810 ve 442 de öyle ikiside Atatürk Mah. ama neredeyse hiçbir durağı aynı değil sadece 7 durakları ortak
Sizin konuşmanız üzerine profildeki yazıyı farkettim. noldu acabaBen de @Hermes i özledim ya inşallah yakın zamanda gelir
221 ?bende bazen karıştırıyorum çünkü bostanlıya giden 200lerle başlayan hat bir tek 229 var
atakentten gidenleri diyorum ben hocam
tramvaylar bir ara dediğiniz gibiydi hatta ring çalışıyordu yani Alaybey-Flamingo-Çiğli İstasyon-KÇÜ-OSB-Flamingo-Alaybey şeklindeydiKarşıyaka tramvayının Ataşehir kavşağına kadar gitmesi.
Bu yüzden Çiğli'den aktarmaya mecbur bırakıyorlar keşke artık tramvaylar full Alaybey - Katip Çelebi Üniversitesi arası çalışacak şekilde düzenlense ama böyle olursa Mavişehir'den sonra Ataşehir kavşağına gitmeden direkt Semra Aksu'ya gitmeli ve sefer sıklığı şu anda Karşıyaka tramvayında olduğu gibi olmalı hatta mümkünse daha da artmalı. Çiğli içi ring hat aynı şekilde çalışmalı OSB'ye gitmek için Semra Aksu'dan da hastane durağından da istenilen yerden aktarma yapılabilir.
Çiğli-Karşıyaka Tramvayında olması gereken hatlar:Karşıyaka tramvayının Ataşehir kavşağına kadar gitmesi.
Bu yüzden Çiğli'den aktarmaya mecbur bırakıyorlar keşke artık tramvaylar full Alaybey - Katip Çelebi Üniversitesi arası çalışacak şekilde düzenlense ama böyle olursa Mavişehir'den sonra Ataşehir kavşağına gitmeden direkt Semra Aksu'ya gitmeli ve sefer sıklığı şu anda Karşıyaka tramvayında olduğu gibi olmalı hatta mümkünse daha da artmalı. Çiğli içi ring hat aynı şekilde çalışmalı OSB'ye gitmek için Semra Aksu'dan da hastane durağından da istenilen yerden aktarma yapılabilir.
Tek kelime ile: Para800'ün aslında A veya K tarifesinde çalışması gerekiyor bu kadar şehir içinde merkezi yerlerden geçen hattın C tarifesinde çalışması saçma güzergahı uzun evet 33 km ama bu kadar uzun olup A tarifesinde çalışan hatlar var mesela 321'in güzergahı da 30 km ama A tarifesinde. Menemen şehir içi mi şehir dışı mı hattına göre iki türlü de davranıyor ama artık izbanda ücretsiz aktarma yokken 800'ün kesinlikle aktarma verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor 602 ve 608 de böyle olmalı ama otogara gittiği için daha uzun güzergahlı ve C tarifesinde kalması 800'deki kadar büyük sorun olmaz. İzmir içinde bunun başka örneği yok diyebilirim olan 800 kullanana oluyor.
Aslında 984 ve 988 de A tarifesine geçmeli ama Kemalpaşa ve Urla merkez ilçe değil diye yapmazlar.
Hala arada İkçü'ye giden tramvay görüyorum, genelde gece saatlerinde oluyorlarZaten şu anda da böyle değil mi ? Ben Karşıyaka ve Çiğli arasında aktarmasız ulaşım sağlansın diye Alaybey - İkçü arası güzergahı önerdim.
Maalesef öyle işte ama bu yüzden alternatifleri açılmalı ve 800 aktarma kesmeyecek şekilde yeni bir tarifeye geçmeli. Hadi 800'ü anladık da 830 niye C tarifesinde Eshotun yaptığı en saçma düzenlemelerden biri.Tek kelime ile: Para
Çok kelime ile: Para ve Dolmuştan kırma hat
İztaşıt olsa anlayacam ama yine Eshot hattıMaalesef öyle işte ama bu yüzden alternatifleri açılmalı ve 800 aktarma kesmeyecek şekilde yeni bir tarifeye geçmeli. Hadi 800'ü anladık da 830 niye C tarifesinde Eshotun yaptığı en saçma düzenlemelerden biri.
912 de izban alternatifi aman onu da A tarifesinde çıkarmasınlar ama 830'un olayı cidden çok saçmaİztaşıt olsa anlayacam ama yine Eshot hattı
Büyük ihtimal parayı kesmek istemediler, izban alternatifi yaptılar.
hocam o bir tuhaflık değil çünkü 126,137,135 gibi hatlardada karşıyaka yazıyor şöyleki örnekköy,demirköprü,cumhuriyet mh.,Mustafa Kemal mh. Karşıyakaya bağlı mahalleler bence o nedenle Karşıyaka yazıyor ve eskiden karşıyakaya bağlımolan mahallelerden gelen otobüslerdede karşıyaka yazıyor136 ve 487'nin tabelesında Karşıyaka yazarken diğer hatlarda Karşıyaka İskele yazması
Evet Karşıyaka yazması tuhaf değil ama o zaman bütün hatlarda Karşıyaka yazsın bazılarında Karşıyaka İskele yazıyor. Aslında iskele diye belirtmeye gerek yok zaten Karşıyaka'da otobüslerin son durak yapabileceği merkezi olan tek yer iskele, Bostanlı iskele ile de karışmaz zaten çünkü Bostanlı hatlarında Bostanlı İskele diye belirtiliyor.hocam o bir tuhaflık değil çünkü 126,137,135 gibi hatlardada karşıyaka yazıyor şöyleki örnekköy,demirköprü,cumhuriyet mh.,Mustafa Kemal mh. Karşıyakaya bağlı mahalleler bence o nedenle Karşıyaka yazıyor ve eskiden karşıyakaya bağlımolan mahallelerden gelen otobüslerdede karşıyaka yazıyor
Zaten olabilecek en iyi düzenleme bu ama yapmıyorlar aslında yapılsa az da olsa kar edebilirler ama en önemlisi yolcular çok rahatlar ve muhtemelen 800'ün kullanımı daha da artar binen yolcu sayısı artınca yine para gelir. 8, 321 ve 909 hatlarında da bu düzenleme yapılsa çok iyi olur.800 gibi hatlar İzban’ın eski sistemi ile çalışmalı. Hem GKÖ olmalı hem de aktarma vermeli. Bu durum 508-515 gibi A tarifenin uzun hatlarında da uygulanabilir. Ayrı zamanda daha fazla uzun hat açılmasını sağlar.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.