Tema düzenleyici

İETT Otobüs Başduraklarından Fotoğraflar

Yasin190754

Binbaşı
Konu sahibi
DSCF7682 Hacıosman-01

DSCF7680 Hacıosman

Hacıosman Metro, 2023

Geçenlerde Alibeyköy Bakırköy hattını görmüştüm, ne alaka demiştim.

Eskinin Mecidiyeköyü gibi bi merkez haline getirilmiş Alibeyköy ve 50 li numaralar verilmiş.

Dibinde M7 metro ve T5 tranvayı mevcut.

Genel olarak mantıklı geldi bana, iyileştirmeler ile daha verimli hâle getirebilirler.

Son düzenleme:
Geçenlerde Alibeyköy Bakırköy hattını görmüştüm, ne alaka demiştim.
İşte bunu yakın ve çevre yerler için değilde mesele İstanbul’un uç kısımları ve toplu ulaşımı hiç olmayan Silivri, Çatalca, Şile vb. böyle gider yani buralar için yapamazlar mıydı. Bizim Alibeyköy’e ihtiyacımız ve muhtaç halimiz olmayabilir ama İstanbul’da çoğu ilçe ve mahallenin ihtiyacı olabilirdi.

Mesela Bi örnek veriyim Gazi Mahallesi - Şişli uzun bir hat ve gerekli hat çünkü İstanbul’un ortasından alıyor şehir merkezine bırakıyor. Ama buradan aldığın bir insanı Alibeyköy’e bırakman hata çünkü Alibeyköy’ü zaten biliyoruz ve yakın sayılır. Mesele uzun hatlar yapabilmekte.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizce Eminönü peronların eski hali mi daha iyi yoksa yeni hali aslında bunu şu bakımdan soruyorum aslında yani eminönü peronların eski hali mi daha çok otobüs alıyordu yoksa yeni hali mi bu konu da fikri olan var mı. Teşekkürler.

Eğer ki yeni hali daha çok otobüs alıyorsa bu İETT için İstanbullular için bir kazanımdır. Ama tersiyse kötüdür. Çünkü Eminönü’nü eminönü yapan takdir edersiniz ki o peronlarıydı yani uzun uzadıya dizilmiş alabildiğince otobüs manzarası.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durak fotoğrafından ziyade bir şikayetimi dile getireceğim.

Atatürk Mahallesi (Arenpark AVM) durağını bilen bilir. Halkalı - Yenibosna yönündeki duraklar üstü kapalıyken

Ekran görüntüsü 2025-07-23 125725.png

Tam karşısındaki aynı durağın Fenertepe - Başakşehir - Mall of İstanbul - Kayaşehir yönünün durağı tabela ve insanlar burada beklerken pişiyor. Özellikle 36AY gibi saatte bir geçen otobüsleri bekleyen insanlar yanıyor. Aynı durak aynı mekan sadece farklı yön cidden tuhaf

Ekran görüntüsü 2025-07-23 125735.png

Fotoğraflar Google Earth'ten alıntıdır

Bu saçmalık burada da mevcut geliş durağına ( kimsenin inip binmediği bir durak ) kapalı durak yapmışlar fakat aynı tarafın gidiş yönü açık . Dediğim gibi ikisinide kimse kullanmıyor ama en azından başka bir yere kapalı durak yapılabilirdi . Gereksiz malzeme harcanmış
Zaten Iett de planlama işlerinden kim sorumluysa tekmeyi atmaları lazım

Geri
Üst Alt