Tema düzenleyici

Eshot'un Başında Olsaydınız Yapacaklarınız

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hermes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Westparktan aktarma dedin ya orada aktarma merkezi olucak uygun bir yer yok o yüzden dedim
Otogara gidiş yönünde var: benzinlikten sonra nizamiye ve otopark yoluna sapıp, otoyola bakan kapı önünden yolcuyu alıp oradan otoyola devam eder.
Dönüş yönünde de dediğim gibi şehir hastahanesine alt kapıdan girip oradan FTR durağına girer.

90 dakika ücretsiz aktarmayı sadece merkezde değil bütün ilçelerde geçerli yapardım ve böylece B tarifesi olmazdı veya A tarifesi gibi aktarma verirdi. Diğer bütün tarifeleri de 90 dakikaya dahil ederdim ve gittiğin kadar öde sistemindeki bütün hatlarda 90 dakika geçerli olurdu ayrıca bütün merkez dışına giden uzun hatlarda gkö uygulardım örnek olarak
835,837,744,775,776,795,798 gibi her hatta gkö ile birlikte 90 dakika ücretsiz aktarma olurdu.

536 Bayraklı Şehir Hastanesi - Şirinyer Aktarma Merkezi hattı açılmalı. 515'e benzer bir güzergah izleyip Tınaztepe kampüsüne girmeden çevre yoluna çıkarak şehir hastanesine gitmeli.
Bu arada 536 tam da burada bahsettiğim şekildeki bir güzergahta açıldı. Aslında bir yandan Buca'nın içini dolaşacak şekilde açılmasını da bekliyorum buca koop civarlarını dolaşabilir diye düşünmüştüm.

90 dakika ücretsiz aktarmayı sadece merkezde değil bütün ilçelerde geçerli yapardım ve böylece B tarifesi olmazdı veya A tarifesi gibi aktarma verirdi. Diğer bütün tarifeleri de 90 dakikaya dahil ederdim ve gittiğin kadar öde sistemindeki bütün hatlarda 90 dakika geçerli olurdu ayrıca bütün merkez dışına giden uzun hatlarda gkö uygulardım örnek olarak
835,837,744,775,776,795,798 gibi her hatta gkö ile birlikte 90 dakika ücretsiz aktarma olurdu.
Tebrikler zaten zararda olan şirketin para kaynağını kestiniz.

Şaka bir yana bütün hatlarda aktarma imkanı verilmesine katılmasam da GKÖ'nün aktarmayı silmemesini isterdim.

Tebrikler zaten zararda olan şirketin para kaynağını kestiniz.

Şaka bir yana bütün hatlarda aktarma imkanı verilmesine katılmasam da GKÖ'nün aktarmayı silmemesini isterdim.
Ama benim yaptığım bu düzenlemeyle gkö ile birlikte tam parkur boyunca D tarifesindeki ücrete göre biraz daha fazla ödeyebilir. Eshot kar etmek için daha farklı şeyler yapmalı gerekirse aktarmaları tekrar biraz ücret alacak şekilde yapsın diyeceğim ama 800'ü de hiç aktarmasız yapmamalı dengeli bir sistem olmalı. 90 dakika tekrar gelmeden önce 120 dakika ücretli şekilde aktarma vardı yolcular için ekstra masraf oluyordu ama yine öyle yapılırsa eshot daha rahat gelir elde edebilir tabi izban ve 800 gibi gkö hatlarında bu aktarma imkanı olmalı zaten İstanbul'da ve Ankara'da ücretsiz aktarma yok İzmir'de de yakında tekrar bu sisteme geri dönülmesi beklenir.

775 ve 776 nasıl B tarifesinde çalışabiliyor hayret eshot bu hatlara fazla fiyat geçirmemiş. Güzergah uzunlukları 50 km yi geçiyor bu hatların ya C ya da D tarifesinde çalışması gerekiyor istese eshot bu hatlardan da iyi para koparır.
Tebrikler, 150 kişi dolu giden otobüsü 15 kişiye indirmeye başardın.

Tebrikler, 150 kişi dolu giden otobüsü 15 kişiye indirmeye başardın.
800 de ilk iztaşıta geçtiği zamanlar baya boş gidiyordu öncesinde tıklım tıklım iken zamanla insanlar fazla ücret ödemeye mecbur kaldılar. 775 ve 776 için tarife değişikliği tabi ki kötü olacak böyle bir şey istemeyiz ama eshottan böyle bir şey beklenir inşallah olmaz da olursa insanlar mecburen o hatları yine kullanacaklar

Olan yine 800 ve izban kullanmak zorunda olanlara oluyor. 800 de ilk iztaşıta geçtiği zamanlar baya boş gidiyordu öncesinde tıklım tıklım iken zamanla insanlar fazla ücret ödemeye mecbur kaldılar.
775 ve 776 öyle değil işte, oradakilerinin çoğunun (Gümüşsu, Çınaraltı ve Ürkmez merkezde kümelenmiş az sayıda kişi hariç) İzmir ya da Manisa merkezde evi var. Bu sefer o yolcu hiç binmez, turist yolcu da azalır, aynı sefer sıklığıyla 15 kişiye düşersin. Bu da sadece oraya ulaşımı değil, oradaki yerleşimi öldürür.

Şu anda GKÖ gelen çoğu yere ulaşım daha masraflı oluyor. Urla, Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen'de durum böyle aslında C tarifesindeki hatlar 10 değil de en az 15 km yol gittikten sonra ek ücret almaya başlamalı şimdiki haliyle uzun yol giden için B tarifesi ücretini geçiyor hatta D tarifesi ücretine bile çok yaklaşıyor.

Şu anda GKÖ gelen çoğu yere ulaşım daha masraflı oluyor. Urla, Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen'de durum böyle aslında C tarifesindeki hatlar 10 değil de en az 15 km yol gittikten sonra ek ücret almaya başlamalı şimdiki haliyle uzun yol giden için B tarifesi ücretini geçiyor hatta D tarifesi ücretine bile çok yaklaşıyor.
18km'ye kadar 30TL olsun sonra barem işlesin ve sıfır km'ye karşılık gelen açılış ücretleri (yani 18km sabit ücret tutarından, aynı 18km mesafe değişken ücrete tabi olsaydı hesaplanacak tutar düşülünce çıkacak tutar) aktarmaya tabi olsun (yani bir nevi mesafe toplama mantığı, ama bunun çalışması için sabit ücretli hatlarda da arka kapı okuyucusu gerekir). Ayrıca ücretler en yakın 50 kuruşa yuvarlansın.

18km'ye kadar 30TL olsun sonra barem işlesin ve sıfır km'ye karşılık gelen açılış ücretleri (yani 18km sabit ücret tutarından, aynı 18km mesafe değişken ücrete tabi olsaydı hesaplanacak tutar düşülünce çıkacak tutar) aktarmaya tabi olsun (yani bir nevi mesafe toplama mantığı, ama bunun çalışması için sabit ücretli hatlarda da arka kapı okuyucusu gerekir). Ayrıca ücretler en yakın 50 kuruşa yuvarlansın.
Muhtemelen eshotun gelir durumu sıkıntılı olduğu için böyle yapılmamıştır yoksa bu şekilde yapılmalıydı herkes için daha makul olurdu.

Geri