Tema düzenleyici

Eshotla İlgili Tuhaf Bulduğunuz Şeyler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dragi35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dragi35

Yüzbaşı
Konu sahibi
Bu konuya eshotun yaptığı düzenlemelerden, hatların güzergahlarından vs tuhaf bulduğunuz şeyleri yazabilirsiniz.
Benim tuhaf bulduğum şeylerden biri 435'in Karşıyaka iskeleye değil de Bostanlı iskeleye gitmesi. Körfez mahallesi çevresindeki diğer mahallelerin hatları Karşıyaka'ya giderken 435 neden Bostanlı'ya gidiyor bu bana tuhaf geldi.
Bir diğeri de 830'un C tarifesinde çalışması zaten sürekli konuşuyoruz ama Egekent - Halkapınar arası izban ekstra ücret almıyor güzergah uzunluğu da 912'ye kıyasla fazla uzun değil yani 912'nin güzergahı yaklaşık 17 km 830'unki ise 19 km.

Bazı durak isimlerini garip buluyorum örneğin gazi mahallesi son durak durağından 2 tane var (ayrı yerlerde)
birisi gerçekten gazi mahallesinde ama birisi cumhuriyet mahallesinde bence cumhuriyet mh. deki durağın adı Koyundere Son Durak olmalı karışıklığı önlemek için

Yeni Girne Caddesine sadece Soğukkuyu ve Girne Caddesinden ulaşılması (535 dışında) bence biraz tuhaf menemen dolmuşları Menemen-Koyundere-Egekent2-Harmandalı-Çiğli-Dedebaşı-Yeni Girne-Şehir Hst.- Garaj olarak çalışabilirler veya dolmuş kapatılıp 602 Yeni Girneden geçirilerek Menemen-Çiğli-Yeni Girne-Şehir Hst.-Garaj olarak çalışabilir

Konu sahibi
Yeni Girne Caddesine sadece Soğukkuyu ve Girne Caddesinden ulaşılması (535 dışında) bence biraz tuhaf menemen dolmuşları Menemen-Koyundere-Egekent2-Harmandalı-Çiğli-Dedebaşı-Yeni Girne-Şehir Hst.- Garaj olarak çalışabilirler veya dolmuş kapatılıp 602 Yeni Girneden geçirilerek Menemen-Çiğli-Yeni Girne-Şehir Hst.-Garaj olarak çalışabilir
Yeni girne ve üstü sanırım sadece mahalle konut yeri olarak görülüyor bu yüzden galiba oradan ana yol hatlarını geçirmiyorlar Altınyoldan geçiriyorlar şehir hastanesi hattı (535) de tesadüf oldu.

Konu sahibi
Bazı durak isimlerini garip buluyorum örneğin gazi mahallesi son durak durağından 2 tane var (ayrı yerlerde)
birisi gerçekten gazi mahallesinde ama birisi cumhuriyet mahallesinde bence cumhuriyet mh. deki durağın adı Koyundere Son Durak olmalı karışıklığı önlemek için
Üst Geçit durağının adı Egekent 2 İstasyon olarak değiştirilmeli ayrıca hem Egekent 2 hem Kent 2 hem de Egekent 2 Son Durak durakları var. Çanakkale asfaltındaki Egekent 2 durağının adı Egekent 2 İstasyon olarak değiştirilmeli, Kent 2 durağının adı Cebeci olarak değiştirilebilir, Şelale durağının adı da Çocuk Parkı olarak değiştirilebilir.

Konu sahibi
Screenshot_20250925_023037_Maps.jpg

İşaretlediğim alana bir durak yapılmalı bu yoldan sadece 695 geçiyor ama kesinlikle durak olmalı çünkü Ulukent Aktarma ve Ulukent Siteler duraklarının arasındaki mesafe çok fazla.

Ekli dosyayı görüntüle 83255
İşaretlediğim alana bir durak yapılmalı bu yoldan sadece 695 geçiyor ama kesinlikle durak olmalı çünkü Ulukent Aktarma ve Ulukent Siteler duraklarının arasındaki mesafe çok fazla.
Oraya bir üst yoldaki durak yürüyerek (biraz yokuş ama) yakın mesafe, 1 otobüs için yapılmaya değer olduğunu sanmıyorum.

Konu sahibi
Oraya bir üst yoldaki durak yürüyerek (biraz yokuş ama) yakın mesafe, 1 otobüs için yapılmaya değer olduğunu sanmıyorum.
Çok da yakın sayılmaz en az 5 dakika yürüme mesafesi var ve durağın yapılmasını istediğim alanda çok ev var ama hem Ulukent aktarmaya hem de üstteki durağa uzak kalıyor zaten o yokuş da baya dik kimse oraya yürümek istemez bu alana kapalı durak olmasa da sarı tabelalı direk konularak durak yapılabilir. Oradan geçen 695 hattı seyrek çalışan bir hat ama sabah akşam yoğun oluyor.

Konu sahibi
136 hattının adı Örnekköy - Karşıyaka iken 240'ın Zübeyde Hanım Mah - Halkapınar Metro 2 olması. İki hattın da Örnekköy içerisinde güzergahı aynı ama adlarının farklı olması tuhaf ya ikisi de Zübeyde Hanım olsun ya da ikisi de Örnekköy olsun ama 140 da Örnekköy zaten Örnekköy olması daha uygun olur.

136 hattının adı Örnekköy - Karşıyaka iken 240'ın Zübeyde Hanım Mah - Halkapınar Metro 2 olması. İki hattın da Örnekköy içerisinde güzergahı aynı ama adlarının farklı olması tuhaf ya ikisi de Zübeyde Hanım olsun ya da ikisi de Örnekköy olsun ama 140 da Örnekköy zaten Örnekköy olması daha uygun olur.
hepsi Örnekköy olsa ama 140 da ekspres yazsa daha mantıklı olur

430 ve 529 ikiside bostanli iskele - yakakanet mahallesi olarak gosteriyor ama son duraklari ayni degil, 520 ve 84 ikiside salih omurtak - ucyol metro ama gittikleri rota cok farkli ve son duraklari yakin bile degil

Eshotla ilgili 330a son zamanlarda solo veriyorlar baya yalnız uzun zamandır @Hermes girmedi foruma özledim ya 🥲en son pazar girmiş

Eshotla ilgili 330a son zamanlarda solo veriyorlar baya yalnız uzun zamandır @Hermes girmedi foruma özledim ya 🥲en son pazar girmiş

430 ve 529 ikiside bostanli iskele - yakakanet mahallesi olarak gosteriyor ama son duraklari ayni degil, 520 ve 84 ikiside salih omurtak - ucyol metro ama gittikleri rota cok farkli ve son duraklari yakin bile degil
öncelikle 529 çiğli akt. 229 Yakakent Bostanlı olacak hocam ve şöyleki 430 yakakent son durağına girerse bir karışıklık olur çünkü yakakent son durağa giden yolda soldaki duraklar merkeze(çiğli,bostanlı) sağdaki duraklar yakakent son durağa(229,529 son durağı)gidiyor zaten oradan 430 a binmek isteyen azıcık yürüyüp Güzeltepe Bloklar durağından binebilir

öncelikle 529 çiğli akt. 229 Yakakent Bostanlı olacak hocam ve şöyleki 430 yakakent son durağına girerse bir karışıklık olur çünkü yakakent son durağa giden yolda soldaki duraklar merkeze(çiğli,bostanlı) sağdaki duraklar yakakent son durağa(229,529 son durağı)gidiyor zaten oradan 430 a binmek isteyen azıcık yürüyüp Güzeltepe Bloklar durağından binebilir
kusura bakma 529 ile 229 u hep karistiriyorum 😅

hocam 520 ve 84 de ise 520 Salih Omurtak Mahallesinin dağlık bölgesine hizmet ediyor 84 ise Salih Omurtak Mahallesinin aşağı taraflarına hizmet ediyor aslında mantıklı bir düzenleme olmuş bende yeni farkettim bu farklılığı zaten
520 Salih Omurtak Son Durak 2 de duruyor
84 Salih Omurtak Son Durak da duruyor

Geri
Üst Alt