Tema düzenleyici

Güncel Depremler Bilgi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowuye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250911_110601_Chrome.jpg
    Screenshot_20250911_110601_Chrome.jpg
    205.6 KB · Görüntüleme: 17
İlginçtir , dün ve önceki gün Sultangazi’de 2-3 deprem oldu . Aslında hepsi neredeyse hissedilemeyecek kadar küçük depremler . 1.5 - 2.5 arası depremler . İlk 2’li gündüz saatlerinde oldu . Güm diye bir ses geldi . Normalde gram hissetmememiz lazım fakat yere çok yakın .
Son depremse gece oldu . 2.5 fakat yemin ederimki , yataktan yukarı fırlattı . Ben kolay kolay uyanmam geceleri ama direkt olarak ayağa kalktım . Kuşlarda aynı şekilde uçuşmaya başladı kafeste .
Anlam veremediğim bir biçimde , bu kadar küçük boyutlu depremlerin neden bu kadar sarstığını anlamadım . ( Sallamadı sadece aşağıdan güm diye bir ses geldi ama hissettik )
Hepside sadece 1 saniye filan sürdü . Hatta 1 bile değil , sadece bir tık yaptı geçti .

Tüm depremlerin konumuna tek tek baktım . Sonuncusu harici hepsi taş ocağı çevresinde . Dinamit patlattıklarını düşünüyorum .
Son depremse bize en yakın olan , derenin kenarında gerçekleşti . Dediğim gibi yere yakınlar fakat normalde biz hiçbir depremi kolay kolay hissetmeyiz .
Fay hattı galiba bizim evin altından geçiyor 🤣 İmkanı yok 2.4 bu kadar sert olamaz .

Geri