Tema düzenleyici

Gebze'de çöken bina

1/2mV²

Acemi Er
Konu sahibi
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi'nde bulunan 7 katlı bina bu sabah saat 7 civarında aniden çöktü. Binanın 27 Ekim'de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde veya yakında bulunan Akse Sapağı metro istasyonundaki çalışmalar sırasında hasar gördüğünden yıkıldığı iddia ediliyor. Çevredeki 9 bina da tedbiren boşaltılmış. Zemin kattaki eczanenin sahibi olaydan önce binanın önündeki zeminde ve dış cephede oluşan hasarlarla ilgili belediyeyle iletişime geçtiği fakat olumlu yanıt alamadığı iddia ediliyor. Şu anda birçok televizyon kanalında 600'ü aşkın kişinin katıldığı arama kurtarma çalışmaları canlı yayınlanıyor. Şu ana kadar 2 kişinin çocuğun cansız bedenine ulaşılmış. Umarız arama çalışmaları daha fazla can kaybı olmadan sonuçlanır. İyi akşamlar.

Kaynaklar

1000115418.jpg

metro istasyonundan zarar görmesi bahane bence, çevresindeki binalar sapasağlam. kesinlikle mütahattit hatası. duyduğum kadarıyla aslında bina önceden boşaltılmış ama bir tane 3 çocuklu aile eve geri taşınmış.

Konu sahibi
metro istasyonundan zarar görmesi bahane bence, çevresindeki binalar sapasağlam. kesinlikle mütahattit hatası. duyduğum kadarıyla aslında bina önceden boşaltılmış ama bir tane 3 çocuklu aile eve geri taşınmış.
Evet bence de metroyla ilgili değil ayrıca evde o sırada sadece bir ailenin olduğunu da duydum ama önceden boşaltıldığını bilmiyordum.

Evet bence de metroyla ilgili değil ayrıca evde o sırada sadece bir ailenin olduğunu da duydum ama önceden boşaltıldığını bilmiyordum.
en güvenilir kutsal bilgi kaynağı ekşi sözlükte konuyla alakalı bir göz atmayla bu bilgiyi edindim. doğruluğunu bilmiyorum ama sadece bu ailenin enkaz altında kalmış olması bana doğru gibi hissetiriyor

çocuklardan en büyüğü sağ salim çıkarılmış bu arada.

Arkadaşlar olay yerindeydim bütün gün, metro inşaatında dinamit patlatmaları zemine zarar verdi diyorlar ama sağlam binalara birşey olmamış, hasarlı binalarda mühürlendi. Maalesef bu binada çürük olduğu için yıkıldı. Yalnız büyük depreme hazırlıklı değiliz bunu anladım. Herhangi büyük bir deprem olması durumunda afet ve acil durum yönetimi ve ekibi sınıfta kalacak. Gerek teknolojik ekipman gerekse tecrübe konusunda.

Arkadaşlar olay yerindeydim bütün gün, metro inşaatında dinamit patlatmaları zemine zarar verdi diyorlar ama sağlam binalara birşey olmamış, hasarlı binalarda mühürlendi. Maalesef bu binada çürük olduğu için yıkıldı. Yalnız büyük depreme hazırlıklı değiliz bunu anladım. Herhangi büyük bir deprem olması durumunda afet ve acil durum yönetimi ve ekibi sınıfta kalacak. Gerek teknolojik ekipman gerekse tecrübe konusunda.

6 Şubat depreminin acısı hala içimizde, o dönemleri bir daha yaşamayı kimse istemez, İstanbul'da deprem olduğu zaman maalesef her şey bitecek.

6 Şubat depreminin acısı hala içimizde, o dönemleri bir daha yaşamayı kimse istemez, İstanbul'da deprem olduğu zaman maalesef her şey bitecek.
Afad Personel sayısı kaç ki 1 Bina yıkılsa en az 10-20 Kişilik Ekip gerekiyor bunlar Medyanın önünde böyleler İtfaiye gitmiş. Sadece Afadın orda belki 40'tan fazla personeli vardır.

6 Şubat'ın Acısı hala bizimle tüm kurumlar gönüllü arama kurtarma ekibi oluşturmalı. AFAD'ta gönüllü alımlarını yaygınlaştırmalı. Üniversitelere gidip bunun işlerini yapabilir Ülkemizde yanlış değil isem 208 Üniversite var o Üniversitelere bağlı Meslek Yüksekokulları var. Öğrencileri AFAD Gönülülüğünün reklamını yapar Katılmak isteyen katılır.

en güvenilir kutsal bilgi kaynağı ekşi sözlükte konuyla alakalı bir göz atmayla bu bilgiyi edindim. doğruluğunu bilmiyorum ama sadece bu ailenin enkaz altında kalmış olması bana doğru gibi hissetiriyor

çocuklardan en büyüğü sağ salim çıkarılmış bu arada.
18 yaşındaki Kız bu yaşta hem yetim ve öksüz kaldı hemde kardeşlerini kaybetti. Allah Rahmet eylesin çok kötü bir durum Devletimizin umarım hem maddi hemde manevi bir yardımı olur .

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI AKTAŞ: 4 KİŞİYİ KAYBETTİK

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, anne babanın enkaz altından çıkarılmasının ardından basına açıklama yaptı. Bakan yardımcısı Aktaş, şunları söyledi: “Maalesef anne ve babanın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Baba Levent Bilir ve anne Emine Bilir'in cenazeleri de az önce çıkarıldı. Önce babanın cenazesi daha sonra annenin cenazesi çıkarıldı. Bu şekilde 5 kişilik ailemizin maalesef 4 ferdi vefat etti. Sadece Dilara kızımız, evin büyük kızı 18 yaşındaki kızı sağ olarak çıkarıldı. Ama diğer aile üyeleri, anne baba ve iki çocuk maalesef vefat etmiş oldu. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin diyoruz. Dilara kızımıza da Allah'tan sağlık ve sıhhat diliyoruz. Biz kendisini bugün hastanede ziyaret ettik, konuştuk da kendisiyle. Genel durumu iyi. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre, çok ciddi bir problemi yok. İnşallah kısa sürede tedavisine olur ve sıhhatine, sağlığına kavuşur. Arama kurtarma çalışmaları esnasında toplam 913 personel canlı uğraş bir şekilde görev yaptı. Çöken binanın çevresindeki 12 bina tahliye edildi.”

metro inşaatı ile alakası olabilir zemindede kayma var 1 gün önceden kolon yamulmuş ve patlamış zemin kaymış
göz göre göre ölüme gitmişler anlayacağınız yani.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt