Tema düzenleyici

Fotoğrafçılık Üzerine Sohbet Başlığı

TM12 -> B-1503
Artık bu araç TM10/TM15 bölgesinde çalışıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 104394
3 Ocak 2026 - Alibeyköy
Bir şey söyleyeceğim ama alınmayın arkadaşlar bu şekil bulanık fotoğrafları koyuyorsunuz hiç bir şey anlaşılmıyor hadi kalitesi düşük fotoğrafları koyuyorsunuz bir şey anlaşılıyor ama bulanık olunca bir şey anlaşılmıyor lütfen yanlış anlamayın darılmayın iyi akşamlar dilerim

TM12 -> B-1503

Bir şey söyleyeceğim ama alınmayın arkadaşlar bu şekil bulanık fotoğrafları koyuyorsunuz hiç bir şey anlaşılmıyor hadi kalitesi düşük fotoğrafları koyuyorsunuz bir şey anlaşılıyor ama bulanık olunca bir şey anlaşılmıyor lütfen yanlış anlamayın darılmayın iyi akşamlar dilerim
bulanık olması daha çok efor harcamamı ve dolayısıyla zihnimde daha fazla yeretmesini sağlıyor

Çekilen aracın ne olduğunu göremedikten sonra paylaşmanın bir anlamı yok. Tabela okunmuyor, kodu okunmuyor, bazen markası bile belli olmuyor
bulanık olması daha çok efor harcamamı ve dolayısıyla zihnimde daha fazla yeretmesini sağlıyor
Bulanık fotoğrafları ben normalde paylaşmam ama bazıları için bilgi amaçlı paylaşıyorum.
Mesela o fotoğrafı TM12 hattında çektim.
Bulanık fotoğrafları ben normalde paylaşmam ama bazıları için bilgi amaçlı paylaşıyorum.
Artık o hatta Savaş Petrol araçları eğer dönmezse bir daha orada çalışmayacak. Aynı şekilde kötü çıkan 142 bölgesi araçları için de geçerli. O araçlar değişti veya bölgesi değişti.
A-1546 değişti, son fotoğrafı kötü olmasına rağmen yükledim.
Yani o nedenler haricinde kötü kaliteli fotoğraf yüklemiyorum.

Mesela bu fotoğraf bazı kişiler için kötü kaliteli olabilir ama bu fotoğraftaki araçlar artık değişti. B-1913 ve C-1674'ün eski araçları. Bunların son fotoğrafları. Yani bunlar artık yok.
20260107_163513_1.jpg
Bu kodlar hiç okunmuyor. Anlıyorum ama fotoğrafı bilgilendirme amaçlı paylaşıyorum.

Fotoşop Sorunu:
Bir de bazı fotoğraflarda istemeden fotoşop yapmak durumunda kalıyorum. Çünkü bazen kişilerin yüzleri göründüğü için bunları fotoşop ile sansürlemek durumunda kalıyorum ve bu da fotoğraf kalitesini ciddi oranda etkiliyor.

Şu durumlarda fotoğraflar kötü çıkıyor.
1- Olumsuz hava şartlarında. (Yağmur, sis, rüzgar)
2- Aracın uzak olduğu durumlarda.
3- İçinde veya çekilen araç hareket halinde olduğu zaman.
4- Kameranın oraya odaklanamaması.
5- Güneş yansımaları.

Hareketli Fotoğraf:
İşte böyle durumlarda hareketli fotoğraf modunu kullanıyorum. Bu mod ile fotoğrafın en net çıktığı anı siteye yüklüyorum.

Örneğin aşağıdaki fotoğrafın orijinal hali bulanık. Onu yüklemek bile istemedim.
20251224_141040_1.jpg

Bu fotoğrafı işte hareketli fotoğraf modunda en net karesini yakaladım.

Son düzenleme:
Mesela o fotoğrafı TM12 hattında çektim.
Artık o hatta Savaş Petrol araçları eğer dönmezse bir daha orada çalışmayacak. Aynı şekilde kötü çıkan 142 bölgesi araçları için de geçerli. O araçlar değişti veya bölgesi değişti.
A-1546 değişti, son fotoğrafı kötü olmasına rağmen yükledim.
Yani o nedenler haricinde kötü kaliteli fotoğraf yüklemiyorum.
Tamam insanlık halidir çıkabilirse bunun TM12 de olduğunu zor anlıyor insan sıkıntı burda olan eski aracın adam akılllı görmesem bir anlamı yokki anlatmakstediğim bu eski aracı şuşu dersin şu zaman şu hatta gördüm dersin iş biter

Bence otobüs çekmek insanı çok yoruyor.Bazen artık hiç otobüs çekmesem mi diye düşünüyorum.
ben genelde otobüsü yol üzerinde görürsem çekiyorum. sırf otobüs çekmek için bir yerlere gitmiyorum mesela gezmeye giderken işimi halletmeye giderken vs yolda görünce çekiyorum

Bence otobüs çekmek insanı çok yoruyor.Bazen artık hiç otobüs çekmesem mi diye düşünüyorum.
Ben zaten çoğunlukla peronda atıl haldeyken çekebiliyorum hareket halindeyken nadiren (çoğunlukla hiç) çekemiyorum yasal sonuç doğuracağından falan (bir de şoförler az asabi gibi belki ben konuşmuyorumdur)

Ben zaten çoğunlukla peronda atıl haldeyken çekebiliyorum hareket halindeyken nadiren (çoğunlukla hiç) çekemiyorum yasal sonuç doğuracağından falan (bir de şoförler az asabi gibi belki ben konuşmuyorumdur)
Hareket halindeyken korkuyorum ben de önden çekerken.Sanki şoför durup neden çekiyorsun dermiş gibi düşünüyorum.Ama hiç böyle bir durum yaşanmaz diye tahmin ediyorum.Çektiğim gibi uzaklaşıyorum azıcık.

Hareket halindeyken korkuyorum ben de önden çekerken.Sanki şoför durup neden çekiyorsun dermiş gibi düşünüyorum.Ama hiç böyle bir durum yaşanmaz diye tahmin ediyorum.Çektiğim gibi uzaklaşıyorum azıcık.
Ben çekerken araç içindeki veya durakta bekleyen random hacılar da bir şey der diye,en gazla durak bomboşsa çekerim

Konuya çok geç geliyorum ama bazenleri çekmek sıkıntı değil hareket halindedir park konumdada beni üzen birisi araç İettde bir şey atmış 6 tane emoji adamın yaptığı şey ekran fotoğrafı yapıp atmak ben bir fotoğraf atayım 5 tane emoji @Rick Grimes in da bu konu yüzünden yazmak istemiyor kolay yoldan olan şeylere forumdakiler daha çok kulak mı asıyor umursuyor mu bilmiyorum benim diyeceklerim bunlar forum halkı bu fikirmi okuduysa attığımız fotoğraflara kimin olursa olsun bir beğeni emoji atında insanlar sevinsin fotoğraf çekip atmanın emeğini bu şekil alsın

Konuya çok geç geliyorum ama bazenleri çekmek sıkıntı değil hareket halindedir park konumdada beni üzen birisi araç İettde bir şey atmış 6 tane emoji adamın yaptığı şey ekran fotoğrafı yapıp atmak ben bir fotoğraf atayım 5 tane emoji @Rick Grimes in da bu konu yüzünden yazmak istemiyor kolay yoldan olan şeylere forumdakiler daha çok kulak mı asıyor umursuyor mu bilmiyorum benim diyeceklerim bunlar forum halkı bu fikirmi okuduysa attığımız fotoğraflara kimin olursa olsun bir beğeni emoji atında insanlar sevinsin fotoğraf çekip atmanın emeğini bu şekil alsın
silinen bir konuda semihle ben bir gruplaşmanın olabileceğini dile getirmiştik. bunu somutlaştırdığınız için sizinle iftihar duyuyorum

Geri