Tema düzenleyici

Güncel Depremler Bilgi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowuye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben hiçbir şey hissetmedim . İlginç
Halbuki o kadar sessiz bir ortamdayım ve sadece telefona bakıyorum . Uzakta değilim ama

( Üst komşularım hissetmiş , ben lambaya bakmama rağmen sallantı görmedim? )
Ben de bir şey hissetmedim ama o sırada dışarıdan duydum

İzmirde hissetmedim ki Bayraklıdaydım
1000044535.jpg

Sadece lambalar değil duvarlar ve yerlere bakın dolaplar da öyle metruk binalar yıkılmalı artık
Hocam binada çatlak oluşmadığı sürede duvar veyahut yere bakarak depremi nasıl anlamayı düşünüyorsunuz?

Depremin sallantısını anlayabileceğiniz ev içindeki araçlar sallanma rezistansı küçük eşyalardır;
Lamba/Avizeler, Menteşesi hafif kapılar , Sabitlenmemiş dolaplar, duvara takılı olmayan monitör ve televizyonlar, tekerlekli koltuklar...

Metruk binalar keşke yıkılabilse ama yasal olarak bir sürü sıkıntı ile karşılaşıyorsunuz. Ki zaten genelde 3 seçeneğiniz oluyor.

1.) Kamulaştırmak:
Şimdiden kolay gelsin kimsede para yok.
2.) Yer değiştirme:
Kabul ettireceğe kolay gelsin.
3.) Mütahit destekleme:
Yapılan evlerin çoğu zaten bu şekil yapılıyor. Mütahit para kazanamayacağı yere girişmek istemiyor.

Hocam binada çatlak oluşmadığı sürede duvar veyahut yere bakarak depremi nasıl anlamayı düşünüyorsunuz?

Depremin sallantısını anlayabileceğiniz ev içindeki araçlar sallanma rezistansı küçük eşyalardır;
Lamba/Avizeler, Menteşesi hafif kapılar , Sabitlenmemiş dolaplar, duvara takılı olmayan monitör ve televizyonlar, tekerlekli koltuklar...

Metruk binalar keşke yıkılabilse ama yasal olarak bir sürü sıkıntı ile karşılaşıyorsunuz. Ki zaten genelde 3 seçeneğiniz oluyor.

1.) Kamulaştırmak:
Şimdiden kolay gelsin kimsede para yok.
2.) Yer değiştirme:
Kabul ettireceğe kolay gelsin.
3.) Mütahit destekleme:
Yapılan evlerin çoğu zaten bu şekil yapılıyor. Mütahit para kazanamayacağı yere girişmek istemiyor.
Nasıl mı anlıyorum depremin olduğunu Sallanıyorlar

Geri