Tema düzenleyici

İETT Ve Öho Şoförleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Atabey

Yüzbaşı
Konu sahibi
İett şoforlerinin çalisma kosullari insani mi?
Farkli olaylarla sizin aninizda nasil mucadele ettiler?
Onlara insanlar nasil davraniyor?
Sizce neler hissediyorlar?
Onlarla sohbet eder misiniz ne konusursunuz onlarla?
Vb. Sorulari cevaplayip.
İett ve Öho şoforleri ile ilgili elestri/öneri ve sohbet basligidir.
Her seyi onlarla ilgili konusabilirsiniz.İyi forumlar.

Konu sahibi
İETT şoförlerinin yaşadığı zorluklar, İstanbul’un karmaşık ulaşım yapısı ve yoğun nüfusu göz önüne alındığında oldukça çetin. İşte bu mesleğin perde arkasındaki bazı gerçekler:

🚍 Fiziksel ve psikolojik yük

• Günde yüzlerce yolcuyla muhatap olmak, stres seviyesini ciddi şekilde artırıyor.
  • Yapılan bir araştırmaya göre şoförlerin %85’i dinlenmek ve yemek için yeterince zaman bulamıyor; %73.9’u ise gece uykusunu tam alamadığını belirtiyor.
  • Ergonomik olmayan koltuklar ve direksiyonlar, bel ve kas ağrılarına yol açıyor.

😤 Öfke ve iletişim sorunları

• Sadece %6’sı öfkesini kontrol edebildiğini söylüyor; %34’ü ise her gün yolcularla tartışma yaşıyor.
  • Trafik stresi, yolcu davranışları ve zaman baskısı bu gerilimi tetikliyor.

🧠 Empati eksikliğiyle mücadele

• İETT, şoförlerin engelli bireylerin yaşadığı zorlukları daha iyi anlayabilmesi için “Karanlıkta ve Sessizlikte Empati” adlı bir proje başlattı.
  • Bu projede şoförler, görme ve işitme engelli rehberler eşliğinde özel deneyim alanlarında empati kurmayı öğreniyorlar.

💬 Toplumsal algı ve saygı eksikliği

• Şoförler, kamu hizmeti sunmalarına rağmen zaman zaman yolculardan saygı görmediklerini hissediyor.
  • Bu durum, motivasyonlarını ve iş tatminlerini olumsuz etkileyebiliyor.

İETT şoförleri aslında İstanbul’un ulaşım sisteminin bel kemiği. Onların yaşadığı zorlukları anlamak, hem yolcu olarak daha bilinçli davranmamızı sağlar hem de sistemin daha insani işlemesine katkı sunar.

Konu sahibi
Benim size onerim en azindan iett soforlerine gunaydin,iyi akşamlar kolay gelsin demeniz.Motivaayonlarina katkida bulunursunuz

Benim size onerim en azindan iett soforlerine gunaydin,iyi akşamlar kolay gelsin demeniz.Motivaayonlarina katkida bulunursunuz
2 yıl önce A-1229'a binmiştim. Tam bindiğim zaman aracını birkaç gün önce değiştirmişti bende binerken "yeni aracınız hayırlı olsun" demiştim o da bunu dediğim için sevinmişti yüz ifadesinden anladım bana "sağ olasın kardeşim" demişti.

Bir cumartesi akşamı , annem işten eve dönerken akbili yetmemişti . Bana dışarıya çıkıp , durağın önünde beklememi söyledi . Kendi akbilinden bas diye ama benimki de yetmedi . Otobüsün Allahtan bir kalkışı daha vardı bizim ordan , abiye dedim sonraki seferin 21:00 da mı diye , sadece somurtarak kafa salladı . Yüksek ihtimalle akbili basmayacağımızı düşündü . 21:05 te duraktan akbili bastım ve kolay gelsin abi dedim . Şoförün suratındaki vatan gülüşünü size anlatamam 😂 Teşekkür edip gitti .
Küçücük şeyler bile çok mutlu ediyor çoğunu . Bence de duyuldu bile yeseniz , çoğuna kolay gelsin demeye çalışın . En azından İETT şoförleri böyle .
Bugün A-251’e de kolay gelsin dedim . Sanki beni dövecek gibi bakıyordu . Kaçtım hemen . Aralarında ki fark bu .
Gerçi A-251’in şoförü hep böyleydi , hepsinin hakkına girmeyeyim .

Bir cumartesi akşamı , annem işten eve dönerken akbili yetmemişti . Bana dışarıya çıkıp , durağın önünde beklememi söyledi . Kendi akbilinden bas diye ama benimki de yetmedi . Otobüsün Allahtan bir kalkışı daha vardı bizim ordan , abiye dedim sonraki seferin 21:00 da mı diye , sadece somurtarak kafa salladı . Yüksek ihtimalle akbili basmayacağımızı düşündü . 21:05 te duraktan akbili bastım ve kolay gelsin abi dedim . Şoförün suratındaki vatan gülüşünü size anlatamam 😂 Teşekkür edip gitti .
Küçücük şeyler bile çok mutlu ediyor çoğunu . Bence de duyuldu bile yeseniz , çoğuna kolay gelsin demeye çalışın . En azından İETT şoförleri böyle .
Bugün A-251’e de kolay gelsin dedim . Sanki beni dövecek gibi bakıyordu . Kaçtım hemen . Aralarında ki fark bu .
Gerçi A-251’in şoförü hep böyleydi , hepsinin hakkına girmeyeyim .
Bende İETT şoförlerinden daha fazla dönüt alıyorum. Öholar genelde duyuldu atıyor

Onlarla sohbet eder misiniz ne konusursunuz onlarla?
Sosyal ankastrem olmasa konuşmayı çok isterim 😭😭😭

Bir kere konuşmuştum. 79Y hattına ilk defa çalışmaya gelen şoförmüş. Huzur Caddesinde binmiştim. Yolu bilen var mı diye sorunca en öne geçip ayakta durmuştum. Son durak Kayabaşı Kiptaş'a yolu tarif ede ede birlikte gitmiştik. Sonra şansa gece son seferle evime dönerken yine aynı şoför vardı. Tanıdın mı abi diye sormuştum ve tanımıştı sonra yine birlikte Huzur Caddesine kadar gitmiştik.

Bir diğer anımda geçenlerde validatör ile ilgiliydi onu yazmıştım zaten tekrar yazmaya gerek yok

Geri
Üst Alt