Tema düzenleyici

Fotoğrafçılık Üzerine Sohbet Başlığı

sizce attığım fotoğrafların kalitesi yeterli mi? acaba bundan ötürü mü bazı şahıslardan daha az ilgi görüyor diye düşünmeden edemiyorum
Daha iyide olabilir ama çok kötüde değil zaten profesyonel fotoğrafçı değiliz o seviyeyede gerek yok fotoğraf net ve mantıklı olsun yeter

sizce attığım fotoğrafların kalitesi yeterli mi? acaba bundan ötürü mü bazı şahıslardan daha az ilgi görüyor diye düşünmeden edemiyorum
Yüksek kalitede atınca da bende de aynı ilgiyi görüyor. Ha beğenenler oluyor mu? Az da olsa oluyor sağolsunlar

O yüzden ben beğenilmek için değil hobi için yapıyorum. Buraya attıklarımı da o yüzden flicker'a da yüklüyorum

Yüksek kalitede atınca da bende de aynı ilgiyi görüyor. Ha beğenenler oluyor mu? Az da olsa oluyor sağolsunlar

O yüzden ben beğenilmek için değil hobi için yapıyorum. Buraya attıklarımı da o yüzden flicker'a da yüklüyorum
@Rick Grimes benimkileride versem paylaşabilirmisin kendi adınlada olur

Kişisel algılamayın ama benim kendi arşivim olduğu için çekmediğim fotoğrafı paylaşmıyorum. Sen de üyelik açıp paylaşabilirsin. İlk 1000 görsel ücretsiz zaten
Yok ben sizin iyi niyetinizi anlıyorum benim için hiç sıkıntı değil teşekkür ederim.

ben de hobi için yapıyorum ama bir beklenti, bir şöyle olsaydı diye tavsiye falan da bekliyorum ama yok

Buradakilere fikirlerini sormak istiyorum. Siz çevreye önem veriyor musunuz? Örneğin 2 farklı görseli paylaşacağım.

Kırpılmış olanlar benim paylaştıklarım (2 Numaralı olanlar) kırpılmamış olanlar ise (1 Numaralı olanlar) ilk çektiğim halleri. Hangisini tercih ederdiniz?

1)

Ekli dosyayı görüntüle 99159

2)

Ekli dosyayı görüntüle 99161

1)

Ekli dosyayı görüntüle 99158

2)

Ekli dosyayı görüntüle 99160
Ben şahsen nesne odak yapmadığım sürece kırpma yapmamaya çalışırım ancak burada otobüs ana odak olduğundan kırpmanız daha iyi olmuş.
2. Örnekteki güneş flare'i beni dubadan daha çok rahatsız ediyor onu söylemem gerekiyor.

Ben şahsen nesne odak yapmadığım sürece kırpma yapmamaya çalışırım ancak burada otobüs ana odak olduğundan kırpmanız daha iyi olmuş.
2. Örnekteki güneş flare'i beni dubadan daha çok rahatsız ediyor onu söylemem gerekiyor.
Teşekkür ederim hocam ama maalesef güneşe çarem yok.

Çünkü o gün otobüsün park ettiği yerde otobüse arkadan vuruyordu

Teşekkür ederim hocam ama maalesef güneşe çarem yok.

Çünkü o gün otobüsün park ettiği yerde otobüse arkadan vuruyordu
Öyle durumlarda gölgelik veya Mavi geçirgen saydam eşyalar o konuda yardımcı oluyor.

Gölgelikler Lens Hood olarak geçiyor.

Telefonumda aynalı kapaklı kılıf kullanıyorum, lense kapağı getirince lens flare'i engelliyor (Fotoğraf mavi oluyor, dezavantajı o)

IMG_2304.jpeg
IMG_2304.jpeg

Fotoğrafın orjinal hali mi yoksa üzerinde yukarıdan oynanmış halinde mi daha iyi

Geri