Tema düzenleyici

Eshot'un Başında Olsaydınız Yapacaklarınız

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hermes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İzbanı Marmaray ve Ankaray'da olduğu gibi tamamen TCDD'ye bırakırdım belediye bütçesine boşuna izbana harmacayıp metro hatları projelendirip yapardım. Metro hatları yapılıp bitirilene kadar uzun hatları çalıştırırdım. Özellikle Buca metrosunu çok daha erken yapıp bitirip M3,M4 ve M5'i de yapardım ilk etapta M3'ü Fuar İzmir - Konak arası, M4'ü Bornova - Çiğli arası, M5'i Halkapınar - Otogar arası yapıp daha sonra M3'ü havalimanına ve ardından Menderes'e, M4'ü İKÇÜ ve Menemen'e , M5'i de Pınarbaşı'ya ardından da Kemalpaşa'ya uzatmaya çalışırdım.

https://metrodreamin.com/view/bW9yOGpjYWVVMmRqYlFHMnNYTXRiWVo3b0V1MXw3

Burada M4'ü tekrar revize ettim ve Bornova'dan otogara uzattım M6 Soğukkuyu - Buca Belediyesi metro hattını yaptım, M5'i Umurbey - 5.Sanayi arası yaptım. Bornova merkez istasyonunun yapılması sıkıntılı olduğu için onun yerine Büyükpark istasyonunu yaptım, M5'i Alsancak'a uzatmak istiyordum ama yer olmadığı için Umurbey'e kadar uzatabildim.

Araç sayısının daha fazla olmasını sağlamaya çalışırdım araçlarını bakımlarını iyi yaptırırdım hem yeni araç alımı olmasını sağlamaya çalışırdım hem de eski araçları hala kullanılabilir durumda tutmaya çalışırdım O345K'ların hepsini hibe etmez ve hurdaya ayırtmazdım kalanların pik saatlerde çalışmasını sağlardım böylece araç sayısı fazla olduğu için istediğimiz yeni hatları açardım ve birçok hatta sefer sıklığını artırırdım, körüklü ihtiyacı olan hatlarda gerekirse O345K çalıştırırdım böylece mağduriyetler azalırdı. Mesela 428'te şu anda araç yetmediği için bütün seferler körüklü olamıyor O345K'lar veya yeni araçlar olsaydı seferler full körüklü olabilirdi diğer hatlarda da aynı şekilde olurdu.
0345k lar yeterince hizmetini yaptı bence körüğü kopan ve yanan o345k lara çok şahit olduk yeni araç alımı olacak mecbur ayrıca yaş kriterleri var büyükşehirlerde o yüzden eski otobüsleri elden çıkarmaları doğru yoksa daha fazla ceza yerler ve halk şikayet eder zaten beldeden ve cornectolar dan procityler den temsa dan yeterince şikayet geliyor öyle işte

0345k lar yeterince hizmetini yaptı bence körüğü kopan ve yanan o345k lara çok şahit olduk yeni araç alımı olacak mecbur ayrıca yaş kriterleri var büyükşehirlerde o yüzden eski otobüsleri elden çıkarmaları doğru yoksa daha fazla ceza yerler ve halk şikayet eder zaten beldeden ve cornectolar dan procityler den temsa dan yeterince şikayet geliyor öyle işte
Yerine bari kaliteli otobüs gelsin de

How I Met Your Mother Omg GIF by Laff

472 in açılmasıyla berabar 871 i kapatırdım 871 deki araçları 472 ye aktarırdım 06:00 - 09:00 arası yarım saatte bir 09:00 - 15:00 e kadar saat başı 15:00 - ile 19:00 arası yarım saat. Sonrası için 19:00 - 21:00 arası saat başı son seferi 21:00 yaparım. 873 ü ise 516 ile birleştirip demokrasi universitesini görecek şekilde son durağı semt garajı veya esbaş yapardım. 508 için havalimanına gir çık yaptırırdım.

290 neden bornova metroyu görmüyor gidiş ve dönüşte en azından bostanlıya giderken bornova metroyu görmesi iyi olacaktır. Çünkü metrodan bayraklı sahile çıkan tek 800 var .Ya da Bornovaya girmek yerine otogara gir çık yapmalı karşıyaka bölgesi için otogara bağlantı dolmuş var bir tek şehir dışından gelen öğrenciler için de başka bir alternatif daha olur 290 bence daha işlevsel bir hatta dönüştürelebilir.

472 in açılmasıyla berabar 871 i kapatırdım 871 deki araçları 472 ye aktarırdım 06:00 - 09:00 arası yarım saatte bir 09:00 - 15:00 e kadar saat başı 15:00 - ile 19:00 arası yarım saat. Sonrası için 19:00 - 21:00 arası saat başı son seferi 21:00 yaparım. 873 ü ise 516 ile birleştirip demokrasi universitesini görecek şekilde son durağı semt garajı veya esbaş yapardım. 508 için havalimanına gir çık yaptırırdım.
Demokrasi Üniversitesine gir-çık yolunu çok uzatır, ama Gaziemir Semt Garajına uzatma evet yapılabilir, o zaman Yenitepe'den sonra Peker-Emrez-Aktepe yolunu izlemesi gerekir, 516'nın şu an izlediği yolu değil.

290 neden bornova metroyu görmüyor gidiş ve dönüşte en azından bostanlıya giderken bornova metroyu görmesi iyi olacaktır. Çünkü metrodan bayraklı sahile çıkan tek 800 var .Ya da Bornovaya girmek yerine otogara gir çık yapmalı karşıyaka bölgesi için otogara bağlantı dolmuş var bir tek şehir dışından gelen öğrenciler için de başka bir alternatif daha olur 290 bence daha işlevsel bir hatta dönüştürelebilir.
Onun yerine 212 kapatılıp 130 geri açılsın daha mantıklı hattı gereksiz uzatmaya gerek yok

Bornova metroya gir çık yapabilir ama otogara gitmesi yolu uzatır.

Chat gptye sordum yüksek ihtimalle sololar otokar körüklüler mercedes olacak.
Kesin değil ama yüksek ihtimal öyle olur. Sololar otokara devam körüklüler mercedese kayıyor ve eski 2008 2009 mercedeslerin devamı olacak tabi 200 körüklü mercedes alımı kesin olursa.

Ben olsam m3 ü kısıkköy ayrancılar üzerinden torbalıya hatta torbalı bahçeşehir kolejine kadar uzatırdım.
m4 ü de Foça üzerinden aliağaya hatta Aliağa osb ye uzatırdım m1 i de narlıdereden Güzelbahçe urla hatta çeşmeye kadar uzatırdım. Doğusuna gelecek olursak evka 3 ten evka 4,şehir hastanesi ve örnekköye kadar uzatırdım. M2 yi fuar izmirden Uzundereye uzatırdım oradan limontepe üzerinden f.altaya inciraltına körfez geçişi ile beraber Karşıyaka Çiğli ve sasalıya kadar uzatırdım.

977 yeterli gereksiz hat gerisi düşüncem o yönde zaten aktarmalı bir sistem içersindeyiz 977 açıldığından beri 1 kere çakılı gördüm sadace

Aliağa otogar hattı açmaz mıydınız
Bagajlı araçlarla Aliağa OSB-Aliağa Merkez-Necmettin Giritlioğlu-Otoyol-Katip Çelebi-Otoyol-Otogar hattı açardım.

Şehir hastanesini görse nasıl olurdu ? Aliğadan elbet gelen olurdu. Sefer saatlerini nasıl yapardınız?
İzmir'e gelişte Westpark'tan aktarma, dönüşte alt kapıdan doğrudan FTR durağı derim. Saat olarak eski Sebat Turizm gibi işte.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt