Toleman F1'e 1981 yılında geldi, 1985'te benetton f1 oldu, 2002'de renault takımı satın aldı, 2011'de lotus renault oldu, 2016'da renault takım hisselerini geri aldı, 2021'de alpine oldu. 2026'da Alpine mercedes motoru kullanacak.Yanlışım yoksa Benetton’u önce Toleman aldı sanırım ( Tam terside olabilir )
En son Renault’a dönüştü diye biliyorum .
Ya da Lotus oldu Benetton önce , sonra Renault bunları tekrar satın aldı . Karışık yaa
BMW , Ford ve Renault gibi motorları kullandılar .
Dediğim gibi yanlışım olabilir , çok hakim değilim maalesef . Çevremden ve arkadaşlarımdan duyduğum bilgiler . Gerçekliği tartışılır .
Alexander Wurz 2007 yılında emekli oldu, Jenson Button ise 2017 yılında emekli olduŞimdi araştırdım 2002 de haklarını Renault a devretmiş . Button ve Wurz diye yarışçılar varmış hala aktifler herhalde.
Ahh be , sadece başta hata yapmışım . Yoksa hemen hemen doğru söylemişim . Bu ekstra bilgiler için teşekkür ederiz .Toleman F1'e 1981 yılında geldi, 1985'te benetton f1 oldu, 2002'de renault takımı satın aldı, 2011'de lotus renault oldu, 2016'da renault takım hisselerini geri aldı, 2021'de alpine oldu. 2026'da Alpine mercedes motoru kullanacak.
Austin'de oldu, dünkü gpbu istanbul parkta mı?
O turlar yarıştan sayılıyor, araç kaza yapınca sarı/uyarı bayrağı sallanır, güvenlik aracının arkasında araçlar yavaş gide,r kaza yapan araç pistten uzaklaiştırıldığı zaman yarış yeşil bayrak verilip devam eder.
Aslında bazen kazalar yarışın kaderini belirliyor . Abu dhabi 2021 meselaHadi ya o zaman talihsiz bir durum.2. olan adam 3. ile arayı açamaz; imkanı varken takip mesafes azalır .
Adamın zoruna gider valla.. Ne kadar az kaza olursa o kadar iyi .
Yorumsuz bir sezon sonu .Hadi bakalımmmm . Max Qatar’ı kazandı , Norris 4. Oldu . Şuan tablo =
Norris —> 408
Max —> 396
Oscar —> 392
Her şey son yarışa kaldı . Sezonun ortasında Max kesinlikle alamaz diyordum ama şuan çok büyük bir şans var . ALLAH’IM NASİP ET
Kaç puan geriden geldi adam , Lando almasın şu şampiyonluğu . Oscar bile olur ama Lando olmaz / olamaz . İnşallah şu egoist şampiyon olmaz diyorum .
Qatar sprintte moralim bozulmuştu ama olsun . Güveniyoruz sana Max . LÜTFEN
Ekli dosyayı görüntüle 93895
Yeni sezon ile F1'e başlamak istiyorum. Başlamadan önce terimler, işleyiş mantığını falan öğrenebileceğim bir yer var mı? Yoksa dümdüz yeni sezon yarışları izleye izleye mi anlarımYorumsuz bir sezon sonu .
2 puanla kaçırılan bir Şampiyonluk . Yine de Max çok güzel bir geri dönüşe imza attı . 104 puandan 2 puana indirdi farkı .
Sezonun 2. yarısında araç uçmaya başladı bunun etkisi büyük .
Oscar’a üzüldüm . Sezonun %60’ını lider olarak götürüp , sezon sonunda Max’ın arkasında 3. Olarak bitirdi . Sezonun 2. Yarısında performansı düştü . Ayrıca Team Orderlarında çok büyük etkisi oldu onun için .
Aslında 2 gün önce yazacaktım fakat üzüntüden yazamadım . Şampiyon Lando’yu da tebrik ederim . Güzel bir sezon geçirdiler takım olarak .
Her ne kadar Max’ın bu kadar yaklaşmasında hataları olsada , McLaren yarış mühendislerini ve taktiklerini belirleyenleride tebrik ederim . Son yarış bize bir umut verdiler .
Max İspanya yarışı ceza almasa belki farklı bir tablo konuşulabilirdi ( Kalleş Osama Bin Russel )
Olsun ama moral bozmak yok . Daha nice yıllar var önümüzde .
YT'de ilgili kanallar anlatıyor güzel bir biçimde oradan bakabilirsin hocamYeni sezon ile F1'e başlamak istiyorum. Başlamadan önce terimler, işleyiş mantığını falan öğrenebileceğim bir yer var mı? Yoksa dümdüz yeni sezon yarışları izleye izleye mi anlarım
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.