Tema düzenleyici

Güncel Depremler Bilgi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowuye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Balıkesir, Sındırgı

Kandilli’ye göre:

TarihSaatBüyüklük
10.11.202501.064,5 Mw
10.11.202505.484,8 Mw
10.11.202509.414,5 Mw
10.11.202521.204,7 Mw
11.11.202500.024,4 Mw

😮 4’ün altında da var tabii ki çokça.

Not: Kandilli’ye göre moment büyüklüğü (Mw) diğer büyüklük türlerinden (Md, Ml-Richter ölçeği, Ms, Mb) daha güvenilirdir ve bilim dünyasında, Mw hesaplanabilmişse diğerlerine gerek olmadığı düşünülür. Bu yüzden tablo hazırlanırken Mw temel alınmıştır.

Kaynak:

Son düzenleme:
Balıkesir'de depremlerin devam etmesi artçı değil öncü olduğunu düşünüyorum. Çünkü büyük deprem daha henüz gelmedi. Yoksa 6,1 şiddetin üstüne bir daha 6,1 depremi olmazdı.

Mesela 23 Kasım 2022 yılında ki 6,0 Düzce depremi sonrası artçılar çok uzun sürmedi. Keza 23 Nisan 2025 tarihindeki 6,2 depremi Silivri depremi de sonrasında ki artçılar çok uzun sürmedi.

Dediğim gibi Balıkesir Sındırgı'da ki depremlerin gidişatı hiç artçı gelmiyor

Balıkesir'de depremlerin devam etmesi artçı değil öncü olduğunu düşünüyorum. Çünkü büyük deprem daha henüz gelmedi. Yoksa 6,1 şiddetin üstüne bir daha 6,1 depremi olmazdı.

Mesela 23 Kasım 2022 yılında ki 6,0 Düzce depremi sonrası artçılar çok uzun sürmedi. Keza 23 Nisan 2025 tarihindeki 6,2 depremi Silivri depremi de sonrasında ki artçılar çok uzun sürmedi.

Dediğim gibi Balıkesir Sındırgı'da ki depremlerin gidişatı hiç artçı gelmiyor
7.2 - 7.6 gelebilir 🙄 Her dakika sallanıyor ve yarılma yönü kuzey

Balıkesir olası 7.5 depremi felaket olur. Bunu ülkece kaldıramayız.

Bursa
Bilecik
İstanbul
Manisa
Kütahya
Uşak
Çanakkale
Yalova
Tekirdağ
İzmir
Aydın
Eskişehir
İzmit

Yıkılmalara sebep.

Ankara'nın batı ilçeleri, Denizli, Kırklareli, Sakarya önemli ölçüde etkilenir.

Sapanca Gölü ve bazı göller kuraklık nedeniyle azaldığını görebiliyoruz. Yağış az olabilir ama işin içinde fay kırıkları ince ince artmasının da etkisi varmış.

Ha bu arada depremler bazen rızıkla gelir. Balıkesir'de yer altından su aktı. Daha önce de durmuştu. Yer kabuğu hareketi veya değişimi sürekli yenileniyor. Mutlaka bir enerji açığa çıkıyor.

Şayet evler sağlam olsaydı ya da malzemeden falan çalınmasa belki bu kadar dert etmezdik.

Japonya'da küçük depremler günü birlik, büyüklükte ise biraz normal atlatıyor.

Ben o kadar alıştım ki korkmuyorum diyebilirim. Çünkü biraz farkında olmak lazım. Ama en büyük korku can kaybı ve çok büyük zayiat ölçüsü ağır sonuçlarla ödüyoruz.

Bu gün bulunduğum yer Adapazarı'nda alüvyon bataklık zemininden dolayı, Balıkesir'de 7.0 üzeri olası büyük depremde yine en büyük darbeyi yiyen şehir olacak.

İstanbul zemin konusunda çok çok iyi ama binalar değil. Hala neden yapılaşma var hiç anlam vermiş değilim.

Deprem gerekeni yapıyor. Ama maalesef devlet ve halk gereken dersi almıyor.

Çok konuşuyoruz ve yazıyoruz ama 6 Şubat 2023 tarihi dünyanın en büyük deprem felaketini sanki çabuk unutmuşuz değil mi?

Prof Dr bi tanesi söylemiş
Küçük küçük depremler olduğu için bu deprem fırtınası oluşturuyor. Bu korkulacak olay değil. Ana fay dizilimini yırtmadığı için sorun yok. Bu anlamda baktığımızda yeni faylarda sürekli olan depremler bu alanda olduğu için, taze bir fayda yeni bir deprem göstermiyor. Güneyden aşağıya

Geri