Tema düzenleyici

İett Hatlarındaki Numaraların İfade Ettiği Bölgeler/İlçeler Listesi

Ek olarak 79FY, 79Ş, 98KM, 146F, 146K, 146M hattın hiç alakaları yok olucaksa 78FE, 78FY, 147Ş, 78FS, 78FB, 78M olması gerek.

146 Bahçeşehir ve Metrokent bence de Metrokent teki 146 lı hatların değişmesi gerekli

Konu sahibi
HT18 ve HT48 yanlış hatırlamıyorsam 2021'e kadar Yenibosna Metro'ya kadar çalışıyorlardı. Hatta HT18 Ekim 2021'e kadar Yenibosna Metro'ya kadar çalıştı.
HT11 de öyleydi sonradan Kuyumcukent'e uzatıldı. Özel bir tabelası olan (Otokarlarda) yegane hatlardan biridir kendileri. 😄

Ek olarak 79FY, 79Ş, 98KM, 146F, 146K, 146M hattın hiç alakaları yok olucaksa 78FE, 78FY, 147Ş, 78FS, 78FB, 78M olması gerek.
146F kalabilir. Bahçeşehir'den geçtiği için.
Özellikle 146K, 146M ve 98KM bir an önce değişmesi lazım.
146B'nin de değişmesi lazım. 78-1 olabilir.

MK ile başlayan hatların anlamı Mekik Hat olmalı

Birde 336 ile 36 birbirine cok karışıyor hangisi arnavutköy bölgesi hangisi sultangazi bölgesi belli değil

36A -> A : ?
36B -> B : Boğazköy
36C -> C : Cebeci
36D -> D : Deliklikaya
36F -> F : Fenertepe / Olimpiyatköy Metro
36G -> G : Gazi Mahallesi
36L -> L : ?
36M -> M : Mecidiyeköy
36S -> S : ?
36T -> T : Taksim
36V -> V : Vezneciler
36Y -> Y : ?
36Z -> Z : Zincirlikuyu

36AS -> A : ? , S : Sefaköy Metro
36AY -> A : Arnavutköy , Y : Yenibosna Metro
36ES -> E : Esentepe ? , S : ? ( E , esentepe değilse eğer S : Sultangazi Peronlardır . )
36CB -> C : Cebeci , B : ?
36CY -> C : Cebeci , Y : Yenibosna Metro
36HT -> H : Haraççı , T : ?
36TC -> T : ? , C : Cebeci
36YS -> YS : Yassıören

336A -> A : ?
336E -> E : Eminönü
336G -> G : Giyimkent
336H -> H : Hadımköy
336K -> K : Karaburun
336M -> M : Mecidiyeköy
336T -> T : Taşoluk Mahallesi ( Kapandı )
336Y -> Y: Yenikapı
336MC -> M : ? , C : Cebeci ( Kapandı )

38H -> H : Habipler

78C -> C : ?

79C -> C : Cebeci
79F -> F : ?
79KT -> K : Kayaşehir , T : Tekstilkent
79KM -> K : Kayaşehir , M : Mecidiyeköy
79GE -> G : Güvercintepe , E : Eminönü

H-6 -> H : İstanbul Havalimanı

TM18 -> T : ? , M : ? ( Tramvay / Metronun kısaltmasıydı sanırım bu fakat bi anlam ifade etmiyor )
36A 36V yolcusunu almak için açıldı kod bulamadıkları için A verdiler

36L çok çok eskiden levent giderdi ilk sonra Beşiktaş uzalttılar adı ordan kaldı bomboş bir hat 36Z dolu bunlar onun peşine çıkıyor pik saatlerde bile en fazla 10 yolcu hizmet veriyor gazi mahallesindeki lerin isteği olduğu için bol bol boş araç geçebilir mantığındalar

36S sultangazi belediyesi -Habibler olarak açıldı sonra revize ola ola şuan yeni mahalle metro -Habibler olarak hizmet veriyor bomboş bir hat 3-5 yolcu okul saati dışında

36Y hattından önce 50 cebeci -yenikapı hattı açıldı bu kod burda tutunamayınca 336Y cebeci -yenikapı değiştirildi 336Y bu hatta verildiği için sonrasında açılan arnavutköy-yenikapı en uygun 36Y verildi sonrasında taşoluk uzaltıldı şuan ise mahmutbet metro kısaltıldı hat
Çok saçma tarafı şu 36HT mahmutbey kalkışlı 19.00 seferi var ve aynı saatte 36Y kalkıyor peşpeşe bomboş 2 otobüs

36AS A harfi Arnavutköy'den gelir ilk açıldığında arnavutköy-sefaköy
-yenibosnaydı sonra sefaköy kısaltıldı

36ES Esentepe Sultançiftliği gelir ismi eskiden sultangazi tamamı Sultançiftliği diye geçerdi hangi Esentepe (Sultançiftliği Esentepe)

36CB ,cebeci -boğazköy dü hat sonra Habibler mahallesi isteği olduğu için hat habiblere çekildi sonra cebeci'den cebeci köyüne çekildi boş bir hat okul saati harici 2-3 yolcu ile seferi tamamlar

36HT harraçcı-Taşoluk ilk açıldığında hat ordan geliyor

36TC Taşoluk -cebeci geliyor ismi

336A ilk açıldığında bayrampaşa metro -arnavutköydü sonrasında arnavutköy büyüdükçe balaban köyüne kadar gitti sonrasında hat kısaltılıp Mescid-i selam geldi A harfi arnavutköy den gelir

336MC normalde ilk açıldığında 336İM di sonra İM kaldırmak için İMrahor M aldılar C cebeci'den

78C cebeci -Başaksehir metrokent olarak açıldı sonra iki tarafından uzaltıldı

79F fenertepe-yenibosna açıldı sonra kayaşehir uzaltıldı

TM hatlar transfer merkezi anlamından gelmekte alibeyköy transfer merkezi ilan edildiğinden gelir

Not : yayla -forum İstanbul paşaçayırı, Habibler -Gop minibüs dönüşümü uygun görülmemiş İBB kabul etmemiş(tekrardan konuşulup değerlendirilecekmiş güzergah uzun gibisinden demişler Mescid-i selam yapalım 36V kaldıralım 36V-1 2 tane otobüs verelim 36V cebeci-yayla olsun demişler minibüscüler istememiş Mescid-i selam ) Arnavutköy-forum minibüsleri dönüşüme girip arnavutköy merkez aktarma hattı açtıkları için 336MC ve 336T kalkmıştır

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgiler için teşekkürler . Evet bazı hatların şimdiki hallerinden dolayı soru işareti koymuştum , eski hallerine göre hepsinin anlamı uyuşuyor .
Ayrıca not kısmı biraz bariz gibiydi . Daha burası için bir şey yapacaklarını sanmıyorum . Söylediğimiz gibi okul açıldığında yeni bir şeyler görebiliriz diye umuyorum ( ayrıca okulun imam hatip olabileceğine dair duyumlar aldım , gerçek mi değil mi bilmiyorum )
Evet şu Cebeci deparı geldiğinden beri şu kısaltma olayını söylüyorum , hemen hemen bunun gibi cevaplar geliyor . Zaman geçmiyor ki ne olacak görelim , insan sabırsızlanıyor gün geçtikte 🙃

Ayrıca 36Z de 36L gibi günün her saati ( hemen hemen ) dolu . 36G yi bunlarla kıyaslaştırınca 36G bebek gibi duruyor yanlarında .
Habipler çöp yoluna çalışan hiçbir hatta sözüm yok . Milyonlarca kez şikayet ettim . Çok önemli hatlarmış . 38H ve 36CB 🤣 Bu hatları her gördüğümde midem bulanıyor . Sırf 600 kişilik okul için 3 hat vermişler ama ne tesadüftür ki , okul çıkış saatinde habiplerden araç kalkmıyor . Tam tersi yönünde kalkıyor .
36S 17:20 de kalkıyor . Çıkış saatinden 1 saat sonra
36CB ve 38H tam çıkış saatini 20-30 hatta 40 dakika geçtikten sonra arka arkaya kalkıyor .
Ulan , madem SADECE 2 araç 600 kişilik okulu dağıtmaya yetiyor , niye bütün gün dolaşıyor bu hatlar ? Niye boş yere benzin yakıyor ? İETT de çalışan kimse bunu görmüyor mu? Günde 100 kişi kullansa şu hatları 2 otobüsün benzin parası neredeyse çıkmıyor ? Yazık

Son düzenleme:
Bilgiler için teşekkürler . Evet bazı hatların şimdiki hallerinden dolayı soru işareti koymuştum , eski hallerine göre hepsinin anlamı uyuşuyor .
Ayrıca not kısmı biraz bariz gibiydi . Daha burası için bir şey yapacaklarını sanmıyorum . Söylediğimiz gibi okul açıldığında yeni bir şeyler görebiliriz diye umuyorum ( ayrıca okulun imam hatip olabileceğine dair duyumlar aldım , gerçek mi değil mi bilmiyorum )
Evet şu Cebeci deparı geldiğinden beri şu kısaltma olayını söylüyorum , hemen hemen bunun gibi cevaplar geliyor . Zaman geçmiyor ki ne olacak görelim , insan sabırsızlanıyor gün geçtikte 🙃

Ayrıca 36Z de 36L gibi günün her saati ( hemen hemen ) dolu . 36G yi bunlarla kıyaslaştırınca 36G bebek gibi duruyor yanlarında .
Habipler çöp yoluna çalışan hiçbir hatta sözüm yok . Milyonlarca kez şikayet ettim . Çok önemli hatlarmış . 38H ve 36CB 🤣 Bu hatları her gördüğümde midem bulanıyor . Sırf 600 kişilik okul için 3 hat vermişler ama ne tesadüftür ki , okul çıkış saatinde habiplerden araç kalkmıyor . Tam tersi yönünde kalkıyor .
36S 17:20 de kalkıyor . Çıkış saatinden 1 saat sonra
36CB ve 38H tam çıkış saatini 20-30 hatta 40 dakika geçtikten sonra arka arkaya kalkıyor .
Ulan , madem SADECE 2 araç 600 kişilik okulu dağıtmaya yetiyor , niye bütün gün dolaşıyor bu hatlar ? Niye boş yere benzin yakıyor ? İETT de çalışan kimse bunu görmüyor mu? Günde 100 kişi kullansa şu hatları 2 otobüsün benzin parası neredeyse çıkmıyor ? Yazık
Habibler ve gazi mahallesi aynı görüşe sahip olduğu için bu iki mahalle arasına yolcu olsun olmasın isterse boş gitsin mantığı ile yapılmış bir hat

Herkes biliyor ama şuanki İETT yönetiminde sistem veri değil tamamen referans göre hat planı yapılıyor benim adam şu mahalleye otobüs istiyor bitti kafası bu benim görüşüm artık ben şikayet etmeyi hat güzergah önermeyi bıraktım o yüzden size tavsiye boşverin ve çevremdeki arkadaşlar koyı c başlayan partiye oy verenler gençleri dinlemedik leri görünce tek tek istifa etti şuan asla vermeyiz diyorlar dedim neden çünkü biz kendi sorunumuzu İETT ilgili çözemiyoruz diyorlar ne diyim onlar çözemezse biz hiç çözemeyiz

BM kodu acaba ilerde metro entegre kodumu olucak şimdiden ufak ufak alıştırıyorlar sanki 😊

Geri
Üst Alt