Tema düzenleyici

İETT'de Kazaya Karışan Otobüsler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tabelanın markası değişmez, 1 haftaya eskisi gibi olur.

O1137, O1138, O1140 geçmişte yanan araçlar. Kaza yapan Otokar ise bunların içinde aktif kalan tek araç ama hurdaya çıkmaz.
Tabelanın markası değişmez, 1 haftaya eskisi gibi olur. derken neye dayanarak söylüyorsunuz 🙂

O1137, O1138, O1140 geçmişte yanan araçlar. Kaza yapan Otokar ise bunların içinde aktif kalan tek araç ama hurdaya çıkmaz. dediğinizden inanın birşey anlamadım 🙂

Ne demek istediğim belli, anlaşılmaz bir şey yazmadım.

Kaza yapan araç dağılsa bile bir şekilde toplanıp seferlere çıkarılıyor. Tamir süresi uzuyor, sadece o kadar.

M4562’nin tabelasının Polaris’e çevrildiğini hatırlayınca ben de bir ikilemde kaldım. İnşallah bu saçmalığı yapmazlar. Otokar’a en çok yakışan tabela Lawo.

Son düzenleme:
Otokar Kent 290LF otobüslerden O1137,(hatırlamıyorum) O1138(yandı) O1140(yandı),O1142(yandı) ve O3298(kundaklanmıştı sanırım)

İşin garibi O1137 ve O1142 arası kod numaraları otokarlar da bir uğursuzluk var gibi…

Bence Yunus garajı bu araçların kapı numaraları kaydırılmalı…

O1139 Hala kaza yerinde bekliyor çünkü binanın kolonu ağır hasar almış ve otobüsün ne zaman ne şekilde kaldırılacağı belli değilmiş hatta o kadar ki kaymakanından emniyet müdürüne ve valiye kadar gitmişler olay yerine. Dün kaymakam ve emniyet müdürü gitmişti bugün de vali gitmiş ve kaymakam da yanında. Bina sakinleri başka yerlere yerleştirilmişler. Güzelim Otokar da hala orda orda bekliyor 😃 garaj dışında kaldı vay be (firar etti dermişim 😃 .) Tabelası bir ara söndü şimdi izlediğim bir video da yine yanıyor ama tabi hasar almış gibiydi çünkü sarımtrak yanıyordı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
K1781’de Gazi olmuş 😃 😦

1728922010671.png

1728922031271.png

O1138 düne kadar yunus garajında kademede bekliyordu bugün almışlar araci ordan tamir için,ayrıca yanında bekleyen 5adet motoru sökük bekleyen otobüslerde seferlere geri dönmüş.Enson birininde motorunu yerinde takiyorlardi.

O1138 bir havalimanı hattında yanmıştı, tamir mi edecekler? 😮

Daha K1544 seferlere dönmedi, bana pek olası gelmedi. Ama yine de bizleri şaşırtabilirler.

Son düzenleme:
O2304 36KE seferini gerçekleştirirken , sürücünün hakimiyeti kaybetmesiyle önce bir araca sonra da bir dükkana çarparak durabilmiş . Aracın durumu hakkında bilgim yok ama önü kötü gözüktü gözüme
IMG_0049

IMG_0050

Sultangazi’de 2 İETT otobüsü çarpıştı: 1 çocuk ile 1 kadın yaralandı.​

12 Ekim 2024 Cumartesi

02CC8D46-DED5-4A23-A870-3BFE558FA5D5.jpeg

Sultangazi’de seyir halindeki 2 İETT otobüsü yol birleşiminde çarpıştı. Kaza nedeniyle otobüslerde bulunan 1 çocuk ile 1 kadın ambulansla hastaneye kaldırılırken kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.​

Kaza, saat 13.00 sıralarında Sultangazi Habipler Mahallesi Selçuklu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 336H hattında çalışan İETT otobüsü, yolcuları ile birlikte trafiğe kapalı olan yolda ilerledi. O sırada aynı yönde ilerleyen 336K hattındaki otobüs ile birleşim noktasında çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle otobüste bulunan 12 yaşındaki A.R. ve diğer otobüste bulunan Y.Ç. isimli kadın yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yaralılar hastaneye götürülürken, her iki otobüste de hasar oluştu. Üst geçit yapım çalışması nedeniyle yolun bir tarafı trafiğe kapatılırken diğer yön gidiş geliş şeklinde sağlandı.
"Gelsinler kontrol etsinler, bir insanın canı bu kadar mı ucuz?"
Kazanın ilk olmadığını belirten Murat Taşdemir, "2 hafta önce de aynı şekilde 2 kaza oldu. Artık sorumlu kimse çok büyük hatalar var. Otobüs kapalı olan taraftan geldi, şoför arkadaş galiba bilmiyordu, yolun kesiştiği yerde yandan çarptı diğer otobüse. Bir otobüste 1 yaralı, diğer otobüste de 1 yaralı vardı. Ben aracımla arkalarından geliyordum, gördüm. Ben de son anda kurtardım arkadan diğer otobüse çarpmamak için. Mesafem vardı daha doğrusu. Hafif yaralıydılar, çocuğun biraz kollarında kan falan vardı, üzerine cam düşmüştü. Ciddi bir şey yoktu çok şükür. Yoğun bir ambulans geldi zaten ilk etapta, 4 - 5 ambulans geldi. Diğerleri iyiydi, sadece 2 yaralımız vardı. Burada ciddi bir şey var, bu kadar sorumsuzluk olmaz. Güzelce bir uyarı levhası ya da dikkatli bir şekilde yolu kapatmaları lazım. Bugüne kadar burayı denetleyen hiç kimse yok mu? Gelsinler kontrol etsinler, bir insanın canı bu kadar mı ucuz?" ifadelerini kullandı. Polis ekiplerince kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA

Bahçelievler'de ağaca çarpan İETT otobüsündeki 7 kişi yaralandı​

Bahçelievler'de İETT otobüsünün yolun kenarındaki ağaca çarptığı kazada 7 kişi yaralanırken, olay güvenlik kameralarına yansıdı.​

14.10.2024-İstanbul

C59D674A-7BC9-428E-92A3-042460DD987E.jpeg

İzzettin Çalışlar Caddesi'nde A.K. Keskin idaresinde seyir halindeki İETT otobüsü, kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, şoförle birlikte otobüsteki 7 kişi yaralandı.
D97CE342-C1D1-4B15-ADE0-841F78445062.jpeg

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri de yolda güvenlik önlemi aldı. Kaza nedeniyle İETT otobüsünde hasar oluştu.

Anadolu Ajansı

Ataşehir’de İETT otobüsü ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı​

18 Ekim 2024 Cuma 21:42

CDA579C7-3AB5-4AED-B363-72D9E8876120.jpeg

AB2986A8-1B89-40C1-898B-46A40F638253.jpeg

Ataşehir’de İETT otobüsü ile otomobilin çarpıştığı kazada otobüste bulunan 4 kişi yaralandı. Kazayı yara almadan atlatan otomobil sürücüsünün ise alkollü olduğu öğrenildi.

Kaza, Ataşehir’de Akyazı Caddesi ile Atilla Caddesi kesişiminde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, S.S. yönetimindeki 34 TP 5290 plakalı 14CE hat numaralı İETT otobüsü ile Y.A. yönetimindeki 34 NC 4533 plakalı Toyota marka otomobil yol kesişiminde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil savrularak yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı. Otobüsün içerisinde bulunan 4 yolcu hafif şekilde yaralanırken otobüs şoförü ile otomobil şoförü kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan otobüs ile otomobilin çekici yardımıyla olay yerinden çekilmesinin ardından yolda araç trafiği normale döndü.

Öte yandan otomobil sürücüsü Y.A.’ya polis ekipleri tarafından alkol testi uygulandı. Y.A.’nın 175 promil alkollü olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak:: İHA

Kadıköy'e yolcu taşıyan İETT otobüsü, kontrolden çıkarak bariyerlere saplanmış.​

Geçmiş olsun

Ekli dosyalar

• iett_otobusu_yine_kaza_yapti_kadikoyde_bariyerlere_saplandi_1731232257_728.jpg
    iett_otobusu_yine_kaza_yapti_kadikoyde_bariyerlere_saplandi_1731232257_728.jpg
    127.8 KB · Görüntüleme: 89
  • ni8B3_1731232266_5465.jpg
    ni8B3_1731232266_5465.jpg
    205.6 KB · Görüntüleme: 90
  • 0Hth8_1731232268_1272.jpg
    0Hth8_1731232268_1272.jpg
    174.6 KB · Görüntüleme: 91
Sancaktepe'de yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızı İETT otobüsünün altında kaldı. Olayda 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, anne ağır yaralandı. Yaşanan kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

O1139 Hala kaza yerinde bekliyor çünkü binanın kolonu ağır hasar almış ve otobüsün ne zaman ne şekilde kaldırılacağı belli değilmiş hatta o kadar ki kaymakanından emniyet müdürüne ve valiye kadar gitmişler olay yerine. Dün kaymakam ve emniyet müdürü gitmişti bugün de vali gitmiş ve kaymakam da yanında. Bina sakinleri başka yerlere yerleştirilmişler. Güzelim Otokar da hala orda orda bekliyor 😃 garaj dışında kaldı vay be (firar etti dermişim 😃 .) Tabelası bir ara söndü şimdi izlediğim bir video da yine yanıyor ama tabi hasar almış gibiydi çünkü sarımtrak yanıyordı.
Kaza sonrası bir süre araç İETT'de güncel sinyal atmayan O1139, son günlerde Yunus Garajı'ndan güncel ve aktif sinyal atmaya başladı acaba araç tamir aşamasında mı?

Geri
Üst Alt