıtlı motor bu olduğu için körüklüye de koymuşlar, motor küçük olduğu için ilk alım maliyeti haliyle daha ucuz. Avrupa'daki düz kentlerde belki işletilebilir ama Türkiye'de kullanılabileceği yerler kısıtlı, hele ki otobüs bakımının düşük olduğu ve yokuşun çok olduğu Ankara'da araçların ömrü kısa olacaktır. MB Türk ihaleye girelim de ne olacaksa olsun demiş olmalı.Ama merak ettiğim şey şu, yakıta pozitif etki ediyor mudur sence farklı boyutlarda aynı motoru kullanmak. Yada sadece mercedes maliyetleri mi kaçınmak istemiş![]()
Şöyle bir örnek vereyim; Mesela 2 tane doblo tarzı araç var.biraz açar mısınız ben biraz cahilim
Akia metrobüsün prototipinde ilk olarak OM470 10.7L motor kullanılıyordu. Bu motor bu araca yetersiz geldiğinden dolayı daha sonra silindir hacmi daha yüksek, daha güçlü olan OM471 12.8L motor takılmıştı.12 metrelik akianın motorunu 25 metrelik akiaya takacaksın, öyleee geriden izliceksin.
Yani bu ne anlama geliyor. OM470 normalde ne motoru.Şöyle bir örnek vereyim; Mesela 2 tane doblo tarzı araç var.
Birinin silindir hacmi 2.0L yani 2000cc, birinin ise 1.0L yani 1000cc.
1.0 Litrelik motor 100 beygir, torku 200nm desek. 2.0 Litrelik motor da 100 beygir 250nm torku var desek.
Sence hangi motor daha sorunsuz ve performanslı çalışır?
1.0 litrelik motor tam torkunu 4.000-5.000 devirde veriyorken, 2.0 litrelik motor ise tam torkunu 1.000-2000 devirde veriyor.
Yani silindir hacmi düşük olan motor, yüksek hacimli motora oranla daha çok yorulur, daha çok sorun çıkarır.
Akia metrobüsün prototipinde ilk olarak OM470 10.7L motor kullanılıyordu. Bu motor bu araca yetersiz geldiğinden dolayı daha sonra silindir hacmi daha yüksek, daha güçlü olan OM471 12.8L motor takılmıştı.
MAN motoru 9 litre, diğer motorlara göre epey küçük ama hiçbir sorun çıkmıyor. Mühendislikle alakalı tamamen.Yani bu ne anlama geliyor. OM470 normalde ne motoru.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.