Tema düzenleyici

İBB Otobüsüm Nerede Uygulaması

Eski uygulama araca binen kişi sayısını da gösteriyordu. Doğal olarak kalabalık araca binmektense bir kaç dakika bekleyip daha boş olanı tercih edebiliyordunuz.
Tam bu olayı keşfettim eski uygulama kapandı. Diğer yandan web sitesinde olan hat süresini vs de uygulamaya eklemeleri gerek. Maalesef uygulama kullanıma sunuldu sunulanı kayda değer bir geliştirme yok.

Eskisini deneme şansım olmadı ama bu yeni uygulama benim sabrımı sınıyor.
Eskisi mükemmel bir şeydi ya. Hem logosu daha İETT'ye hitap ediyordu sarı-beyaz-siyah olmasıyla

mobiett-calismiyor-iett-genel-mudurlugu-1_350x350.jpg

Uygulama çok sıkıntı.Zaten biliyoruzda yine diyelim.A3034'ün gelmesine 1 dk var gösteriyor ama arada 10 durak mesafe var
Sanırım o hesaplama süresi trafiksiz hali.

Mesela: X durağından kalkıp Y durağına normalde 20 dakikada gelmesi gerekiyorsa ona göre hesaplıyorlar gibi bir şey. Trafik olunca da o süre gelene kadar hep 1-2-3 dk olarak kalıyor

Aynı şey duraklardaki ekranlarda da var. Aynen öyle, trafiği hesaba katmıyor. Ben bir ara Küçükçekmece’de 146 beklerken otobüs Yenibosna civarındaydı. Google haritaları açıp bu mesafedeki tahmini süreye bakmıştım 20 dk diyordu ama ekrana bakıyordum 8 dk yazıyordu mesela. Tabii ki doğru olan Google haritalardakiydi. Çünkü Google trafiği hesaba katarak tahmin ediyor.

Sanırım o hesaplama süresi trafiksiz hali.

Mesela: X durağından kalkıp Y durağına normalde 20 dakikada gelmesi gerekiyorsa ona göre hesaplıyorlar gibi bir şey. Trafik olunca da o süre gelene kadar hep 1-2-3 dk olarak kalıyor
Kendi web sitelerinin durak bilgisine böyle not koymuşlar

Ekran görüntüsü 2025-09-30 152416.png

Aynı şey duraklardaki ekranlarda da var. Aynen öyle, trafiği hesaba katmıyor. Ben bir ara Küçükçekmece’de 146 beklerken otobüs Yenibosna civarındaydı. Google haritaları açıp bu mesafedeki tahmini süreye bakmıştım 20 dk diyordu ama ekrana bakıyordum 8 dk yazıyordu mesela. Tabii ki doğru olan Google haritalardakiydi. Çünkü Google trafiği hesaba katarak tahmin ediyor.
Google haritalarda hatların durağa gelmeleri gereken saatleri yazmıyor mu? Yani trafik vs işin içinde değil diye biliyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.

Eskisi mükemmel bir şeydi ya. Hem logosu daha İETT'ye hitap ediyordu sarı-beyaz-siyah olmasıyla

Ekli dosyayı görüntüle 81277
Süre konusunda yanlış gösterebiliyordu ama. 2022 yazında Beykoz'a gitmiştim dönerken Ortaçeşme durağına gelip Mobiett'ye bakmıştım. Maltepe'ye döneceğim için benim için farketmezdi hangi otobüs gelirse gelsin binip belli yerde inip oradan metro, Marmaray vs ile devam edecektim. Uygulamayı açmıştım ilk gelecek otobüs 15BK görünüyordu 1 dakika yazıyordu bende 15BK'ya binip Göztepe Köprüsünde inip oradan M4'e binerim demeye kalmadan gelecek otobüsler arasında bile olmayan 15 gelmişti ve ona binip Üsküdar'a geçmiştim.

Süre konusunda yanlış gösterebiliyordu ama. 2022 yazında Beykoz'a gitmiştim dönerken Ortaçeşme durağına gelip Mobiett'ye bakmıştım. Maltepe'ye döneceğim için benim için farketmezdi hangi otobüs gelirse gelsin binip belli yerde inip oradan metro, Marmaray vs ile devam edecektim. Uygulamayı açmıştım ilk gelecek otobüs 15BK görünüyordu 1 dakika yazıyordu bende 15BK'ya binip Göztepe Köprüsünde inip oradan M4'e binerim demeye kalmadan gelecek otobüsler arasında bile olmayan 15 gelmişti ve ona binip Üsküdar'a geçmiştim.
Şuanki uygulamada da pek değişiklik yok. Gelicek diye beklediğim otobüs duraktan geçeli 30 dk olmuştu. 10 dakika var diyen otobüs daha yeni kalkmıştı. 5 dk diyen otobüs en az 15 dklık yolu var

Şuanki uygulamada da pek değişiklik yok. Gelicek diye beklediğim otobüs duraktan geçeli 30 dk olmuştu. 10 dakika var diyen otobüs daha yeni kalkmıştı. 5 dk diyen otobüs en az 15 dklık yolu var
Aslında İETT, Eshot'un uygulamasından yararlansa daha iyi olur gibi. Yanlış hatırlamıyorsam eshotta saatlik olarak duraklar arası mesafe süresini değiştiriyorlar ve aracın durağa olan mesafesini gösteriyor.
Screenshot_20251027_132038_OtobsmNerede.jpg
Screenshot_20251027_131934_ESHOT Mobil.jpgScreenshot_20251027_131917_ESHOT Mobil.jpg
Ek olarak mobilde güzergahı çizmezken eshotta çiziyor.
Screenshot_20251027_132050_OtobsmNerede.jpgScreenshot_20251027_132006_ESHOT Mobil.jpg

Geri