Tema düzenleyici

Fotoğrafçılık Üzerine Sohbet Başlığı

Bu mesela akşamüstü çekimlerinde çok enstantane kaybı yaşanıyor tıpkı bu fotoğraf kayması gibi
Benim telefon güneş battığı an bulanık olmaya başlıyor. O yüzden güneş batmadan çekmeye çalışıyorum. Bulutlu havalarda da tam çekemiyor. Kamera resmen güneşi arıyor

Mesela A-1512'nin gece, A-1539 içinden çektiğim fotoğrafı. Net çıktı çünkü o anda araç durduğu için. Bir de araç içinden araç çekmek de netleme konusunda da kolay olmuyor. Biraz da yansıma yapıyor tabii ki.
20251127_193443.jpg

Konu sahibi
Bu mesela akşamüstü çekimlerinde çok enstantane kaybı yaşanıyor tıpkı bu fotoğraf kayması gibi
hocam bu şekilde çok fotoğraf kaybı yaşamıştım. Tabela net olsun diye 1/60 gibi düşük enst. hızlarında çalıştığımızdan dolayı böyle oluyor maalesef

Konu sahibi
Cahilliğime verin ISO nedir 100 aşağısına inmesi ne işe yarıyor ne artısı var. Telefonum en ucuz Xioami telefonu çünkü. 9K mı neydi fiyatı
ilahi hocam beni gülümsetiniz. Hocam iso kameranın fotoğrafa eklediği sanal ışıktır, iso ne kadar düşük tutulabilirse o kadar temiz kumlanmasız fotoğraf çekilebilir detaylı bilgi için photosensia kanalını tavsiye ederim

ilahi hocam beni gülümsetiniz. Hocam iso kameranın fotoğrafa eklediği sanal ışıktır, iso ne kadar düşük tutulabilirse o kadar temiz kumlanmasız fotoğraf çekilebilir detaylı bilgi için photosensia kanalını tavsiye ederim
Teşekkür ederim hocam daha iyi anladım şimdi. Mesela bu fotoğraf arkadaşımın attığı yazdan kalma Japon Fest. ISO değeri çok yüksek

IMG_20260114_224823.jpg

Konu sahibi
Teşekkür ederim hocam daha iyi anladım şimdi. Mesela bu fotoğraf arkadaşımın attığı yazdan kalma Japon Fest. ISO değeri çok yüksek

Ekli dosyayı görüntüle 101522
hocam genelde 1600 sonrası kumlanma görülür pekte sorun olmaz 500, ayrıca isoyu ve enstantane hızını düşürürseniz çok daha temiz fotoğraflar çekebilirsiniz duruma göre

Ekli dosyayı görüntüle 101522
500 ortalarda bir iso değeri. 24 bin gibi değerlere çıkan var. 800 iso bir sensör performans eşiğidir, eğer bir sensör 800 isodan sonra ayrıntı kaybediyorsa en kötü orta halli bir sensördür. ama daha iyi iso performansa sahip sensörler var tabiiki

ağlatan ekonomi bilgisi: ocak 2021'de yenilenmiş iphone 8 64gb'ı 3500 liraya almıştım

Son düzenleme:
1000 olunca yeni hesap açarız
Ayrı amaçlarda (Mesela bir hesapta ulaşım fotoğrafları, diğer hesapta başka temalardan çekimler) kullanmayacaksanız tavsiye etmem.

Zaten pro üyelik de aylık 125 lira (Türkiye'de bunu farkedecek kullanıcısı pek olmadığından da yıllardır zamlanmadı). İlk kaydoluşta kesilen KDV'yi sonraki aylarda ödemiyorsunuz.

50-250 mm lens sipariş etmiştim şimdi geldi ayrıca kış indirimlerinden dolayı geri ödeme de aldım . İnşallah beni pişman etmez onca makine kullandım şimdi güzel bir makineye geçtim onu kullanmaya başlayacam. Direkt set olarak aldım içinde body + 16/50 mm lens + kumanda + vlog kiti + tripod + mikrofon falan vardı

Geri