Tema düzenleyici

İett'de Gece Çalışması Gereken Otobüs Hatları Ve Gece Seferleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İstanbulda metro-tramvay-marmaray tamamen 24 saat olmalı bu hatları besleyen otobüs hatlarıda bu planlamaya uygun 24 saat hizmet vermesi gerek.

ÇM-KM-MK-TM-UM-MR hatları 24 saat hizmet vermesi gerekli. Ayrıca metrobüs hattında son bulan besleme hatlarda 24 saat hizmet vermesi gerek. Örn: 98KM-142

130Ş ama Üsküdar - Şifa Mahallesi olarak Marmaray gece çalışmadığı için alternatif olabilir.
130Ş'nin Üsküdar'a gitmesi verimli olmaz bence, kadıköy'e gitmeye devam edebilir. Üsküdar muhafazakar yer olduğu için talep bulunacağını sanmıyorum. Üsküdar'a gece hattı olarak 11ÜS var zaten (marmaray değil de M5 alternatifi) başka bir gece hattı isteniyorsa 16S 7/24 yapılabilir bu da D100'ü kullanıyor sonuçta fakat 16S arz/talep bakımından oldukça dengesiz bir hat ne kadar verimli olur bilmiyorum.

Şimdi biraz daha baktım da Üsküdar'a giden marmaray gece hattı 16A'ya daha uygun bir sıfat olabilir. 16S ve 130Ş kadar kullanmıyor D100'ü fakat bu hat daha uygun gibi geldi, marmarayın yakınlarından da geçiyor. 16S kadar dehşet uzunlukta değil, 130Ş'nin aksine sadece ana arter kullanmıyor, daha milletin yaşadığı yerlerden geçiyor

Son düzenleme:
130Ş'nin Üsküdar'a gitmesi verimli olmaz bence, kadıköy'e gitmeye devam edebilir. Üsküdar muhafazakar yer olduğu için talep bulunacağını sanmıyorum. Üsküdar'a gece hattı olarak 11ÜS var zaten (marmaray değil de M5 alternatifi) başka bir gece hattı isteniyorsa 16S 7/24 yapılabilir bu da D100'ü kullanıyor sonuçta fakat 16S arz/talep bakımından oldukça dengesiz bir hat ne kadar verimli olur bilmiyorum.

Şimdi biraz daha baktım da Üsküdar'a giden marmaray gece hattı 16A'ya daha uygun bir sıfat olabilir. 16S ve 130Ş kadar kullanmıyor D100'ü fakat bu hat daha uygun gibi geldi, marmarayın yakınlarından da geçiyor
Peki 500T 24 saat çalışması nasıl olurdu?

Bence 146, 146T, 76D,(Durmadığı duraklarda durarak) 76O, 89A, 89B, E-57, E-58, E-56, 142, 142T, 142B, 142A, 147, HT20, MR51 ve MR54
Gece metrobüs, şehirler arası otobüs ve hızlı tren kullanan yolcular için iyi fikir. Sınırlı yolcusu olduğu için 142T, E-57, E-58 için bunu yapacaklarını sanmam ama.

Geri
Üst Alt